Londen dag 2: National History Museum en The Making of Harry Potter

De eerste dag in Londen verliep helaas niet zo soepel, zoals je eerder al kon lezen in Londen dag 1: Uw vlucht is geannuleerd. Na het beleven van de tweede dag in Londen, was dat lange wachten het allemaal waard geweest! Dennis en ik bezochten namelijk het National History Museum en gingen naar de Warner Bros studios om The Making of Harry Potter te beleven!

Na een hele dag lang op het vliegveld te hebben doorgebracht en na een nacht met weinig slaap, hadden we de tweede dag in Londen flink volgepland. We begonnen natuurlijk met een lekker ontbijtje in het hotel om vervolgens onze weg te vervolgen naar het National History Museum. Om tijd te besparen, pakte we de metro in plaats van lopend door het Hyde Park te gaan (waar ons hotel vlak bij lag). Eenmaal bij het museum aangekomen, stond er een mega lange rij voor de ingang. Al snel werd er omgeroepen dat we ook via de andere ingang naar binnen konden gaan – nice! Hierdoor waren we echt binnen vijf minuten binnen.

londen_dag_twee_2_make_it_personal

National History Museum

Wat was het groot hierbinnen! We hadden geen idee waar we als eerst heen wilde (eigenlijk wel – we wilden naar de dino’s) maar besloten toch om als eerste met de roltrap naar boven, door de aarde heen te gaan. Dit zag er gewoon zo mooi en en we waren zo nieuwsgierig~ Er was een hoop informatie te vinden en te zien over vulkanen, aardbevingen en nog veel meer. Er was zelfs een Chinese supermarkt nagemaakt waarbij er een aardbeving plaatsvond. Je kon op het plateau gaan staan en alles begon te bewegen en het is maar goed dat er hier geen aardbevingen zijn want ik verloor bijna m’n evenwicht :’D Maar even zonder grapjes – het lijkt me echt heel eng om zoiets mee te maken, zo uit het niets.

londen_dag_twee_3_make_it_personal

We liepen verder richting de insecten afdeling waar ik het liefst zo snel mogelijk weer weg wilde, haha! Het idee alleen al dat er tienduizenden spinnen op een boom zitten die je niet eens kunt zien – brrr… Snel door naar de dino’s dan maar! Ik vind het nog steeds een raar idee dat deze grote wezens op de aarde hebben geleefd. Wel was het prachtig om een hele hoop skeletten te zien van deze gigantische wezens. Het was nog knap lastig om deze in z’n geheel op de foto te krijgen. Ook was er een T-rex nagemaakt die echt bewoog – super tof! Ook was er bij de dino’s nog een apart winkeltje waar ze alleen dino-dingen verkochten. Ik zag daar een T-rex knuffel staan met een schattig kersttruitje aan – dus die ging sowieso mee ;D

Nadat we hadden afgerekend, gingen we nog naar de zoogdieren afdeling. Er waren echt mega veel opgezette dieren daar te vinden. Als je ze van zó dichtbij ziet, merk je pas hoe groot sommige dieren wel niet zijn. Helaas moesten we wel een beetje snel door deze afdeling heen lopen, aangezien we die middag de Harry Potter studio tour hadden.

londen_dag_twee_4_make_it_personal

Op de terugweg, hebben we nog even stilgestaan bij een grote, open schaatsbaan met een prachtige kerstboom in het midden. Er waren pinguïns waar mensen zich aan vast konden houden en het was zo schattig om te zien! Ook hoorde ik dat ze ‘5 Colors in her Hair’ van McFly speelde – fuck yeah. Een mini detail, maar erg leuk om te horen!

The Making of Harry Potter

Hetgeen waar ik het meest naar uitkeek nadat we tickets naar Londen geboekt hadden, was de Harry Potter studio tour. We gingen er met een karige bus heen met een chauffeur die mega plat Engels praatte. Achteraf kwamen we erachter dat we net zo goed de Harry Potter tour bus hadden kunnen nemen voor hetzelfde geld. Ach~ Voordat de tour begon, hadden we nog even een lekker sandwich gekocht en daarna zijn we maar in de rij gaan staan. We waren sneller binnen dan verwacht, dus dat was fijn!

londen_dag_twee_5_make_it_personal

Na wat uitleg, een feels video en een kijkje in de great hall, konden we op ons eigen tempo door de hele studio lopen. Ik keek echt mijn ogen uit – alles was zo mooi en er was zó veel te zien! In de eerste zaal waren er een hoop kostuumns en andere film props te bewonderen. Ik denk dat ik zo’n beetje overal wel een foto van gemaakt heb, haha! Ook bestond Harry Potter and the Philosopher Stone 15 jaar, en om dat te vieren stonden er exclusieve props van de eerste film door het museum verspreidt. Zo ook de deur waar alle brieven door naar binnen komen die ook nog eens gedemonstreerd werd! Na de demonstratie kon je een brief pakken, yes!

