Animecon 2016 – All Aboard!

Afgelopen zaterdag was het voor mij zo ver – tijd om mijn cosplay aan te trekken en naar Den Haag te vertrekken om mijn allereerste Anime conventie mee te maken! Natuurlijk ben ik al vaker naar conventies geweest, maar nog nooit naar een con die puur gericht is op Anime en de Japanse cultuur. En het was voor mij ook nog eens de eerste keer dat ik in cosplay naar een con ging – super spannend!

It’s super effective!

Samen met Dennis ben ik vanaf Breda naar Den Haag gereisd met de trein, om vervolgens daar de tram te pakken naar het World Forum. We waren niet heel goed voorbereid, dus we zijn maar een random Pikachu gevolgd richting de conventie. Eenmaal daar aangekomen stonden vrienden Jacco en Peter buiten bij de ingang. Niet veel later kwam Angelieke aanlopen – of moet ik zeggen May ;D Ze was al volledig in cosplay en samen gingen we op zoek naar Martine, die binnen vlak bij de ingang stond. Ze moest nog een half uurtje totdat haar shift erop zat (ze was vrijwilliger daar samen met Jacco en Peter) dus in die tijd, hielp Angelieke mij met mijn pruik en hoed opzetten en probeerde ik alles wat ik niet nodig had, in mijn piepkleine tasje te proppen.

Ik was nog maar net klaar of er kwamen al mensen aanlopen die vroegen of ze met ons op de foto konden – super leuk! Het was wel telkens even een gedoe op mijn bril op en af te zetten als mensen om een foto vroegen, maar ik vond het echt heel leuk dat ze het vroegen ^^ In de tussentijd was Martine ook klaar met haar shift dus hebben we haar ook nog even geholpen met het opzetten van haar pruik en pet. Daarna kon Animecon pas echt van start gaan!

animecon_make_it_personal

De dingen die ik zelf heel graag wou zien waren de AMV -en Cosplay competition. Helaas heb ik daardoor niet super veel tijd gehad om op mijn gemak door de dealer room te wandelen om te kijken of ik nog iets leuks kon kopen. Een aantal van de workshops die werden gegeven leken me ook super leuk maar helaas, ook de tijd niet echt voor in de gaten gehouden D: Het rondlopen op zich nam eigenlijk al super veel tijd in beslag.

Rond een uur of zeven was het tijd voor Pizzacon! Je moest hiervoor van te voren al aangeven welke pizza je wilde hebben en een aantal mensen zouden dan deze pizza’s gaan halen. In totaal waren er rond de 50 (!) pizza’s gehaald en ik moet zeggen – hij was ook nog best warm! Het was in ieder geval goed te doen en het scheelde een hoop geld, want het eten op de con was wel erg overpriced. Helaas liep ook dit uit en hadden de de workshop borduren gemist D: Ach ja – volgende keer beter!

Nu hebben we gedurende dag ook nog twee photoshoots gehad – één uitgebreidere in de middag en één kort (maar krachtige!) vlak voordat ik op het punt stond om weer terug naar huis te gaan. De foto’s die ik tot nu toe gezien heb zijn al super gaaf geworden, en er volgen er nog een hoop! Het voelde best awkward om te poseren omdat ik hier ook nog helemaal niet in thuis ben. Ik hoop dat ik er steeds beter in ga worden en dat het ook wat natuurlijker aan gaat voelen.

animecon_2_make_it_personal

Helaas was ik gedurende het weekend ook wat ziekjes (op het moment van schrijven nog steeds D:) Ik had erg veel last van mijn keel en moest gedurende Animecon ook erg veel hoesten – wat best wel vervelend was ._. Ook was mijn stem heel misvormd, maar hey – dat mag de pret niet drukken!

Al met al was Animecon voor mij een groot succes! Ik heb nieuwe mensen leren kennen, ben met mensen op de foto geweest, heb een uitgebreide photoshoot gehad én liep ik voor de allereerste keer rond in een zeer geslaagde cosplay! Ik heb het erg naar mijn plezier gehad en ik snap nu ook wel beter waarom mensen drie dagen naar zo’n conventie gaan – er is echt zóveel te doen. En ik zou dan ook een dag inplannen om met mijn camera in de hand rond te lopen en overal foto’s van te schieten. Ik had mijn camera nu expres niet meegenomen omdat ik toch in cosplay rond zou lopen, dus hij zou alleen maar in de weg zitten. Op een paar groep selfies na, heb ik dus helemaal geen foto’s meer gemaakt :C

Ik ben nu al druk in de weer over het nadenken wat mijn volgende cosplay gaat worden. Sowieso hebben Martine, Angelieke en ik al iets in gedachten wat we gaan maken voor ons drietjes – maar dat blijft nog even geheim ;D Binnenkort zal ik ook nog een een blogpost online zetten met alle (of zoveel mogelijk) foto’s van de photoshoots!

Ben jij ook naar Animecon geweest?

9 Comments

 • sammie

  June 17, 2016 at 11:02 am

  Oh wat zien jullie er tof uit! Heel leuk!

 • NerdyGeekyGanboy

  June 17, 2016 at 11:04 am

  Pfoeh, er is inderdaad zo veel te doen op Animecon! Gelukkig hielden mijn neefje en ik de tijd in de gaten en hadden we een strakke planning voor de zondag, anders had ik ook veel gemist :’) Volgende keer moeten we maar op dezelfde dag gaan, haha! 🙂

 • zwartraafje

  June 17, 2016 at 2:14 pm

  Ik vind jullie groepscosplay echt leuk geworden. Het lijkt me dan ook tof om de foto’s te zien die men van jullie heeft gemaakt.

 • Dennis

  June 17, 2016 at 6:07 pm

  Jullie zien er gaaf uit dames! Ben benieuwd naar al die foto’s!

 • robin

  June 17, 2016 at 7:31 pm

  YOU LOOK SO CUTE <3 de foto's zijn nice!

 • Story addict

  June 19, 2016 at 1:03 pm

  Cooooooollll!!! Toffe foto’s ook 🙂

 • Marcia

  June 22, 2016 at 10:39 am

  Wat een super leuke foto’s! 😀

 • Dinja

  June 24, 2016 at 2:06 pm

  Gave cosplay! Zelf heb ik ook een pokémontrainer cosplay (Hilda/ Touko uit Black & White).
  Zelf vind ik Animecon niet zo leuk meer en ga ik liever naar Abunaicon ^_^

 • Mijn cosplay op Animecon 2017 | Make It Personal

  July 21, 2017 at 8:06 am

  […] Vorig jaar was Animecon een groot succes voor mij! Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en het was ook de allereerste keer dat ik in cosplay naar een conventie ging. Ook dit jaar liep ik in cosplay rond samen met vriendinnetjes Angelieke en Martine. We waren verkleed als personages uit de film My Neighbour Totoro. Angelieke was Totoro, Martine was Chu en ik, als kleinste, was verkleed als Chibi! […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post