Zelf een kerstpakket samenstellen

Vorig jaar had ik totaal geen kerstgevoel. Ik denk dat dit kwam omdat we midden in de verhuizing zaten. Nu moet ik eerlijk bekennen dat het nu echt weer begint te kriebelen. Ik kan namelijk echt niet wachten tot het Kerstmis is! Wat ook extra leuk is, is dat mijn vriend en ik ieder jaar in december een adventskalender voor elkaar maken. Voor een vast budget zoeken we twaalf cadeautjes voor elkaar uit. Dit jaar zie ik het niet zo zitten om heel de stad uit te pluizen op zoek naar kleinigheidjes. Ik blijf immers nog steeds zoveel mogelijk thuis door het virus. Om toch iets speciaals te doen voor elkaar in december, zat ik eraan te denken om een kerstpakket voor elkaar samen te stellen!

Een jaarlijkse adventskalender

Zoals ik hierboven al vertelde, maken mijn vriend en ik ieder jaar in december een adventskalender voor elkaar. We houden ons aan een bepaald budget en zoeken daarmee cadeautjes voor elkaar uit. Dit doen we om en om. Op alle oneven dagen geef ik cadeautjes aan mijn vriend en op alle even dagen word ik verwend met cadeautjes. Zo hebben we beide twaalf extra cadeautjes die we open mogen maken rond de feestdagen!

Daarbij maken we ook grappige gedichtjes waarin we een cryptische hint naar het cadeau verwerken. Het betreft overigens wel kleine bedragen, want op eerste en tweede kerstdag wanneer we kerst bij familie vieren, geven we elkaar ook nog cadeaus. Het moet wel leuk en betaalbaar blijven natuurlijk!

Een eigen kerstpakket samenstellen

Nu zat ik er laatst aan te denken dat het ook wel heel leuk is om een kerstpakket voor elkaar samen te stellen. Misschien met een bepaald (kleuren)thema in gedachten of juist een compleet random pakket. Ook met een bepaald budget in ons achterhoofd, maar dan hoeven we niet uit te gaan van precies twaalf cadeautjes. Ik vond het soms wel tamelijk lastig om kleinigheidjes voor mijn vriend te kopen dus ik kwam altijd een beetje bij hetzelfde uit – sokken, douchegel, een chocoladeletter en ga zo maar door.

Vroeger (wat klink ik oud nu!) toen mijn vader altijd een kerstpakket mee naar huis nam, konden we met z’n allen nooit wachten om het open te maken. Het was altijd zo’n leuke verrassing! Er zaten vaak items in die je zelf niet zo snel zou kopen, maar wel leuk waren. Ook al zaten er soms items in waarvan je dacht; wat moet ik hier nu weer mee?!

Geen tijd om zelf een kerstpakket samen te stellen?

Geen tijd om zelf een kerstpakket samen te stellen? Op de site van kerstpakkettenplaza.nl vind je oneindig veel mogelijkheden wat kerstpakketten betreft! Je kunt gaan voor een bepaald thema zoals een drank -of kleurenthema. Daarnaast kun je ook doelgerichter zoeken op het budget wat je te besteden hebt. Appeltje-eitje als je het mij vraagt!

Heb jij ook al zoveel zin in kerst?

You may also like

2 Comments

  • Audrey

    October 14, 2020 at 8:53 am

    Leuk idee, zowel de adventskalender als de kerstpakketten! Ik vond het vroeger ook altijd helemaal fantastisch om zo’n doos open te maken. Mijn ouders hadden op een bepaald punt ook allebei meerdere werkgevers, dus dan was het helemaal een uitpakfeest, haha.

  • Lieke

    October 15, 2020 at 11:58 am

    Dat was inderdaad echt een uitpakfeestje dan, haha!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post