Kleuren op nummer

Als kind kleurde ik wat af. Kleuren op nummer was ook zeker een activiteit die mij lang bezig hield. Als je ouder wordt, heb je toch minder de neiging om even een leuke kleurplaat in te kleuren. Maar waarom eigenlijk? Kleuren voor volwassenen is weer helemaal hip tegenwoordig. Daarnaast is kleuren op nummer er tegenwoordig ook voor volwassenen. Denk aan extreme kleurpuzzels waar je wel een tijdje zoet mee bent!

Het kleuren op nummer van Skylines

Van MUS Creatief heb ik Kleuren op nummer 3 opgestuurd gekregen. Kleuren op nummer 1 en 2 bevatte veelal dierenprints, maar in het derde deel kun je vooral veel skylines en andere bekende monumenten verwachten. Zo heb ik zelf al een aantal bekende monumenten in mogen kleuren zoals de Eiffeltoren en het Colosseum!

Bij iedere kleurplaat vind je weer een andere kleurcodering waar je mee aan de slag kunt. Voor sommige kleurplaten heb je echt veel verschillende kleuren nodig, wat zo’n kleurplaat natuurlijk extra vrolijk maakt! Maar ik moet ook eerlijk bekennen dat je bij een aantal kleurplaten veel dezelfde kleurtint nodig hebben. Als je honderden stiften tot je beschikking hebt, is dit natuurlijk geen probleem. Maar zelf heb ik écht geen vijf tinten grijs in mijn stiften stash. Hierdoor moet ik wel een beetje creatief met de kleuren omgaan.

Verschillende soorten kleurplaten

In dit boek bevinden zich een aantal verschillende soorten kleurplaten. De ene kleurplaat bestaat bijvoorbeeld uit driehoekjes, vierkantjes of zelfs zeshoekjes. Het leuke hiervan is is dat je totaal niet kunt zien wat je uiteindelijk aan het kleuren bent. Daarnaast zijn er ook kleurplaten in dit boek beschikbaar waarvan je al kunt zien wat wat soort skyline je aan het inkleuren bent. Het leuke van deze kleurplaten is dat de vormpjes van de kleurplaat allemaal verschillend zijn.

Achterin het boek kun je de voorbeelden van alle kleurplaten vinden. Persoonlijk vind ik het niet heel leuk om hier een kijkje te nemen. Vooral niet als ik begin aan een kleurplaat die alleen maar uit vierkantjes bestaat – dan wil ik echt verrast worden!

Een leuke activiteit voor tijdens de quarantaine

Indien je geen vitaal beroep hebt, zit je waarschijnlijk wat langer thuis dan dat je in de eerste instantie had gedacht. En ik ben bang dat deze periode nog wel een tijdje zo door gaat. Kleuren op nummer vind ik persoonlijk een erg leuke activiteit om te ondernemen tijdens deze quarantaine periode. Het is een ontspannen activiteit die je kunt doen tijdens het luisteren van je favoriete muziek of bijvoorbeeld een luisterboek. Indien je aan de slag gaat met verschillende materialen, laat je je creativiteit ook nog eens de vrije loop!

Ben jij ook veel creatief bezig tijdens deze periode?

Graag wil ik BBNC Uitgevers nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

You may also like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post