Elfia Arcen 2019: Wat was het warm!

Op zondag 22 september ging ik samen met Dennis en twee vrienden naar Elfia in Arcen. Ik was nog nooit op deze locatie geweest want voorheen ging ik vrijwel altijd naar Elfia in Haarzuilens. De Elfia tickets hadden we last minute aangeschaft. Dit kwam eigenlijk doordat ik eerst samen met Dennis naar Londen wilde gaan in deze periode. Maar ja, toen kreeg ik dus het nieuws dat ik geopereerd moest worden – dus Londen kon ik toen wel op m’n buik schrijven!

Voor dat we onze reis richting Elfia voorzette, konden we onderweg eerst nog even ontbijten bij onze vrienden. Daarna was het tijd om met z’n vieren in de auto te stappen en onze reis richting Elfia voort te zetten!

Op weg naar Elfia!

Het was best een eindje rijden, maar gelukkig hadden we geen file gehad onderweg. Eenmaal in Arcen aangekomen, stond er op de borden ook duidelijk aangegeven waar we konden parkeren. Toen we de auto eenmaal weggezet hadden, konden we er voor kiezen om met de pendelbus richting Elfia te gaan. Er stonden zoveel mensen te wachten, dat we maar besloten hadden om naar het terrein te lopen. Want hé, het is niet alsof we heel de middag nog moesten lopen.

Welcome in Kingdom Elfia!

Zo gezegd, zo gedaan – al was het nog best een eindje lopen. Eenmaal aangekomen in de kasteeltuinen van Arcen, kun je de realiteit achter je laten en je wanen in een wereld vol fantasie! Een wereld waar het net zo warm was als buiten de kasteeltuinen, pfoe! Ik was dan al niet in kostuum of in cosplay, maar ik had die ochtend wel een lange broek en een spijkerjas aangetrokken. Dat was oprecht een hele slechte keuze geweest. Die spijkerjas verdween de eerste vijf minuten al meteen in de tas, en met die lange broek moest ik maar even dealen de hele dag.

Heel veel kraampjes met Merchandise

Het doel van deze dag, was om op zoek te gaan naar toffe Dungeons & Dragons miniatures. Het kraampje waren we voorheen altijd goed konden scoren, konden we eerst niet vinden. Tegen het einde van de dag aan, ontdekten we dat we nog een groot gedeelte overgeslagen hadden – oeps!

Mijn persoonlijke doel was om een tof The Noble Collection Harry Potter item te scoren. Tot mijn verbazing verkocht bijna geen één kraampje merchandise van The Noble Collection. Als er al een kraampje tussen zat die er iets van verkocht, waren het letterlijk maar drie items waar je tussen kon kiezen – heel jammer! Ik baalde hier dus best wel van. Ik besloot later om toch een Harry Potter item te kopen en dat was de uitbreiding op het bordspel Hogwarts Battle, een Cooperative Deck-Building Game.

Om de pijn een beetje te verzachten, kocht ik ook nog drie lekkere geurkaarsen bij Letters & Light, het kraampje van Emmy. Ik had er al een aantal van Harry Potter, dus besloot om paar prinsessen kaarsen te kopen – en ze ruiken stuk voor stuk super lekker!

Lekker eten op Elfia

Vrienden van mij zweren erbij – zij gaan speciaal naar Elfia voor het eten. En ik geef ze groot gelijk! Het aanbod aan eten op Elfia is reuze – er is voor ieder wat wils. Ik ben zelf niet zo’n vleeseter, maar mijn vrienden zijn gek op de meat sticks die je bij een Duitse catering kunt kopen. Zelf ben ik in de rij gaan staan voor vers brood met kaneelsmaak. Ik moest er érg lang op wachten, maar het was het wachten wel waard – dat brood was zó ontzettend lekker!

Kasteeltuinen Arcen

Naast het grote terrein waar zich alle kraampjes en activiteiten bevonden, kon je er ook voor kiezen om de Kasteeltuinen in te duiken. Heel veel bloemen stonden helaas niet meer in bloei, maar wat was het tof om door de Kasteeltuinen te kunnen lopen! Er waren tuinen met verschillende thema’s en ik genoot er intens van om door al deze prachtige omgevingen te kunnen wandelen.

Ik heb ontzettend genoten van deze dag op Elfia Arcen! En daar was ik ook erg dankbaar voor, aangezien ik de dinsdag die daarop volgde, geopereerd moest worden. Ik ben blij dat ik voor mijn operatie nog iets leuks heb kunnen doen!

Ben jij weleens op Elfia Arcen geweest?

7 Comments

 • Emmy

  October 29, 2019 at 10:49 am

  Phoe, het was inderdaad behoorlijk warm! Maar liever dat dan de regen van het jaar ervoor.. Toen had ik het zooooo koud.

  1. Lieke

   October 30, 2019 at 11:57 am

   Ja dat is waar! Om dan de hele tijd buiten te staan lijkt me ook geen pretje 🙁

 • Martine

  October 29, 2019 at 2:26 pm

  Jaaa die broodjes leken me ook zo lekker! Maar toen ik ze wilde halen was er een wachtrij van ruim 3 kwartier en eigenlijk wilde we naar huis gaan toen 😭
  Zo jammer. ZULK LEKKER ETEN

  (Jacco heeft 2 meatsticks op)

  1. Lieke

   October 30, 2019 at 11:56 am

   Nooo, ik moest ook echt super lang wachten op dat brood 🙁 Maar het was wel echt super lekker!

 • Silvy

  November 1, 2019 at 3:21 pm

  DIE LAMA (of Alpaca..?)

  1. Lieke

   November 11, 2019 at 6:29 pm

   Hij was echt heel cool, haha!

 • Arendien

  December 13, 2020 at 9:51 pm

  Ik ben nog nooit naar Elfia geweest maar wel naar Arcen en de kasteeltuinen bezocht heel mooi daar ! 😊

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post