Het maken van een Bullet Journal

Even voor de duidelijkheid – nee, ik heb zelf (nog) geen Bullet Journal. Het idee achter deze blogpost was juist om wat inspiratie op te doen voor het maken van een eigen Bullet Journal! De afgelopen dagen (of misschien al zelfs weken) zit ik met het idee in mijn hoofd om ook een eigenlijk Bullet Journal te gaan maken. De grote vraag luidt dan ook; waar moet ik nu in godsnaam beginnen?

Het hele idee van de Bullet Journal zag ik voorbij komen op The Daily Prophecy – de blog van Mel. Daarvoor had ik er eigenlijk nog nooit van gehoord! Ik ging er dus meer over opzoeken en het concept van een Bullet Journal is stiekem toch wel heel gaaf!

June_tracks

Wat is een Bullet Journal?

Een Bullet Journal is een notitieboek vol met lijstjes. Van simpele To Do lijstjes naar lijstjes van boeken die je nog wilt lezen, films en/of series die je nog wilt kijken, een bucketlist enzovoort. Je kunt je eigen wishlists maken voor iedere maand met tekeningetjes of gewoon op te schrijven wat je graag wilt kopen die maand. Een maandelijkse kalender wordt ook toegevoegd waarbij je dingen kunt afvinken of een verjaardagskalender kan soms ook niet ontbreken. Een index aan het begin van de journal mag ook niet ontbreken dus pagina’s nummeren kan erg handig zijn. Kortom: de inhoud van een Bullet Journal is eindeloos!

Waar moet ik beginnen?

Misschien zitten jullie wel met hetzelfde probleem; zo’n Bullet Journal is leuk en aardig maar er gaat veel, héél veel tijd in zitten om het helemaal naar wens te maken. Tenminste, als je net zoals mij een perfectionist bent en je wilt overal fancy typografie en grappige doodles neer kwakken~ Er komen een aantal standaard dingen voor in een Bullet Journal zoals de Index, Key, Monthly Calendar enzovoort. Zelf heb ik al wel wat inspiratie opgedaan over wat ik nu precies in mijn Bullet Journal wil gaan zetten en heb ik ook wat voorbeeldjes opgezocht.

Het eerste wat ik tegenkwam is dat het het handigste is om een dotted journal aan te schaffen. Dit is geen blanko notitieboek of een notitieboek met lijntjes – nee; dit is een notitieboek met (de naam zegt het al) allemaal puntjes! Voordat ik kennis maakte met de Bullet Journal, zag ik het nut er nooit van in. Maar nu zie ik in dat ze toch wel vet handig zijn~ Het schijnt dat Merken als Leuchtturm of Moleskine de beste varianten hebben. Zelf heb ik nog een Moleskine boekje van The Hobbit, maar die heeft blanko velletjes – ik weet niet of dat super handig gaat zijn. Maar waarschijnlijk ga ik deze wel gewoon gebruiken hiervoor – dan moet ik maar leren om recht te schrijven D:

Neem een kijkje in een Bullet Journal!

Checklist (alhoewel alles geheel optioneel is):

Dotted Journal (Tips: Leuchtturm of Moleskine)
Stickers
Sticky notes
Fineliner (zwarte en gekke kleurtjes)

Bron foto: Mel’s Instagram

Heb jij een Bullet Journal?

9 Comments

 • Isabelle

  June 16, 2016 at 9:46 am

  Ik ben sinds begin juni aan een bullet journal begonnen! Ik ben altijd zo slecht in het bijhouden van m’n agenda dat dit me wel een handig idee leuk, als het er leuk uitziet gebruik ik het vast vaker was mijn idee ;). Tot nu toe lijkt het goed te werken. Ik heb veel YouTube filmpjes gekeken en op pinterest rond gekeken voor ik begon en volgens mij moet je maar gewoon beginnen 😉 het idee is tenslotte dat je alles wat noet werkt gewoon kunt veranderen. Ik ben zelf begonnen in een notitieboekje met lijntjes omdat ik die had liggen maar zo’n dotted grid is toch wel erg handig! Wordt m’n volgende notitieboekje 😉 veel plezier met jou BuJo!

 • zwartraafje

  June 16, 2016 at 10:17 am

  Tot nu toe heb ik enkel een massa notitieboekjes en een zelfgemaakt herinneringsdagboek waarbij ik elke pagina zelf versier. Het leuke is dat ik daardoor halverwege kan beslissen om van lay-out te veranderen. Het nadeel is dan weer dat ik nergens leuke stickers lijk te kunnen vinden. Er zijn massa’s printables maar de meeste zijn speciaal op het formaat van één type planner gemaakt. Na een lange zoektocht heb ik er nu toch enkele klaarstaan om af te printen zodra ik A4 stickervellen in huis heb gehaald.

  En eigenlijk doen al die filmpjes over bullet journals me zin krijgen om daar ook nog eens aan te beginnen. Maar tja, dan wordt het echt wel wat veel vrees ik.

 • Dalindcy

  June 16, 2016 at 12:54 pm

  Ik wil ook heel graag beginnen aan een Bullet Journal! Maar zoals je zelf al zet, gaat er wel veel tijd in zitten. Ik denk dat ik binnenkort maar eens wat leuke stationary aan ga schaffen en er dan een middagje gewoon voor ga zitten. 🙂

 • Ellis

  June 16, 2016 at 1:10 pm

  Ik ben net deze week begonnen!

 • Fleur

  June 16, 2016 at 1:49 pm

  Na het lezen van dit artikel wil ik ook een bullet journal gaan maken! Ik zat er al vaker aan te denken, maar ik wist niet zo goed wat ik erin moest schrijven. Maar na het lezen van dit artikel zie ik dat je er echt van alles mee kan doen!Erg handig, ik denk dat ik van de week even winkeltjes langs ga voor leuke boekjes 🙂

 • mel@thedailyprophecy

  June 16, 2016 at 7:23 pm

  Wat leuk dat ik je heb geïnspireerd om te kijken naar Bulletjournaling. Ik heb nog enkele andere posts in de maak liggen, dus misschien kun je daar ook informatie uit op doen 🙂 Boho Berry is zo’n goede bron van inspiratie!

 • robin

  June 16, 2016 at 9:02 pm

  dat Hobbit boekje heb ik ook!! love it <3 en wat een leuk idee is dit! leuk zo'n eindeloos lijstje =)

 • Linda

  June 19, 2016 at 9:20 pm

  Oh ik vind dat bullet journal uit het filmpje ook echt zó mooi. Kon ik dat maar haha. Ik heb begin dit jaar een hele tijd een bullet journal bijgehouden; destijds heb ik toevallig ook een blogje geschreven deels over hoe je ermee begint dus misschien heb je daar iets aan! Ik gebruikte toen een notitieboek met lijntjes maar heb een tijdje terug ook een met stippen gekocht. Ik vind dat zelf heel fijn werken! Ideaal om vakjes te maken en je schrijft toch nog recht door de stippen. Ik heb er één van Muji, is wat meer budget maar in NL alleen online verkrijgbaar. Maar misschien is het iets!

  1. Lieke

   June 20, 2016 at 7:21 pm

   Bedankt voor de tip 😀 Ik ga Muji eens opzoeken en je blogje eens bekijken!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post