boek

Dreiging en Duisternis – Leigh Bardugo

Duisternis vergaat nooit.

Opgejaagd door het Eerste en Tweede Leger en achtervolgd door nare herinneringen, probeert Alina in Dreiging en Duisternis samen met Mal een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Ze moet haar identiteit als Lichtheerseres verborgen houden om niet gevonden te worden door haar tegenstander, de Duisterling.

Alina kan haar verleden en toekomst helaas niet lang blijven ontvluchten. Met behulp van een beruchte vrijbuiter, weet Alina veilig terug te keren naar Ravka. Ze is vastberaden om te vechten tegen de duistere krachten die zich in het land verzamelen. Maar terwijl haar magische krachten groeien, glijdt Alina verder en verder af in het gevaarlijke spel van de Duisterling -en verder weg van Mal.

Alina moet kiezen tussen haar land, haar macht en de liefde waarvan ze altijd dacht dat hij haar op het juiste pad zou houden.

Het verhaal van Dreiging en Duisternis

In Dreiging en Duisternis zijn Alina en Mal zijn op de vlucht voor de Duisterling. Nadat Alina en Mal de Ware Zee over zijn gestoken, komen ze terecht in een stad waar ze haar identiteit als Lichtheerser verborgen moet houden. Maar dan worden ze gevangen genomen en getransporteerd naar Sturmhond zijn schip. Sturmhond heeft een plan en samen reizen ze terug naar Ravka, waar ze ook achter zijn ware identiteit komen.

Alina komt tijdens haar reis meer te weten over de andere versterkers. Daarnaast speelt de Duisterling een gevaarlijk spel met haar waar ze steeds verder in verzeild raakt. Mal lijkt steeds verder weg van haar te staan. Welke keuze zal Alina maken? Kiest ze voor de liefde, haar land of haar macht?

Een eigen samenvatting gemaakt

Tijdens het lezen van Dreiging en Duisternis heb ik in de app Notes op mijn iPhone bijgehouden wat ik gelezen had. Na het lezen van een hoofdstuk schreef ik voor mezelf kort op wat er zojuist gebeurd was. Normaliter doe ik dit eigenlijk nooit – veel te veel gedoe! Maar nu ik het bijgehouden heb, voelt het echter wel heel goed om terug te lezen. Ik weet preciés wat er in ieder hoofdstuk gebeurt is. En aangezien ik zo iemand bent die halverwege een boek afhaakt omdat ik het spelen van een game leuker vind op dat moment, is het echt ideaal!

En je raad het al – dat gebeurde dus ook met Dreiging en Duisternis. Hoe boeiend ik het verhaal ook vond, halverwege haakte ik af. Ik speelde op dat moment liever Final Fantasy X dan dat ik verder ging lezen.

Conclusie

Dreiging en Duisternis is een ijzersterk vervolg op Schim en Schaduw. Het verhaal gaat in één vloeiende beweging verder en net zoals bij Schim en Schaduw, had ik moeite om dit boek aan de kant te leggen. Ik irriteerde me alleen ietwat aan Mal en een heel klein beetje aan Alina in dit verhaal. Alina is namelijk een stuk zelfverzekerder geworden en dat laat ze ook goed merken. Op een soms niet al te positieve manier. En het enige wat Mal wil, is Alina. Betekent het dan niks voor hem dat zij de Lichtheerser is en Ravka moet redden? De Duisterling kwam echter maar weinig voor in Dreiging en Duisternis, maar elke keer wanneer hij in the picture kwam, was het weer angstaanjagend spannend! Op naar het laatste deel, Val en Verlossing!

Heb jij deze trilogie al eens gelezen?

Titel: Dreiging en Duisternis | Originele titel: Siege and Storm | Auteur: Leigh Bardugo | Nederlandse vertaling: Merel Leene | Uitgeverij: Blossom Books | Genre: Fantasy, Young-Adult | Pagina’s: 415 | ISBN: 9789020679762 | Waardering: ★★★★✩

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post