Londen dag 3: 221B Baker Street, shoppen en sightseeën

Na één van de beste dagen uit m’n leven, waren we de derde dag alweer vroeg uit de veren om zowel te gaan shoppen als te gaan sightseeën! Sightseeën wilde we eigenlijk op de eerste dag al gaan doen, maar zoals jullie misschien al wel weten, hadden we dikke vette pech de eerste dag.

londen_dag_drie_2_make_it_personal

221B Baker Street

Maar voordat we gingen shoppen en sightseeën, was onze missie om eerst naar 221B Baker Street te gaan – naar het Sherlock Holmes museum! We zijn niet in het museum zelf geweest, maar wel in de winkel die er aan vast zat. Ze verkochten er zulke leuke spulletjes dat het heel moeilijk was om te kiezen wat ik nu wilde kopen, haha! Ik wilde wel iéts kopen als aandenken, dus kocht ik een shotglaasje (heuj!). Buiten kon je ook nog op de foto met een “agent”, dus dat hebben we ook nog gedaan. Er hingen twee verschillende Sherlock Holmes petjes en natuurlijk lag er ook een pijp bij.

londen_dag_drie_3_make_it_personal

Waterstones, Forbidden Planet en nog veel meer!

Na het Sherlock Holmes museum, gingen we als eerste naar de oudste boekenwinkel van Londen genaamd Hatchards. Het was er al leuk versierd voor de feestdagen en het was een erg knus winkeltje! Nou ja, winkeltje – het was nog een behoorlijk grote winkel met een paar verdiepingen. Het aanbod was groot, maar we hoorde tijdens het rondkijken van iemand anders dat het aanbod bij Waterstones nog veel groter was, dus besloten we om daar heen te gaan.

londen_dag_drie_4_make_it_personal

Onderweg kwamen we nog een snoepwinkeltje tegen genaamd Hardys Sweet Shop. Het rook er zó ontzettend lekker binnen ._. Ik zou stiekem wel een geurkaars willen hebben die naar deze winkel ruikt, haha! Het was een klein winkeltje vol met alleen maar snoep! Ik zag er een blik en potjes staan met tekeningen van de originele Alice in Wonderland erop. Ik kocht ze beide, zodat ik één van deze twee dingen aan mijn moeder kon geven.

londen_dag_drie_7_make_it_personal

Voordat we naar Waterstones gingen, waren we eerst naar de M&M’s Store gegaan. En oh mijn god – het rook naar chocolade binnen ♥ Het was een enorme winkel vol met M&M’s spullen (like, duh) en je kon het zo gek niet verzinnen of ze hadden het wel. Na een tijdje stonden we weer buiten met een zak M&M’s, een leuk theepotje en een fluffy deken. Klaar om naar Waterstones te gaan!

londen_dag_drie_6_make_it_personal

Waterstones was echt de hemel – deze winkel heeft gewoon zes (!) verdiepingen aan boeken ._. Ik keek er mijn ogen uit, maar helaas konden we niet al te lang binnen blijven omdat we nog meer te doen hadden. Ik bezocht daarom ook alleen maar de Young Adult, Fantasy en Manga afdelingen en daar was ik al een tijdje zoet mee. Ze hadden een mooie actie – Buy one and get one half price – nice! Ik ging met Auggie & Me: Three Wonder Stories en een gesigneerd exemplaar van Holding Up the Universe weer naar buiten.

londen_dag_drie_5_make_it_personal

In elke boekenwinkel zag ik trouwens ook het boek The Christmasaur liggen, geschreven door Tom Flechter. Bij Waterstones viel uiteindelijk het kwartje – Tom Fletcher is één van de bandleden van McFly! Ik heb het boek uiteindelijk niet meegenomen, maar ik wil het nog wel super graag een keertje hebben!

londen_dag_drie_8_make_it_personal

Geheel toevallig kwamen we het theater tegen waar Harry Potter and the Cursed Child: Parts I and II zich afspeede op dat moment! Het was echt super mooi om de buitenkant te zien, vooral als je het zo bij toeval tegenkomt. We zijn daar even stil blijven staan om het theater te bewonderen.

londen_dag_drie_9_make_it_personal

Vervolgens vervolgde we onze weg richting Forbidden Planet. Op de weg daarheen, kwamen we eerst langs Orc’s Nest – een winkel met een heleboel bordspellen! We zagen daar een bord/kaartspel liggen genaamd Grimslingers en het zag er zo tof uit, dat Dennis besloot om het mee te nemen. Ook kocht hij nog een pakje Magic the Gathering kaarten.

