Beauty and the Beast

De tekenfilm versie van Beauty and the Beast is altijd al één van mijn favoriete Disney films geweest. Ik kon dan ook haast niet wachten tot de live-action film van de gelijknamige titel verscheen. Ver van te voren had ik al plaatsen gereserveerd zodat ik de film op 29 maart meteen kon gaan bekijken. Maakte de film al mijn hoge verwachtingen daadwerkelijk waar?

beauty_and_the_beast_4_make_it_personal

In Beauty and the Beast draait alles om Belle – het mooiste en tevens ‘raarste’ meisje van het dorp. Wanneer haar vader op een dag zijn uitvinding tentoon wil gaan stellen, raakt hij tijdens zijn reis met paard en wagen verdwaald in een donker bos en wordt hij aangevallen door wolven. Dan ontdekt hij een kasteel waar hij gevangen wordt genomen door een beest. Wanneer Belle hierachter komt, besluit ze om naar dit kasteel op zoek te gaan en zijn plaats in te nemen.

Het blijkt een betoverd kasteel te zijn waarin alles leeft! Wanneer het laatste blaadje van de betoverende roos valt, blijft het kasteel in zijn huidige staat en blijft de prins een beest voor altijd. Er is maar één manier om de betovering te verbreken – een meisje moet verliefd worden op het beest. En aangezien het beest nogal snel op zijn teentjes is getrapt, lijkt dit haast een onmogelijk klus…

beauty_and_the_beast_03_make_it_personal

Samen met een collegaatje ging ik naar de 3D versie van Beauty and the Beast. Normaalgesproken hou ik nooit zo van 3D, en bij deze film was het eigenlijk hetzelfde verhaal. Bij sommige dingen zag je wel duidelijk dat het gericht was op 3D, dus dat was wel tof! Verder heb ik de ondertiteling niet gelezen want ik word er altijd helemaal scheel van als ik moet switchen tussen het scherm en de ondertiteling ;D Maar dat geeft niet, want er werd duidelijk gesproken.

Of moet ik zeggen duidelijk gezongen? In de hele film werd er meer gezongen dan dat ik in de eerste instantie had gedacht. Wat ik totaal niet erg vind trouwens! Films als ‘Les Miserables’ en ‘The Phantom of the Opera’ vind ik ook echt prachtig! Naast alle bekende liedjes, zaten er ook een aantal nieuwe liedjes in deze film. Om heel eerlijk te zijn, hadden deze van mij er niet echt in gehoeven. Het voegde niet echt veel meer toe. Al met al werd ik heel blij van alle bekende liedjes. Het liefst had ik ook echt constant mee willen zingen, haha!

beauty_and_the_beast_3_make_it_personal

Ik vond het heel fijn dat ze zich zo erg aan de originele film hebben gehouden. Het zou raar zijn als het een hele andere setting had gehad. Er zat wat meer achtergrond informatie in over hoe het kasteel betoverd werd in de eerste instantie en wat er met Belle’s moeder is gebeurd. Deze scènes kon ik dan ook erg waarderen en voegden ook daadwerkelijk iets toe aan het verhaal.

Beauty and the Beast is echt betoverend! De terugkerende, bekende liedjes zijn echt perfect!

De nodige humor kon natuurlijk ook niet ontbreken. Vooral de humor tussen Lumière en Cogsworth was heel leuk! Ook Gaston had zijn momenten. Het is altijd hilarisch dat hij zichzelf zo geweldig vindt! Helaas kwam het beest voor mijn gevoel niet heel angstaanjagend over. Hij zag er gewoon niet zo intimiderend uit. Al met al vond ik het echt een prachtfilm en ik ga er zeker nog een aantal keren naartoe!

Titel: Beauty and the Beast | Regisseur: Bill Condon | Genre: Fairytale, Fantasy | Met onder andere: Emma Watson, Dan Stevens en Luke Adams | Speelduur: 129 min. | Jaar: 2017 | EAN: ??? | Waardering: ★★★★½

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

2 Comments

  • MargoD

    April 1, 2017 at 3:31 pm

    Ik kan echt niet wachten tot ik kan gaan kijken 😀 Ik wil de film doodgraag zien!!! De musical (oude versie wel, niet de nieuwe van vorig jaar) is een van mijn favoriete musicals en de film staat ook, net als bij jou, in mijn top favoriete Disney films!!!

  • Anneke

    April 4, 2017 at 12:14 pm

    Ik hoop deze film echt nog in de bioscoop te kunnen zien. Ik ben zo benieuwd! Ik wist trouwens niet dat er zoveel in gezongen werd.. Om eerlijk te zijn vind ik dat wel spannend.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post