Event: Dutch Comic Con 2017

In het weekend van 25 en 26 maart was het weer zover – voor de derde keer op rij vond Dutch Comic Con plaats in de Jaarbeurs in Utrecht! We kunnen wel zeggen dat Dutch Comic Con is uitgegroeid tot het grootste geek evenement van Nederland. Voor mijn gevoel was het dan ook groter dan de voorgaande keren, maar er kwam ook veel meer volk op af.

Het begon voor mij allemaal met vroeg op staan om zo op tijd op Utrecht Centraal te zijn en wat vrienden daar te meeten, zodat we gezellig met z’n allen rond konden lopen. Het eerste wat ik deed toen ik in de Jaarbeurs aan kwam rond een uur of 10:45, was mijn make-up look voor mijn Lara Croft cosplay compleet maken. De basis had ik er al op zitten, ik moest alleen nog wat bloed en blauwe plekken toevoegen. Zo gezegd, zo gedaan. Daarna was het tijd om door de ticket controle te gaan en holy moly – tijdens het opmaken zag ik dat de rij nu helemaal doorliep buiten! Nu had ik totaal geen zin om helemaal terug naar buiten te lopen (ik was tenslotte al vroeg binnen!), heb ik mezelf maar stiekem ergens tussen gepropt.

dutch_comic_con_2017_5_make_it_personal

De rij ging best vlot, want er stonden wel een aantal mensen die de tickets controleerden, dus dat was fijn! Een dag van te voren was er trouwens een hele ophef op de Facebook pagina van Dutch Comic Con over de cosplay props, welke nou wel en niet mee naar binnen mochten. Ik vond het raar dat we niet gecontroleerd werden, maar dat je zelf naar de cosplay props stand moest gaan om daar je props te laten keuren. Het is dat ik het toevallig zag, anders was ik gewoon naar binnen gelopen met mijn props.

Eenmaal binnen vertelde Joost (die al een tijdje binnen was) dat je een gratis boek kon scoren bij de ABC (American Book Centre) stand! Gratis boeken!? Yes please! Daar ben ik als eerste naar toe geweest en heb ik snel een selfie genomen met de ABC banner en mocht daarna meteen een gratis boek uitzoeken. De eerste loot was al binnen – score!

Daarna was het een beetje uitvogelen wat we zouden gaan doen. Helaas kreeg je geen programmaboekje mee tijdens de ticket controle, dus dat vond ik wel jammer. Deze stond al wel een tijdje online op de DCC website, maar ik had hem niet uitgeprint omdat ik dacht dat je daar wel een boekje zou krijgen. Jammer, want toen had ik dus een aantal Q&A’s gemist die ik eigenlijk wel graag had willen zien!

dutch_comic_con_2017_7_make_it_personal

Het podium waar de Q&A’s en Cosplay competitie werden gehouden vond ik echt heel gaaf! Er zat namelijk een mooie catwalk aan vast voor de cosplayers, zodat ze goed hun outfit konden laten zien. Een zeer groot pluspunt ten opzichte van Dutch Xmas Con, waar cosplayers binnen twee seconden weer van het podium waren verdwenen. Wel had het podium in een andere ruimte mogen staan van mij, want hij stond namelijk net in de loop dus dat was een beetje onhandig.

Nog even over de Cosplay Competitie – ik vond het echt heel goed gepresenteerd dit keer! Het werd gedaan door een buitenlandse cosplayer, die verkleed was als Deadpool en het was echt hilarisch! Ik hou altijd wel van die droge humor en een beetje een show tussendoor. De voorgaande keren was het gewoonweg saai – er werd alleen aangekondigd van dit is de cosplayer, hij/zij cosplayed dit personage van deze serie – doe je ding.

dutch_comic_con_2017_2_make_it_personal

De Gaming hal was niet heel groot. Er stond een Nintendo Switch stand, een aantal Playstations, een aantal kraampjes die boardgames en dergelijke verkochten en natuurlijk de stand van Game Mania, waar je een poster van Horizon Zero Dawn op kon halen en een foto kon maken op de Throne of Games. Super leuk! Ik hoorde achteraf pas dat je een ticket moest hebben om op de Nintendo Switch te kunnen spelen – say whut? Waarom kan je niet gewoon achteraan de rij aansluiten en wachten op je beurt? Nou ja, maakt verder ook niet uit – ik kwam daar wel Fred tegen – mijn mede 365Gaming buddy! Super leuk natuurlijk want we liepen elkaar altijd mis op beurzen. Het was hier dan ook ontzettend moeilijk om ergens te meeten met iemand.