Tegenover zat een cd/dvd winkel (ik ben de naam even kwijt) dus daar zijn we ook nog even naar binnen gestapt. Ze hadden er ook nog een aantal boeken voor mooie prijsjes, maar ik zag er niet echt iets tussen liggen wat ik heel graag wilde hebben. Na een korte stop bij de McDonalds, zijn we doorgegaan naar Forbidden Planet.

londen_dag_drie_10_make_it_personal

Hoooo mijn god – Forbidden Planet is echt de grootste nerd hemel die ik ooit heb gezien. Ze hadden er echt van alles! Er stonden echt miljoenen Funko’s binnen (overdrijven mag wel even) en een heleboel andere collectibles. Ook was er nog een kelder die vol stond met comics, graphic novels en andere boeken. Ik ging naar buiten met een kalender van Guardians of the Galaxy en een Supernatural companion van het vijfde seizoen die in de aanbieding was – life’s good~

londen_dag_drie_11_make_it_personal

The Big Ben, Westminster Abbey en The London Eye

Nadat we al deze winkels hadden gezien, gingen we op weg naar The Big Ben, Westminster Abbey en The London Eye. Het was er best wel druk met al die toeristen, maar toch hebben we nog wat mooie plaatjes kunnen schieten! Een selfie maken inclusief onderkin bij The Big Ben kan ik ook weer van mijn lijstje afstrepen ;D Het leuke was ook nog dat we daar aankwamen toen het nog licht was, maar een half uurtje later was het alweer donker! We hebben dus foto’s van onder andere The Big Ben met en zonder lichtjes, dus dat is wel heel cool!

Overal zag ik posters hangen van Fantastic Beasts and Where to Find Them. Deze keer móést ik er gewoon even met eentje op de foto, haha!

londen_dag_drie_12_make_it_personal

Uit eten bij het Steakhouse

Hierna waren we terug naar het hotel gegaan. Na even te hebben uitgerust, moesten we nog ergens wat gaan eten. Gelukkig zaten er een hoop restaurants bij ons hotel in de buurt, dus ‘s avonds zijn we nog uit eten geweest bij het Steakhouse. Nu hou ik totaal niet van biefstuk, maar ze hadden ook hele andere lekker dingen. Ik had een overheerlijk stuk kip met frietjes en kaassaus – nom. Er stonden ook hele lekkere toetjes op het menu (zoals ijs met marshmallows en snoep) maar we zaten zo bomvol, dat we verder niks meer genomen hadden, haha!

Eenmaal terug in het hotel hadden we onze tassen al zo goed als ingepakt zodat we dat de volgende dag niet meer hoefden te doen. We waren wat vroeger gaan slapen ook, zodat we de volgende morgen nog naar Buckingham Palace konden gaan!

Binnenkort komt Londen dag 4 online wat tevens het laatste Londen blogje is! Ook ga ik nog in een filmpje laten zien wat we allemaal nog gekocht hebben in Londen 😉

6 Comments

 • zwartraafje

  November 16, 2016 at 12:13 pm

  Ja! Ik ben echt benieuwd naar je aanwinsten. In gedachten heb ik al een hele lijst gemaakt van alle plekken waar ik langs wil als ik ooit nog eens in Londen geraak.

 • sammie

  November 16, 2016 at 2:13 pm

  Toffe foto’s en wat een mooie plekjes allemaal! Nu wil ik ook weer naar Londen 😀

 • Reza

  November 17, 2016 at 10:35 am

  De M&M’s Store en Waterstones in London zijn echt geweldig (net zoals de hele stad eigenlijk), ik zou zo weer terug willen 😀

  Ik ben echt benieuwd naar alles wat je hebt gekocht.

 • Jessica

  November 23, 2016 at 3:25 pm

  Leuk verslag! 😀 Ik wil nog een keer naar Londen.

 • NerdyGeekyGanboy

  November 30, 2016 at 8:35 pm

  Ik ben zaterdag weer in Londen, dus ik ga zeker nog even langs de Waterstones en Forbidden Planet! 😀

  1. Lieke

   December 2, 2016 at 4:38 pm

   Kopen, kopen, kopen!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post