The Hazel Wood – Melissa Albert ?

Seventeen-year-old Alice and her mother have spent most of Alice’s life on the road, always a step ahead of the uncanny bad luck biting at their heels. But when Alice’s grandmother, the reclusive author of a cult-classic book of pitch-dark fairy tales, dies alone on her estate, the Hazel Wood, Alice learns how bad her luck can really get: her mother is stolen away―by a figure who claims to come from the Hinterland, the cruel supernatural world where her grandmother’s stories are set. Alice’s only lead is the message her mother left behind: “Stay away from the Hazel Wood.”

De zeventienjarige Alice en haar moeder zijn altijd onderweg. Alice heeft nog nooit lang op één plek gewoond. Dit komt doordat het net lijkt of het ongeluk hen volgt. De grootmoeder van Alice is auteur van een populair, klassiek sprookjesboek. Een sprookjesboek wat Alice na al die jaren eigenlijk nog steeds niet heeft gelezen. Wanneer haar grootmoeder komt te overlijden op haar landgoed, wordt Alice haar moeder plots ook ontvoerd. Ze wordt meegenomen naar The Hinterlands, een duistere plek waar alle sprookjes van Alice haar grootmoeder zich afspeelde.

De moeder van Alice heeft een belangrijk bericht achtergelaten: “Stay away from the Hazel Wood.” Alice wil, kosten wat het kost, haar moeder terugvinden. Samen met een jongen die ze onderweg ontmoet, moet ze zo snel mogelijk op weg naar The Hazel Wood. En of dat nou zo’n goed idee is…

Op het moment dat ik The Hazel Wood kocht, had ik er eigenlijk nog niet echt iets over gehoord. Ik kocht het boek namelijk in de prachtige boekhandel Dominicanen (in Maastricht). Later, toen ik thuis was, zag ik dat het boek ook net in het Nederlands was uitgeven bij Uitgeverij Moon. Anyway! Over deze heerlijke, floppy uitgave die ik in mijn bezit heb, heb ik toch wel een aantal kritiekpuntjes.

The Hazel Wood is een soort van donker en mysterieus sprookje. De sfeer in het boek vond ik heel tof en kwam ook goed naar voren. Er kwamen regelmatig scenes voorbij die best wel creepy waren, waardoor ik ook echt door wilde lezen om uit te vinden wat er nu werkelijk ging gebeuren.

Hoofdpersoon Alice leek mij in het begin wel een aardig en stoer personage. Maar ik kon er ook niet echt hoogte van krijgen. Naarmate het verhaal vorderde en ze Finch ontmoette, merkte ik toch wel dat ik haar wat gemeen vond. Voornamelijk tegen Finch. Ik merkte wel dat toen ik Alice wat beter leerde kennen, het verhaal ook wat soepeler verliep.

The Hazel Wood is een vermakelijk, duister sprookje maar werd op een gegeven moment iets te verwarrend!

Naarmate de Tales of the Hinterlands wat meer naar voren kwam, begon het verhaal ook wat waziger te worden. Het voelde naar mijn mening heel erg gehaast, net zoals het einde. Ik kon er op een gegeven moment mijn aandacht ook niet volledig bij houden, dus ik denk dat ik het daarom misschien niet helemaal snapte. Ik heb overigens veel meer genoten van de eerste helft van het boek, dan van de tweede helft.

AL met al is The Hazel Wood een vermakelijk boek, vooral als je van duistere sprookjes houdt! Het leest erg soepel weg, maar het verhaal is niet echt denderend. Het wordt op een gegeven moment gewoon heel vaag en vanaf dat moment moet je echt even je koppie erbij houden! Ik ben trouwens ook wel héél benieuwd naar het boek wat uitgebracht gaat worden waar alle sprookjes in voor gaan komen!

Titel: The Hazel Wood | Auteur: Melissa Albert | Uitgeverij: Flatiron Books | Genre: Fairytale, Fantasy, Young-Adult | Pagina’s: 359 | ISBN: 9781250147905 | Waardering:★★★½

Koop bij bol.com

2 Comments

  • Johanne

    March 9, 2018 at 11:42 am

    Ik ben niet per se van de sprookjes, maar ik vind de cover van dit boek echt prachtig. Alleen al een hele goede reden om ‘m wel te kopen en er gewoon mee te pronken in mijn boekenkast, haha.

  • Kirsty

    March 9, 2018 at 6:06 pm

    Dit boek wil ik nog graag gaan lezen! Ben benieuwd of het mij té vaag zal worden of dat ik het wel leuk ga vinden. Sprookjes vind ik heel leuk!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post