Bullet Journal layout maart 2018 ?

De vorige twee maanden heb ik mijn Bullet Journal een klein beetje verwaarloosd. Voor maart had ik echt super veel zin om een mooie en leuke layout te maken. En vandaag laat ik deze aan jullie zien!

Voor de maand maart heb ik gekozen voor een Disney thema! Ik heb overal inspirerende Disney quotes en leuke Disney stickers geplakt. Dat maakt alles toch weer een beetje vrolijker ;D

Natuurlijk kan de maand niet zomaar beginnen zonder hem of haar even gedag te zeggen! Niet zeggen maar stiekem maakte ik deze pagina als laatste… omdat ik gewoonweg altijd vergeet om zo’n inleidende pagina te maken ^^”

Ik vind het erg handig om mijn maandelijkse planning in één oogopslag te hebben. Aan het einde van de maand schrijf ik rechts op wat mijn favoriete film, boek, TV serie en muziek van de maand was!

Aangezien ik een parttime job heb, schrijf ik op deze pagina wanneer ik moet werken. Daarnaast schrijf ik de uren op die ik gewerkt heb. Aan het eind van de maand schrijf ik de uren digitaal over en kan ik deze opsturen!

Daarnaast heb ik een Expense tracker getekend, waar ik al mijn inkomsten en uitgaven bij kan houden. Heel erg handig om aan het eind van de maand te zien hoeveel er is binnengekomen en hoeveel er weer uit is gegaan en of je eventueel de volgende keer op wat meer dingen kun besparen.

Ik heb de Memories pagina op deze manier teruggehaald. Ik was namelijk van plan om weer iedere dag in een dagboek te gaan schrijven, maar dat komt er ook telkens niet van. Dan maar iedere dag in twee regeltjes opschrijven wat ik die dag zoal gedaan heb.

Ik ben van plan om weer wat vaker te gaan bloggen. Ik heb al een hoop ideeën opgeschreven voor deze maand, dus dat moet hopelijk wel goed komen. Deze ideeën heb ik trouwens op kleine sticky notes geschreven die ik op deze pagina kan plakken. Als het een keer niet uitkomt, kan ik ze altijd gemakkelijk verschuiven naar een andere datum.

Aangezien ik dit jaar 100 films wil kijken, moet ik dat natuurlijk wel ergens bij kunnen houden! Rechts zie je mijn Movie Log pagina, die iedere maand weer terugkomt, waarbij ik gemakkelijk op kan schrijven welke films ik gekeken heb.

De Weekly To Do spreads vind ik handig om echt kleine To Do dingetjes in op te schrijven wat ik bijvoorbeeld niet in dee maandelijkse spread zet. Zoals boodschappen doen, wasjes draaien, andere huishoudelijke dingen maar ook wel review schrijven van dit en dat etc.

Ik pak een week per pagina trouwens!

… en nog één!

Zo ziet mijn maandelijkse, standaard Bullet Journal layout er iedere maand wel een beetje uit. Af en toe maak ik nog wat extra pagina’s er bij zoals een boekenkast om bij te houden welke boeken ik gelezen heb, of een challenge pagina waarbij ik een challenge voor die maand bij houdt.

Met de Trackers ben ik gestopt, omdat dat gewoon niet werkte voor mij. Ik vergat ze steeds in te vullen en dat vond ik zonde.

Maak jij ook gebruik van een Bullet Journal?

3 Comments

 • Rowan

  March 7, 2018 at 3:41 pm

  Ik maak zelf geen gebruik van een bulletjournal (omdat ik zelf nooit zulke mooie dingen zou kunnen maken, haha), maar ik vind het geweldig om die van anderen te zien. Jij hebt er ook weer iets mooi van gemaakt!!

 • Mirjam

  March 7, 2018 at 5:11 pm

  Jazeker! Mijn Bullet Journal heeft al meer dan eens mijn leven gered, haha. Valt wel iets mee, maar ik denk dat ik zonder nog niet afgestudeerd was 😉
  Echt een super leuk overzicht zo!
  Groetjes,
  Mirjam

 • zwartraafje

  March 7, 2018 at 11:28 pm

  Ja en ik hou er ook echt van maar hij ziet er lang niet zo mooi uit als die van jou. Eigenlijk zijn het gewoon massa’s lijstjes die een beetje kleur krijgen door washi-tape en stickers.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post