Over de stickers op mijn Beyond Stories producten

Zoals velen van jullie al wel weten, heb ik een eigen webshop genaamd Beyond Stories. Ik verkoop handgemaakte kaarsen en waxmelts die met veel liefde zijn gemaakt. Ik krijg weleens de vraag of ik de label stickers op mijn producten zelf heb ontworpen. Het antwoord daarop is – jazeker! Vandaag wil ik jullie een kijkje achter de schermen geven hoe ik mijn label stickers precies maak!

De labels op mijn Beyond Stories kaarsen

De label stickers die je ziet op mijn producten, heb ik zelf ontworpen. Stickers maken behoort tot één van mijn leukste werkzaamheden. Maar hoe maak ik deze stickers nu precies? Eerst ga ik brainstormen over de namen voor de producten. Ik doe inspiratie op uit boeken, films, series en games. Daarbij zoek ik bijpassende stockfoto’s die ik als achtergrond gebruik voor de stickers.

Door middel van copyright rechten, kan ik (helaas) niet zomaar een afbeelding van een personage uit bijvoorbeeld een game pakken, hoe graag ik dit ook zou willen! Stockfoto’s zijn echter vaak ook niet helemaal naar wens. Soms zit ik uren te zoeken naar dé perfecte afbeelding en op andere moment vind ik het perfecte plaatje binnen vijf minuten. Met een beetje creatief nadenken kom je een heel eind. Daarna is het een kwestie van de stickers uitprinten en uitknippen!

Label stickers laten drukken

Maar dat is toch een heel karwei om al die stickers zelf uit te printen én uit te knippen? Ja, dat is het zeker! Natuurlijk heb ik er ook aan zitten denken op de label stickers uit te besteden en ze te laten drukken bij een online sticker bedrijf. Dit was in de eerste instantie ook mijn eerste idee en daar ben ik in het begin ook mee aan de slag gegaan. Maar aangezien ik toch het liefst zelf alles wilde maken, had ik toch besloten om een printer aan te schaffen met daarbij hoge kwaliteit vinyl stickerpapier. En ik moet zeggen – dit bevalt me tot nu toe heel goed!

Indien ik in de toekomst wat meer bestellingen mag gaan ontvangen, ga ik wel overwegen om het laten drukken van de stickers uit te besteden. Het oogt net wat professioneler vind ik. Maar voor een startende ondernemer is het zelf uitprinten wel ideaal om mee te beginnen!

Uitbesteden voor extra reclame

Naarmate de tijd verstrijkt mogen we ons weer klaar maken om naar conventies en evenementen te gaan. Ik kan echt niet wachten! Het idee is om dan een kraampje te huren en zo meer naamsbekendheid op te doen. Het lijkt me ook wel wat om dan extra reclame te maken voor mijn eigen bedrijf met opvallende stickers. Denk hierbij aan afneembare vloerstickers bij mijn eigen kraampje die eenvoudig weer te verwijderen zijn. Veel mensen kijken immers naar beneden als ze lopen dus dat valt wel op!

Mijn Fiat 500 beplakken met een raamsticker van mijn bedrijfslogo zie ik ook wel zitten. Het hoeft geen mega grote stickers te zijn, maar een sticker op de achterruit in de hoek kan al voldoende zijn!

Laat jij weleens jouw eigen stickers printen?

2 Comments

 • Emmy

  March 29, 2021 at 3:15 pm

  Ik laat al mijn stickers drukken. Ja, het is kostbaar, maar het scheelt zo veel werk!

  1. Lieke

   March 31, 2021 at 11:30 am

   Het scheelt inderdaad wel veel werk! Als ik het ooit te druk ga krijgen in de toekomst, dan is dat ook wel het eerste wat ik uit ga besteden.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post