E3 2016 – All the feels

De E3 vond plaats van 14 tot en met 16 juni. Meestal volg ik het echt op de voet en heb ik ook een livestream aan staan, alleen dit jaar was ik er niet súper excited voor. Natuurlijk zijn er weer een aantal awesome games besproken op deze E3 – en degene waar ik het meeste naar uitkijk, wil ik graag met jullie delen ;3

All the feels!

Jongens, jullie hebben echt geen idee hoe graag ik de onderstaande games wil spelen – en dan vooral Final Fantasy XV en The Last Guardian. Ik merkte wel dat er veel gesproken werd over de VR experiences tijdens deze E3. Het lijkt me wel heel gaaf om hier mee aan de slag te gaan, al heb ik nog wel mijn twijfels of het nou echt écht goed gaat werken. Anyways~ Ik heb de trailers van de games die ik heel graag wil spelen op een rijtje gezet hieronder.

Final Fantasy XV

Sinds dat Final Fantasy XV voor het eerst aangekondigd was, was ik al super excited. Nadat ik de Final Fantasy XV Platinum Demo had gespeeld, was ik nog veel meer gehyped. Het vechtsysteem deed me sterk denken aan Kingdom Hearts – wat één van mijn favoriete game series is. Tijdens de E3 hebben ze een niet trailer laten zien én heb ik nog een livestream gevolgd met wat gameplay beelden.

Beschikbaar op: 30-09-2016

Reserveer bij bol.com

The Last Guardian

Vanaf het moment dat The Last Guardian was aangekondigd, wilde ik de game zo snel mogelijk in mijn handen hebben. Helaas gingen er een aantal jaren overheen voordat er meer bekend werd gemaakt over deze game. Tijdens deze editie van de E3, werd bekend gemaakt dat hij in oktober dit jaar zal gaan uitkomen – eindelijk! Het lijkt me echt zo’n game met een prachtige verhaallijn waarbij je moet lachen, moet huilen, moet vallen en opstaan~ (Ik zweer het trouwens – als dat beest dood gaat, dan ga ik keihard janken~)

Beschikbaar op: 25-10-2016

Reserveer bij bol.com

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Hoe lang geleden is het al wel niet sinds dat ze de nieuwe The Legend of Zelda voor de Wii U aangekondigd hebben? Ik denk dat daar al wel zo’n drie jaar overheen gegaan is – minimaal. Anyways! Nintendo heeft een uitgebreide livestream laten zien met een hoop gameplay beelden én de trailer is zo, zooooo pretty ♥ Voor mijn gevoel wordt The Legend of Zelda: Breath of the Wild, makkelijker dan haar voorgangers. Zo kon je tijdens de gameplay beelden zien dat Link nu gewoon een aantal biefstukken bij zich heeft die hij kan eten wanneer hij bijna dood is, waardoor al zijn hartjes weer aangevuld worden. En nu maar afwachten of hij nog wel voor de Wii U komt, of voor de Nintendo NX…

Beschikbaar vanaf: 2017

Reserveer bij bol.com

NieR: Automata

NieR games heb ik altijd al interessant gevonden, maar ik heb nooit de kans gehad om een game uit deze serie te spelen. Tijdens de vorige E3 was NieR: Automata ook al aangekondigd en zou hij in de eerste instantie in 2016 uitgekomen. Tijdens deze E3 hebben ze laten weten dat de game is uitgesteld tot 2017. Verder weet ik er niet veel vanaf, maar het vechtsysteem ziet er wel super sick uit o.o

Beschikbaar vanaf: 2017

Horizon Zero Dawn

Een game van Nederlandse bodem waar we wel heel erg trots op mogen zijn! Horizon Zero Dawn ziet er super mooi uit en het hoofdpersonage doet me heel erg denken aan Ygritte van Game of Thrones :’D

Beschikbaar op: 01-03-2017

Reserveer bij bol.com

Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik stiekem wel gehoopt had dat ze nog wat meer van Kingdom Hearts III en Final Fantasy VII Remake hadden laten zien. Maar hey, ik mag niet klagen – Final Fantasy XV én The Last Guardian gaan dit jaar nog uitkomen! En Star Ocean: Integrity and Faithlessness voor de Playstaion 4 staat ook over zo’n twee weken voor de deur – yes!

Naar welke games kijk jij uit die besproken zijn bij de E3?

6 Comments

 • Martine

  June 15, 2016 at 2:11 pm

  Jaaa Horizon heb ik echt zin in!! Die wil ik mega graag spelen!

 • Antonette Levolger

  June 15, 2016 at 4:01 pm

  Zoiezo Dishonored 2, Southpark en Zelda! Ik ben er zelf ook een post over aan het schrijven. We Happy Few ziet er erg belovend uit, de stijl deed mij erg denken aan Bioshock.

 • Karlijn

  June 15, 2016 at 8:22 pm

  The Last Guardian ziet er heel gaaf uit! Die game zou ik wel graag willen spelen 🙂

 • robin

  June 16, 2016 at 9:27 pm

  ik was zo excited!! skyrim en f1 2016 pre-order erbij =D

 • NerdyGeekyGanboy

  June 21, 2016 at 11:46 am

  Horizon en Final Fantasy zien er supergaaf uit! Zullen we eens een lekkere gamesessie doen als jij wat spellen hebt Lieke? B)

 • Inge

  June 26, 2016 at 1:41 pm

  De nieuwe Zelda komt zowel voor de Wii U als de NX uit!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post