De iPhone SE is lekker budgetproof!

Ieder jaar brengt Apple een nieuwe iPhone op de markt. En ieder jaar weer wordt de iPhone beter, sneller en vaak ook groter. Maar in 2020 is er weer een budget iPhone op de markt gekomen, namelijk de iPhone SE. Iets waar Apple eens in de zoveel tijd mee voor de dag komt. Zelf heb ik een iPhone 8 waar ik erg veel waarde aan hecht. Maar ook ik sta er telkens weer versteld van dat ze de iPhone nog een stapje beter hebben gemaakt.

iPhone SE 2020

De Apple iPhone SE is qua uiterlijk identiek aan de iPhone 8. De specificaties van de iPhone SE zijn daarentegen wat moderner dan die van de iPhone 8. Ze zijn vergelijkbaar met een iPhone 11 (Pro). Ze hebben de iPhone SE namelijk voorzien van een nieuwe chip die ook terug te vinden is in de iPhone 11. Hij is daardoor zeker krachtiger dan de iPhone 8, maar kan niet tippen aan de iPhone 11 (Pro).

Ook beschikt de iPhone SE over de bekende home button waar je op kunt drukken. Zo kun je in één beweging terug gaan naar je homescreen. Deze button was namelijk bij de iPhone 10 al niet meer aanwezig. Persoonlijk ben ik beste vrienden met die button. Ik gebruik hem zó vaak en ik vind het een gek idee dat deze button bij de nieuwe generatie iPhones niet meer vanzelfsprekend is.

De moeite waard?

Persoonlijk vind ik de iPhone SE 2020 zeker de moeite waard om even te bekijken. Zeker als jij op zoek bent naar een budgetproof iPhone en niet voor een refurbished model wilt gaan. Er zijn genoeg redenen om de Apple iPhone SE wel of niet te overwegen.

In het begin was ik heel sceptisch over de iPhone. Waarom zijn deze smartphones nou zoveel beter dan de de andere smartphones? Je legt er een smak geld voor neer waar je ook drie andere smartphones voor kunt kopen. Maar eerlijk – dan heb je ook wat. Dit is zeker geen verkooppraatje vanuit mijn kant maar de iPhone reageert zo ontzettend snel en soepel. Mijn ervaringen met Apple producten zijn eigenlijk altijd positief geweest. De Macbook Pro die ik in mijn bezit heb is inmiddels alweer 11 jaar oud en daar zit ik nu dit artikel op te typen!

Mijn gemiddelde Screen Time

Op iedere iPhone kun je inzien hoeveel tijd je dagelijks spendeert op je smartphone. Een heel leuk extraatje, maar ook heel confronterend. Soms schrok ik nog wel eens hoeveel uur ik per dag op mijn telefoon doorbracht. Ik pakte bewust wat minder vaak mijn telefoon. Tegenwoordig denk ik er niet zo veel meer over na, maar ik breng nu wel een stuk minder tijd door op mijn telefoon. Vorige week was dit gemiddeld iets meer dan twee uurtjes per dag. Best netjes!

Wat ik nog wel merk is dat ik hem nog steeds vaak even oppak. Dit doe ik voornamelijk om te kijken of ik nieuwe berichten binnen heb gekregen. En dat is gemiddeld 70 (!) keer per dag en vaak zelfs nóg meer. Ik heb het geluid namelijk uitstaan en hoor daarom geen geluidje wanneer ik een nieuw bericht binnen heb gekregen.

Heb jij een iPhone en zo ja, wat is jouw gemiddelde Screen Time?

You may also like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post