londen_dag_twee_6_make_it_personal

Daarna kwamen we op Platform 9 3/4 aan waar de Hogwarts trein stond waar je ook doorheen kon lopen. De kabines waren per film ingedeeld. Zo had je bijvoorbeeld bij de derde kabine dat er ijs op het glas zat omdat toen de dementors binnen waren gedrongen. Ook kon je natuurlijk op de foto met een karretje wat je door de muur heen duwt en wat er een speciale 9 3/4 shop.

londen_dag_twee_7_make_it_personal

Toen was het tijd om butterbeer te drinken en butterbeer ijs te eten! Dennis en ik kozen beide voor een souvenir cup en hij nam het ijs en ik het drinken. Ohh, dit was zo lekker! Vooral dat schuim was echt heerlijk :’D Na een korte pauze, gingen we naar buiten waar onder ander de night bus stond, het huis van Privet Drive en nog een hoop andere dingen. Een stukje verderop kon je weer terug naar binnen en kwam je uit bij de special effects, make-up en maskers afdeling. Er stonden een aantal dingen die ook echt bewogen, dus dat was tof!

londen_dag_twee_8_make_it_personal

Daarna kwamen we aan in Diagon Alley waar een death eater naar mij wees D: Ik moest naar hem toe komen en stiekem ik vond het echt super eng~ Hij hijgde in m’n oor en ik dacht echt hij iets zou gaan doen waardoor ik me dood zou schrikken. Maar gelukkig deed hij alleen ‘boop!’ op mijn neus en kon ik verder lopen, haha! Alles was super mooi gemaakt en het was zo cool om alle winkeltjes uit de film te zien. Verder op was er een gedeelte waar je alle concept art en schetsen kon zien. Er hing zelfs artwork van verschillende artists. Ook stonden er schaalmodellen van alle gebouwen.

Met als klap op de vuurpijl was er voor de uitgang een ruimte waar Hogwarts stond. Waaaaaaauwww – dit was zó ontzettend mooi gemaakt. Het was best wel groot en je kon er dan ook helemaal omheen lopen. Als laatste was er natuurlijk een ruime winkel waar je van alles kon kopen! Ik ging uiteindelijk naar huis met een frame uit Harry Potter and the Prisoner of Azkaban en een theedoek van Hogwarts in de sneeuw – die ik mooi in ga lijsten!

londen_dag_twee_9_make_it_personal

Eenmaal bij de bus aangekomen, bleek deze helemaal niet meer te rijden. Of althans – hij kwam gewoon niet opdagen. Na een tijdje te hebben gewacht zijn we maar terug gelopen naar de tour bussen om daar mee te reizen. Er stond een mega lang rij en we hadden geluk – de rij werd opgesplitst in twee delen en wij mochten als eerste in de nieuwe bus – yay! Na een ‘Oi lot – you come wiv’ me – get the fuck in! Go go go!’ zaten we maar mooi bovenaan in de bus op de eerste rij 8D

We kwamen weer laat aan in ons hotel en gingen zo snel als we konden, meteen slapen, haha! Het was weer een lange dag, maar wel een dag om nooit meer te vergeten!

Binnenkort komt Londen dag 3 online, waarin we gingen shoppen bij onder andere Waterstones en Forbidden Planet! Ook gingen we nog sightseeën en hebben we onder andere The Big Ben, The London Eye en Westminster Abbey gezien!

P.s: Ik heb echt honderden en honderden foto’s gemaakt, maar helaas kan ik ze hier niet allemaal delen. Ik zal er t.z.t. ook nog wat voorbij laten komen op mijn Instagram account dus stay tuned voor nog veel meer foto’s van het National History Museum en The Making of Harry Potter!

6 Comments

 • Reza

  November 10, 2016 at 2:40 pm

  Klinkt als een perfecte dag! Lijkt me alleen wel veel haasten, of was het wel goed te doen, deze twee dingen op één dag?

  1. Lieke

   November 10, 2016 at 6:27 pm

   Was best goed te doen! In het museum hebben we niet alles kunnen zien, maar bij The Making of Harry Potter hadden we ruim de tijd :3 Deze was dan ook tot 22:00 open dus dat scheelde weer~

 • zwartraafje

  November 13, 2016 at 5:31 pm

  Hier wil ik heel graag een keertje naar toe. Eigenlijk zou ik er liefst een hele dag voor willen uittrekken maar ik weet niet of je er zolang kan rondslenteren?

  1. Lieke

   November 14, 2016 at 10:34 am

   Je kunt er zo lang rondslenteren als je wil!

 • Marcia

  November 13, 2016 at 11:26 pm

  Volgende keer als ik in Londen ben wil ik zeker naar de The Making of Harry Potter, maar ook het National History Museum klinkt erg interessant. Bedankt voor de tip! 🙂

 • Londen dag 3: Shoppen en Sightseeën | Make It Personal

  November 16, 2016 at 7:34 am

  […] één van de beste dagen uit m’n leven, waren we de derde dag alweer vroeg uit de veren om zowel te gaan shoppen als te gaan sightseeën! […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post