Mijn Fiat 500 opruimen vanwege het virus?

Moet ik mijn Fiat 500 opruimen vanwege het virus? Begrijp me niet verkeerd, ik ben hartstikke blij met mijn auto. Maar toch heb ik dit jaar getwijfeld om hem op te ruimen. Dankzij het coronavirus kom ik haast nergens meer en staat mijn auto daardoor vooral veel stof te vangen voor de deur. De verzekeringen blijven echter wel gewoon doorlopen en de APK staat ook steeds om het hoekje te gluren.

Aan het einde van het jaar 2018, zat ik te twijfelen om een auto te kopen. Ik had eigenlijk helemaal geen auto nodig want mijn toenmalige werk was gemakkelijk op fietsafstand te bereiken. Zelfs op loopafstand als mijn fiets weer eens een lekke band had. Ik besloot om die reden om nog maar geen auto aan te schaffen – het is immers een hele grote uitgave! In het voorjaar van 2019 begon het toch weer te kriebelen. Ik wilde wat vrijer zijn in mijn doen en laten. Ik werkte namelijk parttime, dus genoeg vrije tijd om leuke dingen te doen! En een auto zou me die vrijheid kunnen bieden.

Op zoek naar de perfecte Fiat 500!

En daar ging ik weer – ik zocht talloze auto websites af op zoek naar dรฉ perfecte auto voor mij. Ik wilde in eerste instantie heel graag een Mini Cooper, maar daar had ik simpelweg het geld niet voor. Mijn tweede keuze ging uit naar een Fiat 500. Maar zelfs als occasion vond ik deze auto vrij aan de prijs gezien het formaat.

Op een dag belandde ik op de website van een erkende Fiat dealer en zag daar een Fiat 500 staan met een zeer aantrekkelijke prijs. Ik besloot om contact op te nemen met deze dealer en van het een kwam het ander. Een paar dagen later zat ik samen met mijn vader in de Fiat 500 die ik online gezien had. En ik weet nog goed wat ik tegen hem zei; pa, ik denk dat ik deze auto heel graag wil hebben. Het voelde namelijk meteen goed toen ik achter het stuur gekropen was. Ik had namelijk al eerder proefritjes gereden in verschillende Fiatjes, maar die proefritjes voelden gewoon niet goed. Zo ging ik van Barbie auto naar heus racemonster. Nee, dat waren niet de modellen voor mij!

Verzekering van je auto berekenen

Verzekering auto berekenen? Dat kun je tegenwoordig heel gemakkelijk online doen! Nadat ik mijn grote aankoop had gedaan en ik de trotse eigenaresse was van een Fiat 500, moest er natuurlijk nog wel het een en ander geregeld worden. Zoals bijvoorbeeld het aanschaffen van een geschikte autoverzekering. Er zijn een heleboel autoverzekeringen die je online met elkaar kunt vergelijken. Voor mij viel een All Risk verzekering meteen af omdat mijn auto daar al te oud voor was. Daarom ben ik voor een WA+ verzekering gegaan. Dat is in mijn ogen wel het minimale wat je moet hebben.

Van tevoren had ik op verschillende sites al berekend wat ik ongeveer per maand kwijt zou zijn, dus dat kwam gelukkig toentertijd niet als verrassing om de hoek kijken. Maar nu ik geen vast inkomen heb, leef ik wat meer budgetproof. Vandaar ook mijn twijfels om mijn Fiat 500 op te ruimen. Heel eerlijk – ik denk dat ik er heel veel spijt van ga krijgen als ik mijn auto op zou ruimen!

Heb jij ook een eigen auto?

You may also like

2 Comments

  • Audrey

    November 12, 2020 at 5:17 pm

    Ik dacht bij de titel dat je ‘m zou schoonmaken en het interieur zou opruimen vanwege corona ๐Ÿ˜‰ Ik gebruik mijn auto ondanks dat ik thuiswerk toch regelmatig.

  • Emmy

    November 12, 2020 at 9:36 pm

    Ik dacht ook dat het over de auto schoonmaken ging haha. Iets wat ik wel zou moeten doen, trouwens.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post