The Magnificent Seven

The Magnificent Seven is een Western film wat normaal gesproken niet zo mijn ding is. Natuurlijk moest ik hem wel zien aangezien Chris Pratt er in mee speelde *rawr*. En hem weer eens een keer op het grote doek zien was wel… Oké, even zonder grapjes – vond ik The Magnificent Seven uiteindelijk wel zo “magnificent”?

the_magnificent_seven_2_make_it_personal

Wanneer Bartholomew Bogue in een plaatselijk, rustgevend dorpje aan kwam, eiste hij de grond waarop de mensen woonde voor een belachelijk lage prijs. Na een bespreking die plaatsvond in de kerk, gingen de dorpsbewoners hier natuurlijk niet akkoord mee en ontstond er een rel waarbij er vele mensen werden neergeschoten. Zo ook de man van Emma Cullen, die in aanraking komt met Chisolm – later de leider van de Magnificent Seven. Alle dorpsbewoners hadden geld bij elkaar gespaard om Chisolm zo om te kunnen betalen zodat hij een einde kon maken aan Bartholomew Bogue.

Chisolm verzamelt de meest uiteenlopende mensen bij elkaar die allemaal ergens anders in uitblinken, om het zo op te kunnen nemen tegen Bartholomew Bogue en zijn leger. Met zijn welgeteld zevenen, gaan ze de strijd aan om de dorpsbewoners veilig te stellen. Dit natuurlijk met alle gevolgen van dien…

the_magnificent_seven_3_make_it_personal

De droge humor die in deze film zat vond ik echt geweldig, maar daarnaast was het eigenlijk alleen maar een hoop schieten. Vijf minuten rust en hoppa, daar kwamen de geweren weer tevoorschijn. Begrijp me niet verkeerd, ik hou heus wel van actie maar ik denk dat dit too much was voor mij.

De personages vond ik stuk voor stuk wel heel erg leuk omdat ze heel eigen waren. Ze deden allemaal hun eigen ding en waren alle zeven erg verschillend van elkaar. Iedereen pakte het op zijn eigen manier aan. De één wat onhandiger dan de ander, maar dat was juist wat het zo leuk maakte.

the_magnificent_seven_4_make_it_personal

Met gemengde gevoelens liep ik dus de bioscoopzaal uit. Erg blij omdat ik Chris Pratt weer eens op het grote doek had gezien, maar ergens ook een beetje teleurgesteld omdat ik er meer van had verwacht. En het ergste van alles was nog wel dat het niet eens goed afliep! Nou ja, sort of dan. Voor de meeste mensen waarschijnlijk wel, maar voor mij niet.

Erg lastig vind ik het om deze review te schrijven, omdat ik nog steeds niet goed weet wat ik nou van ‘The Magnificent Seven’ vind. Ah well, er is altijd een goede reden om de film weer eens opnieuw te kijken – Chris Pratt speelt er in mee!

Titel: The Magnificent Seven | Regisseur: Antoine Fuqua | Uitgever: Sony Pictures Home Entertainment | Genre: Action, Western | Speelduur: 133 min. | Jaar: 2016 | EAN: 2750063883710 | Waardering:★★★☆☆

Reserveer bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post