3 Dagen naar Disneyland Parijs! – Dag 1

Begin december ging ik samen met Dennis, zijn zusje en haar vriend drie dagen naar Disneyland Parijs! Het stond eerst helemaal niet op de planning aangezien Dennis en ik net een huis gekocht hadden. Daar moest ook nog het één en ander aan gedaan worden voordat we konden gaan verhuizen. Echter droom ik er al járen van om naar Disneyland Parijs te gaan. De kans was té mooi om aan ons voorbij te laten gaan. Alles was al geboekt, we hadden beide twee weken vakantie én het was een erg goede deal!

Davey Crockett Ranch

We hadden een huisje in de Davey Crockett Ranch geboekt, waardoor alles een stuk goedkoper was. Desalniettemin was het allemaal erg netjes! Er waren twee aparte slaapkamers met ieder een eigen badkamer. Je kon er zelf koken en er was ook nog eens een vaatwasser aanwezig – score! Met de auto was je binnen 5 á 10 minuten op de parkeerplaats die aan het park grensde – ideaal als je het mij vraagt. De parkeerkosten zaten gelukkig bij de prijs inbegrepen, anders betaalde je zo’n 25 euro per dag aan parkeerkosten – duur!

Er was besloten om met twee auto’s te rijden in plaats van te carpoolen. Ik was nog steeds niet helemaal fit na mijn operatie en wilde daarom geen blok aan iemand zijn been zijn. Ik weet wel dat niemand het erg zou vinden om even uit te rusten gedurende de dagen of om eerder terug te gaan naar het huisje. Maar toch voelde ik me daar een beetje bezwaard bij. Ik vind dat iedereen altijd lekker moet gaan en staan waar ze willen. Ook al ga je met een groepje ergens heen.

Als een kind zo blij!

De eerste dag was het voornamelijk het park een beetje verkennen en ons als kleine kinderen gedragen. Ik zag al een hele hoop leuke winkeltjes voorbij komen in het winkelstraatje waar we in het begin doorheen liepen. Maar dat was iets voor later! Op de eerste dag zijn we voornamelijk in een aantal attracties geweest zoals bijvoorbeeld de Buzz Lightyear Laser Blast (waarbij ik natuurlijk een kapotte lightgun had, just my luck) en een 4d Experience van Star Wars. Echt, zo’n 4D Experience – nooit meer. Het had geen 5 minuten langer moeten duren of ik had m’n ontbijt eruit gegooid – het was zo misselijkmakend.

Op de eerste dag hadden we in het park nog wat gegeten wat betreft avondeten en veel te veel betaald voor een simpel broodje hamburger met wat frietjes. Ach ja, het was lekker en het vulde wel prima! Later in de avond gingen we nog naar het spookhuis genaamd The Phantom Manor. Het was niet heel eng, maar op sommige momenten was het wel echt een mindfuck was.

In de avond werd de magische show op het kasteel getoond en dat was zo tof om mee te maken! Het was echt heel mooi gemaakt en alle Disney feels kwamen naar boven. Ik moest me daarom ook groot houden om mijn tranen binnen te houden. Zoals ik eerder al vertelde, is naar Disneyland Parijs gaan altijd al een droom van me geweest. Ik kon op dat moment nog steeds niet geloven dat ik er op dat moment was.

We waren vrij laat weer terug in het huisje en ik was echt helemaal kapot. Het was tijd om snel onder de wol te kruipen en uitgerust wakker te worden voor dag 2*!

Ben jij weleens naar Disneyland Parijs geweest?

You may also like

2 Comments

 • zwartraafje

  February 26, 2020 at 10:33 am

  Ik ben er zelf nog nooit geweest maar een vriendin van me is er helemaal gek van. Zij had een abonnement genomen en is daardoor 6x op één jaar tijd naar daar gereden. De parking zat er bij haar gelukkig ook in maar doordat je telkens ook ergens moet verblijven blijft het natuurlijk wel een kostelijk uitstapje.

  1. Lieke

   February 28, 2020 at 2:28 pm

   Dat blijft inderdaad wel een kostelijk uitstapje. Maar wel een heel leuk uitstapje!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post