Zo krijgen je gerechten meer smaak op de barbecue!

Sinds kort hebben wij een echte barbecue in ons bezit. Ik ben wat onderzoek gaan doen over wat er allemaal lekker is op de barbecue. Tijdens mijn zoektocht kwam ik ook rookhout tegen. Ik had eerlijk gezegd geen flauw idee wat je hier mee kon doen. Maar rookhout kun je bij de kolen toevoegen. Zo krijgen je gerechten meer smaak op de barbecue!

Ik heb een barbecue gewonnen!

Laatst werden er via een spelletje wat ik speelde barbecues en andere producten weggegeven. Het enige wat je hoefde te doen om kans te maken op één van deze producten, was aan het einde van de dag in de top 5 belanden. En dat was eerlijk gezegd makkelijker gezegd dan gedaan. Er zaten ware strijders tussen! Op de allereerste dag had ik zó goed mijn best gedaan, dat ik op de eerste plek was geëindigd. Met als resultaat dat ik een heuse barbecue had gewonnen!

We hebben weleens een wegwerpbarbecue gebruikt met vrienden, wat resulteerde met een gat in de tafel – oeps! We hadden namelijk een steen onder het aluminium bakje gelegd, op een kunststof tafel. Wij als tieners dachten daar niet echt over na, wat dus resulteerde met een gat in de tafel van mijn schoonouders. Niet een actie waar we heel trots op zijn geweest!

Rookhout toevoegen voor extra smaak

Wat geheel nieuw voor mij is, is dat je rookhout toe kunt voegen aan je barbecue voor meer smaak aan je gerechten. De rook van de kolen zorgt namelijk niet voor de rooksmaak aan je gerecht. Voor ieder gerecht zijn er bijpassende rookhout soorten die je daarvoor kunt gebruiken. Je voegt wat rookhout toe aan je kolen en de rook die er dan vanaf komt, trekt in je gerecht. Ook heb je plankjes waar je je gerecht op kunt leggen zodat de smaak er op deze manier intrekt. Je hebt zelf rookhout met bepaalde fruitsmaken zoals kers, appel of peer. Heel apart, en ik zou dit graag een keer uit willen proberen. Je kunt er namelijk eindeloos mee experimenteren!

In een handomdraai alles gesneden met de Forged messen!

Voor het vlot verlopen van een barbecue sessie, is voorbereiding het halve werk. Niemand heeft er zin in om op het laatste moment alles klaar te staan maken. Met de vlijmscherpe, handgesmede Forged messen is dit echter zo gepiept! Voor elk type ingrediënt heeft dit merk het juiste mes tot haar beschikking. Vlees is gemakkelijk te snijden met het speciale vleesmes. Groentes kun je bijvoorbeeld snijden met het universele mes of met het santoku mes.

Het leuke aan de Forged messen is ook dat je ze in verschillende designs aan kunt schaffen. Het heft van de messen zijn er in verschillende houtsoorten. Maar je kunt ook voor een robuuste versie kiezen. Dit is wel de stoerste set die ertussen zit. Geheel gemaakt van staal, zowel het lemmet als het heft. Vet!

Met de kortingscode FORGED10 mag ik jullie 10% korting geven op het assortiment van de Forged messen! Deze kortingscode is geldig t/m 30 september 2021.

Heb jij zelf ook een barbecue?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post