5 Netflix Original aanraders om te bingewatchen

De gemiddelde Nederlander kijkt langer dan een uur aan Netflix materiaal per dag. Als ik heel erg into een serie ben, spendeer ik gemakkelijk een paar uur per dag aan het kijken van de desbetreffende serie. En geloof het of niet maar het kost mij altijd wel wat moeite om een nieuwe serie uit te zoeken waarvan ik daadwerkelijk afleveringen achter elkaar kan bingewatchen. Vandaag heb ik voor jullie een vijftal series op een rijtje gezet die ik binnen één á twee dagen alweer van mijn “nog te kijken” lijstje af kon strepen

After Life

After Life is een Britse Drama/Komedie serie bedacht door Ricky Gervais. In After Life volg je het leven van Tony (Ricky Gervais), die kortgeleden zijn vrouw verloren heeft aan borstkanker. Voordat zij overleed, heeft zij in haar ziektebed nog een aantal korte fragmenten van haarzelf opgenomen die Tony iedere dag weer terugkijkt via zijn laptop. Tony ziet de zin van het leven zonder zijn vrouw niet meer zitten en denkt eraan om zelfmoord te plegen. Wat hem tegenhoudt? De hond waar hij iedere dag weer voor moet zorgen.

After Life stond al een tijdje op mijn Netflix lijst om te kijken. Afgelopen week viel mij op dat de serie een seizoen twee had gekregen dus daar kwamen natuurlijk nieuwe afleveringen bij. Het werd nu dan ook eens hoog tijd om te beginnen met deze serie. After Life beschikt over 6 afleveringen per seizoen met afleveringen van, pak ‘m beet, een half uurtje. Ik vloog letterlijk door de afleveringen heen. Met als gevolg – een ugly cry alert aan het einde van seizoen 2.

You

In You volg je het leven van boekverkoper Joe (Penn Badgley), die zich wel heel erg aangetrokken voelt tot studente en auteur Beck (Elizabeth Lail). Een beetje té extreem. Hij volgt haar letterlijk overal en wil alles over haar te weten komen. Op het eerste oog lijkt Joe heel romantisch en lief. Maar al snel blijkt dat Joe eigenlijk een obsessieve stalker is. Hij doet alles voor Beck om haar gelukkig te maken. Zelfs als hij daarvoor wat mensen uit de weg moet ruimen…

You kwam voor mij pas in beeld toen seizoen 2 nét was uitgekomen. Ik las regelmatig dat het een een waardige serie was om te bingewatchen. Ik besloot om het een kans te geven, want het verhaal sprak me eigenlijk niet heel erg aan. En na de eerste paar afleveringen was ik verkocht. Ik moet zeggen dat ik seizoen 1 wel een stuk beter vond dat seizoen 2, aangezien het nogal veel in herhaling valt. Beide seizoenen beschikken over 10 afleveringen van ongeveer 45 minuten per aflevering.

The Witcher

The Witcher is een serie gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks geschreven door Andrzej Sapkowski. In The Witcher volg je het verhaal van Geralt of Rivia (Henry Cavil). Geralt is een Witcher – een gemuteerde monsterjager. Men kan hem inhuren om monsters te doden om zo de kost te verdienen. Tijdens zijn tocht om monsters te doden, kom hij in aanraking met tovernares Yennefer en prinses Ciri, die zijn leven een totaal andere wending geven.

The Witcher werd letterlijk óveral gehyped en iedereen om me heen had het over deze serie. Tijd om hem zelf ook maar eens een kans te geven! De boeken had ik nooit gelezen en de games had ik ook nooit gespeeld dus waar het verhaal precies over zou gaan, dat mocht Joost weten. Iedere aflevering beschikte weer over een cliffhanger zodat je eigenlijk wel verder móést kijken (en daarnaast is Geralt of Rivia natuurlijk ook een lust voor het oog). Ik vond het een toffe serie, maar zeker niet de beste in dit lijstje.

Sex Education

Het leven van de 16-jarige Otis (Asa Butterfield) valt niet mee. Op zijn middelbare school is iedere puber druk in de weer met hun seksuele ontwikkeling. Daarnaast is zijn moeder. Jean F. Milburn, een succesvolle sekstherapeute. Zelf is Otis geheel onervaren. Per toeval geeft hij advies aan een medestudent op seksueel gebied wat nog blijkt te helpen ook. De andere pubers komen erachter en komen massaal naar Otis toe om advies aan hem te vragen op seksueel gebied. Samen met klasgenoot Maeve Wiley (Emma Mackey) gaat Otis adviezen geven tegen betaling op zijn middelbare school.

In de eerste instantie dacht ik dat deze serie heel erg oversekst zou zijn en er alleen maar naakt in voor zou komen. Maar eerlijk gezegd valt dit reuze mee. Sex Education is echt een super komische serie en zéker het bingewatchen waard!

Orphan Black

Op een dag is Sarah Manning (Tatiana Maslany) ooggetuige van een wel heel rare zelfmoordpoging. De vrouw die ze zojuist voor de trein zag springen, leek précies op haar. Eén op één. Een dubbelganger. Sarah gaat hier werk van maken en komt erachter dat het Beth Childs was die zelfmoord had gepleegd. Sarah neemt het leven van Beth compleet over om zo dieper in het leven van haar dubbelganger te duiken.

Orphan Black is een serie die ik eigenlijk al volgde voordat deze op Netflix verscheen. De serie is nu echter wel een Netflix Original geworden en de laatste seizoenen heb ik dan ook braaf via Netflix gekeken. Het acteerwerk van actrice Tatiana Maslany is zó ontzettend goed aangezien ze meerdere types speelt in deze serie. Heel spannend en echt het kijken waard!

Wat is jouw favoriete Netflix Original serie?

You may also like

3 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  May 10, 2020 at 8:46 pm

  Mooie lijst! After Life vond ik ook echt fantastisch, zo’n goed verhaal vol humor maar ook veel feels 🙂 Ook vind ik The Umbrella Academy geweldig! Orphan Black moet ik nog kijken, maar lijkt me zeker erg gaaf en spannend. Even nog mijn kijklijstje wegwerken (haha, alsof dat een kleine opgave is) en dan wil ik er zeker aan beginnen!

 • Céline

  June 7, 2020 at 5:27 pm

  Momenteel ben ik ook Orphan Black aan het kijken en ik moet zeggen dat ik ook telkens versteld sta van de acteerprestaties van Tatiana Maslany.

  1. Lieke

   June 7, 2020 at 5:46 pm

   Ja ze is echt zo goed!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post