Mijn jaar in videos aan het vastleggen

Al vaker heb ik voorbij zien komen dat mensen hun jaar vastleggen in korte videos van een paar seconden. Dat vond ik er altijd zo leuk uit zien dat ik dat zelf ook graag wilde gaan doen. Vorig jaar begon ik vol goede moed, maar ik had niet echt een goed plan hiervoor. Ik filmde vaak korte stukjes en bewaarde de videos in een apart mapje op mijn smartphone. Maar wat moest ik er dan mee? Hoe maakte ik een passende video voor al deze korte fragmenten?

Uiteindelijk liet ik dit plan maar varen, want ik wist niet goed wat ik er mee aan moest. Ik ben sowieso nooit echt van het filmen, maar meer van het fotograferen. Totdat ik plots een app tegenkwam die speciaal gemaakt was voor het filmen van korte fragmenten iedere dag.

Eenvoudig opnames maken met mijn smartphone

Als ik lekker met Jaina aan het wandelen ben of als ik ergens mee bezig ben wat ik graag wil vastleggen, maak ik daar even snel een korte video van met mijn smartphone. Dit probeer ik iedere dag minimaal รฉรฉn keer te doen. De videos hoeven geen cinematografisch meesterwerk te zijn, als je maar plezier hebt in het maken ervan! En daarentegen is het ook nog eens heel leuk om het geheel later terug te kijken als je alle videos achter elkaar hebt geplakt. Dan let je ook niet meer op de kwaliteit, dan is het gewoon leuk om alle gebeurtenissen van dat jaar achter elkaar te zien.

De Samsung S21 Ultra

Natuurlijk kun je er voor kiezen om je videos zo professioneel mogelijk filmen. Dit kun je bijvoorbeeld doen net de nieuwste Samsung telefoon, de Samsung S21 Ultra. De Samsung S21 Ultra beschikt namelijk maar liefst over 4(!) cameraโ€™s aan de achterzijde. Hiermee kun je zeer hoge kwaliteit videos schieten in 8K met 24FPS. Om het maar zo te zeggen – dat is echt haarscherp! De beelden die jij met deze telefoon kunt schieten, zijn nog mooier dan de beelden die je in de bioscoop ziet. Het lijkt net of dat je er zelf bij bent geweest!

Jammer genoeg beschik ik niet over deze smartphone. Maar ben jij overtuigd door al deze camera’s en wil jij de Samsung Ultra S21 kopen? Dan ben ik heel benieuwd hoe jouw jaar in videos in hoge kwaliteit eruit komt te zien!

1 Second Everyday App

Voor het maken van mijn jaar in videos, maak ik gebruik van de 1 Second Everyday App. In deze app kun je videos die je met je smartphone gemaakt hebt importeren. Je kunt er ook voor kiezen om rechtstreeks vanuit de app te filmen. Het handige van de app vind ik dat als je een datum selecteert, hij precies kan zien wat jij op die dag gefilmd hebt. Als je net zo vergeetachtig bent als ik, dan kun je later gewoon videos importeren, geen probleem! Je hoeft zelf niet eens te onthouden wat je wanneer gedaan hebt. Ideaal als je het mij vraagt!

Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om bij iedere video een korte tekst te plaatsen. Zo kun je noteren waar je die dag geweest bent. Of misschien is er die dag wel iets gezegd wat je nooit meer wilt vergeten. Wat ik er bijvoorbeeld bij plaats is ‘Eerste keer in de sneeuw met Jaina!’. Let er op dat je de tekst die je bij de video zet niet te lang maakt – alle fragmenten kunnen hooguit maar 2 seconden lang duren!

Maak jij gebruik van deze app?

Dit vind je misschien ook leuk

2 Comments

 • Audrey

  March 4, 2021 at 11:35 am

  Altijd als ik hierover lees denk ik ‘leeeeuk, dat moet ik volgend jaar ook doen’, maar dan vergeet ik het steeds. Ik maak wel elke week op dezelfde plek een filmpje van Mango, zodat ik straks een leuk filmpje kan maken van hoe ze gegroeid is.

  1. Lieke

   March 4, 2021 at 3:19 pm

   Wat een leuke naam! Dat is inderdaad wel heel leuk om straks achter elkaar te zetten en allemaal terug te kijken. Ze groeien hard he?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post