Dit is het leukste van het hebben van een eigen webshop!

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik onlangs gestart ben met mijn webshop Beyond Stories. Het hebben van een eigen webshop is veel werk. Vooral in het begin wanneer je alle producten moet gaan maken. Je neemt eigenlijk een sprong in het diepe, want je hebt geen idee of je eigen winkeltje überhaupt wel gaat lopen. Waarschijnlijk zal je in het begin nog niet heel veel klandizie hebben, maar toch is het super leuk om je winkeltje online te zien staan. Maar wat is nu het leukste van het hebben van een eigen webshop?

Materialen inkopen voor je webshop

Materialen inkopen kan soms best hectisch en stressvol zijn. Vaak als ik een bestelling wil plaatsen bij een groothandel of leverancier, is er het één en ander weer niet op voorraad. Zo moet ik vaak meerdere bestellingen plaatsen bij één of meerdere leveranciers. Dit kan flink in de kosten oplopen, maar je hebt het er dubbel en dwars voor over. Af en toe valt je oog dan ook op iets nieuws wat je graag uit wilt gaan proberen. Niet heel goed voor de portemonnee, maar leuk is het wel!

Op het moment dat de materialen arriveren, sta ik ook met veel plezier die grote dozen uit te pakken om alles in het echt te bekijken. Ik voel me dan net een écht winkeltje! Ik sta meteen te popelen om met alle materialen aan de slag te gaan!

Brainstormen over nieuwe producten

Veel van jullie weten waarschijnlijk wel dat ik momenteel alleen soja kaarsen en waxmelts maak en verkoop in mijn webshop. Kaarsen zijn echt seizoensgebonden producten die voornamelijk in de herfst en winter worden gebruikt. Daarom ben ik al een tijdje flink aan het brainstormen over producten waar goed gebruik van kan worden gemaakt heel het jaar door. Ik had hiervoor al materialen besteld, maar helaas is deze bestelling geannuleerd. Ze mogen namelijk bepaalde materialen niet leveren vanwege de Brexit, dus daar kan ik helaas nu niet mee aan de slag. Maar hopelijk wel in de nabije toekomst!

Daarnaast vind ik het ook maar wat leuk om nieuwe namen voor producten te verzinnen, met daarbij de passende geuren en kleuren. Persoonlijk vind ik dat met alles wat ik maak, ik er ook de nodig achtergrondinformatie over moet weten. Daar bedoel ik mee dat als ik een product maak gericht op een bepaald verhaal, dat ik bijvoorbeeld het boek ook wel écht gelezen heb.

Het moment dat er een bestelling is geplaatst

Als ik een mail krijg dat er een bestelling geplaatst is, kan mijn dag echt niet meer stuk. Ik vind het zó leuk om te zien dat mensen voor mijn producten hebben gekozen waar ik met veel plezier aan heb gewerkt. Het bij elkaar zoeken van de producten en mooi verpakken daarvan, vind ik dan ook één van mijn leukste werkzaamheden. Ik doe er graag iets extra’s voor, zodat het net lijkt of je een cadeautje aan het uitpakken bent!

Daarnaast vind ik het super leuk om een foto toegestuurd te krijgen als mensen hun bestelling ontvangen hebben. Het is tof om te zien dat er goed gebruikt wordt gemaakt van jouw producten!

Zou jij graag een eigen webshop willen beginnen en zo ja; wat zou je willen verkopen?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post