Activiteiten voor je hond als je zelf even geen tijd hebt

Natuurlijk kan het voorkomen dat je als hondeneigenaar even geen tijd hebt voor je trouwe viervoeter. Hoe graag ze ook willen, ze kunnen helaas niet even meehelpen als je iets af moet maken voor je werk. En daarnaast maken de kaboutertjes immers ook niet alles schoon in huis. Om het spelen of wandelen even iets langer uit te stellen, heb ik een aantal activiteiten op een rijtje gezet waar je hond zelfstandig mee aan de slag kan gaan!

Verstop brokjes voor je hond

Eén van de leukste activiteiten vind ik om brokjes te verstoppen in huis en in de tuin. Een soort verstoppertje, maar dan met brokjes! Dit is niet alleen heel leuk, maar ook nog eens heel goed voor je hond. Zo laat je je hond lekker even zijn of haar neus intensief gebruiken. Probeer de brokjes wel altijd op een andere plek te verstoppen, anders heeft je hond de neiging om steeds op dezelfde plekken te gaan zoeken. Wees creatief!

Maak gebruik van een snuffelmat

Een snuffelmat* is een mat gemaakt van een heleboel kleine lapjes fleece stof. Daar kun je namelijk goed brokjes tussen verstoppen. Zo’n snuffelmat kun je bijvoorbeeld kopen in de winkel, maar je kunt er ook heel gemakkelijk zelf eentje maken. Knoop wat oude handdoeken in elkaar en voilá – je hebt je eigen gemaakt snuffelmat! Je kunt er ook voor kiezen om oude kledingstukken aan elkaar vast te naaien. Zo kun je in de zakken van een spijkerbroek of een vestje ook wat lekker verstoppen!

Wat ik ook weleens doe, is een doos vullen met handdoeken en speelgoedjes. Daar verstop ik dan allemaal brokjes tussen. Je kunt de doos vullen met van alles en nog wat. Zo kun je er bijvoorbeeld ook een soort ballenbak van maken. Het is heel grappig om te zien dat je hond die doos overal mee naartoe sleurt!

Vul een Kong met wat lekkers

De Kong* is ook wel een geniale uitvinding om je hond even lekker bezig te houden. Zelf stop ik er vaak brokjes en stukjes brood in en plak alles aan elkaar vast met wat pindakaas. Jaina kan er uren zoet mee zijn! Ook hebben ze speciale spuitbussen waarmee je de Kong kunt vullen. Dit heb ik zelf nog nooit gebruikt. Vaak is dit iets van leverpastei.

Weet jij nog iets leuks waar je hond mee bezig kan zijn als je zelf even geen tijd hebt?

*Dit is een affiliate link. Als je gebruik maakt van deze link en iets bestelt op deze site, dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niks extra’s en hierdoor help je mij en mijn blog te ondersteunen!

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post