Kun je me even terugbellen?

“Hoi met mij, kun je me even terugbellen?” Jarenlang heb ik rondgelopen met een Samsung telefoon, wat daarna een Huawei werd en niet veel later een iPhone 5c. Voor al deze telefoons kocht ik telkens een Prepaid beltegoed kaart om mijn tegoed op te waarderen. En elke keer weer, zat ik zonder beltegoed en moest ik telkens vragen aan mensen of ze even een smsje konden sturen wanneer ik onderweg was, anders ontving ik niks. Ik had namelijk geen 3G. Natuurlijk kon ik ook weer niet terug smsen (of bellen), want ik had geen beltegoed! Soms had ik nog een klein beetje beltegoed over waar ik heel zuinig op was, dus vroeg ik aan mensen of ze me gewoon even terug konden bellen.

Iedereen om me heen had al een paar jaar een Sim Only abonnement waar ik stiekem wel een beetje jaloers op was. Ze betaalden gewoon één bepaald bedrag per maand, en konden vervolgens oneindig bellen en smsen. Maar dat was nog niet alles – ze konden natuurlijk óók gebruik maken van internet – overal! Dit wilde ik ook, maar ik zag er in het begin het nut er niet zo van in. Vaak kon je overal wel Wifi krijgen. Bij familie en vrienden vroeg je gewoon naar het wifi wachtwoord en zelfs in verschillende restaurants en winkels kon je wifi opvragen.

Maar, toch begon het weer te kriebelen nadat ik een iPhone 8 had gekocht op mijn verjaardag afgelopen jaar. Ik wilde er optimaal gebruik van maken en laat ik maar eerlijk toegeven dat ik voornamelijk Pokémon GO wilde spelen op mijn nieuwe telefoon, om vervolgens de Pokémon die ik gevangen had, over te kunnen zetten naar de game Pokémon: Let’s Go!

Zo gezegd, zo gedaan – het Sim Only abonnement werd aangeschaft! Voor een tientje per maand ben ik ook eindelijk onder die steen vandaan gekropen en kan ik oneindig bellen en smsen (wat ik eigenlijk nooit doe, maar bellen wel)! Ook zat bij dat abonnement een 5000MB internetbundel – score! Tegenwoordig vind ik het maar wat leuk om een rondje te gaan wandelen met een zelf samengestelde Playlist op Spotify met allerlei nummers erin die dezelfde Beats Per Minute hebben zodat ik op een lekker tempo door kan stappen. En natuurlijk neem ik af en toe even een pauze om wat Pokéstops te spinnen en om wat Pokémon te vangen die ik weer aan mijn collectie toe kan voegen 😉

Ook keek ik toekomstgericht, want na verloop van tijd wil ik toch ook wel een eigen autootje aan gaan schaffen. En niets is zo handig om toch even te kunnen bellen als je met pech langs de weg staat, toch?!

Heb jij ook een abonnement voor je telefoon?

8 Comments

 • Silvy

  April 3, 2019 at 8:25 am

  Woooow ik heb je te lang niet meer gezien en gesproken. iPhone 8? Abonnement? Wat heb je met Lieke gedaan hahaha. (En bedankt voor het linken :D) xx

  1. Lieke

   April 3, 2019 at 5:26 pm

   Hahaha, ja raar he! En no problemo!

 • Anouk

  April 3, 2019 at 10:36 am

  Nee, soms mis ik het wel. Maar niet vaak genoeg om het aan te schaffen. Als student kan ik mijn geld ook beter voor andere doeleinden gebruiken

  1. Lieke

   April 3, 2019 at 5:27 pm

   Als student zijnde snap ik dat heel goed ja!

 • Joany

  April 3, 2019 at 1:23 pm

  Ik heb ook nog altijd een prepaid kaartje. Soms lijkt het me ook wel handig om gewoon overal en altijd bereikbaar te zijn, maar dan zie ik hoe mensen in restaurants tegenover elkaar social media zitten te checken op hun mobiel en bedenk ik me dat het eigenlijk best chill is om ook af en toe ‘onbereikbaar’ te zijn. (In geval van nood kunnen ze immers altijd bellen)

  1. Lieke

   April 3, 2019 at 5:28 pm

   Ja dat vind ik zelf ook altijd een beetje raar, je bent immers al in gezelschap, dan heb je geen social media nodig, toch 😀 Zeker voelt het af en toe wel fijn om lekker onbereikbaar te zijn.

 • Marieke

  April 3, 2019 at 10:35 pm

  Ik heb sinds een half jaar een abonnement, want ik had echt te vaak dat mijn beltegoed op was. Heel de stad door lopen op zoek naar een gratis wifi punt om mijn vriend even snel te appen. Dat vond ik toch echt te onhandig worden, dus besloot ik een bundeltje te kopen. Tot nu toe ben ik er erg blij mee. Ik heb maar 2GB, en meestal hou ik 1 GB over.. Maar ik ben wel altijd bereikbaar en dat vind ik toch wel een fijn idee.

 • Anneke

  April 4, 2019 at 4:27 pm

  Ik heb al heel lang een abonnement. Ik hou nogal van nieuwe gadgets en dus ook nieuwe telefoons dus dat was ooit voor mij de reden om een abonnement af te sluiten. Tegenwoordig heb ik inderdaad ook sim only en koop ik mijn telefoon los. Nu heb ik de iPhone 8 Plus. Nieuwe telefoons vind ik trouwens ook steeds minder boeiend, dus ik hoop dat deze iPhone nog lang meegaat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post