dutch_comic_con_2017_3_make_it_personal

House of Wax vond ook plaats in de Gaming hal, waar je door onder andere door een stukje Middle Earth kon lopen! De cosplayers daar waren echt heel creepy maar wel mega goed gedaan. De sfeer was echt awesome! Je kon ook met iedereen op de foto daar, en dat heb ik dan ook gedaan. Ik hoop dat dit een terugkerend iets gaat zijn op Dutch Comic Con, want de sfeer daar was echt top!

dutch_comic_con_2017_4_make_it_personal

En dan – last but not least – de Merchandise hal! Wat was het hier druk zeg, je moest echt je best doen om ergens tussen te kruipen zodat je goed alles kon zien. Er was ook zo veel, wat echt super tof is natuurlijk! Ik zag ook nog wel een aantal kraampjes die ik nog nooit eerder op een beurs had gezien. Meestal zie je altijd dezelfde kraampjes voorbij komen, dus dat was zeker een pluspunt! Gelukkig had ik een budget voor mezelf, anders was ik daar makkelijk overheen gegaan, haha.

dutch_comic_con_2017_6_make_it_personal

Al en met al was het een zeer geslaagde dag en heb ik het heel erg naar mijn zin gehad. Ik kan zelf echt wel verbetering zien en dat is fijn! Ik hoop echt dat het steeds groter en groter wordt zodat je echt twee volle dagen nodig hebt om alles uitgebreid te kunnen zien. Ik merkte stiekem dat ik nu al niet genoeg tijd had – ik wil terug!

Ben jij ook naar Dutch Comic Con geweest?

Bron foto’s: 1

10 Comments

 • NerdyGeekyGanboy

  April 3, 2017 at 10:47 am

  Op de zondag kreeg ik wel programmaboekjes! Die kreeg ik van iemand van mijn groepje toen ik mijn handen gedrukt, dus ze hadden die wel, alleen deelden ze die volgens mij niet enorm uit. Ik vond het echt een leuke editie! Heb nu al zin in de wintereditie 😀

  1. Lieke

   April 13, 2017 at 12:50 pm

   Ik heb ook al zin in de wintereditie!

 • Nessa Luna

  April 3, 2017 at 2:06 pm

  Ze hadden inderdaad wel programmaboekjes, alleen werden ze denk ik dan niet goed uitgedeeld (meestal liggen ze gewoon bij de kaartcontrole). Ben zelf dit jaar niet geweest, maar ben van plan om in November en volgend jaar wel weer gewoon te gaan!

  1. Lieke

   April 13, 2017 at 12:51 pm

   Wat stom dat ik die niet had gezien dan D:

 • Diana

  April 5, 2017 at 12:21 pm

  De boekjes lagen idd gewoon bij de kaart controle!
  Het was mijn eerste keer. En heb de euro’s goed laten rollen. Heb je nog gezien! ?

  1. Lieke

   April 13, 2017 at 12:51 pm

   Waarom heb je geen hallo gezegd!? Hahah :p

 • zwartraafje

  April 8, 2017 at 9:38 am

  Op F.A.C.T.S. was ook een apart standje bij de inkom waar jezelf naar toe moest om je props te laten goedkeuren. Vorig jaar gingen ze ineens iedereen fouilleren vermits er toen net die aanval op de luchthaven van Zaventem was geweest alleen stonden ze er niet bij stil dat ik een bookpurse had en daar dus ook vanalles in zat. Laat staan wat je allemaal onder zo’n hoepelrok kan verbergen als je dat wil.

  Heb jij die bovenste foto al naar Chris Pratt gestuurd? 😉

  1. Lieke

   April 13, 2017 at 12:52 pm

   Haha ja daar kun je een heleboel onder verbergen! En nee, nog niet ;D

 • Femke

  April 18, 2017 at 9:39 pm

  Ik ben nog nooit op dit soort evenementen geweest, maar ik ben al druk bezig met mijn cosplay! Ik zit er aan te denken misschien naar Castlefest te gaan in augustus, maar ik denk dat ik dat niet ga redden met het bij elkaar rapen van mijn cosplay. Wel wil ik proberen dus naar wintercon of pas in maart 2018 te gaan! Ik heb er nu al heel veel zin in <3

  1. Lieke

   April 19, 2017 at 3:10 pm

   Wat voor cosplay ga je maken 😀 ?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post