TTT: Top 10 Contemporary boeken

Top10Contemporary

De Top Ten Thursday, die wordt voortgezet door Emmy, gaat vandaag over Contemporary boeken. Deze TTT was wel wat lastiger want voor ik het wist, stond ik al met meer dan tien boeken in mijn handen. Het ergste was nog dat ik aan alle boeken zo’n 4/5 sterren had gegeven dus het was erg lastig om een selectie te maken. Met pijn in mijn hart moest ik dus een aantal boeken terugzetten in de kast en is dit mijn top 10 geworden!

Ze staan allemaal op willekeurige volgorde trouwens, omdat ik niet wist welke ik bovenaan moest zetten ;D

IMG_6278_2

1. Lobsters: Een extreem awkward liefdesverhaal – Tom Ellen & Lucy Ivison
Met erg veel plezier heb ik dit boek gelezen, alhoewel het af en toe wel een beetje awkward (en herkenbaar) was ;D Morgen komt de recensie online!

2. The Fault in Our Stars – John Green
Tja, hoe kan dit boek nou niet in dit rijtje thuishoren? Ik denk dat er maar weinig mensen zijn die dit boek echt vonden tegenvallen. Ik vond hem in ieder geval erg goed! Voor een uitgebreide recensie; klik!

3. Ik Geef je de Zon – Jandy Nelson
Of je houdt van dit boek, of je kan het echt niet uitstaan. Ik vond het in ieder geval een erg leuk boek! Alleen de leeftijden van de personages waren in mijn ogen wat onwerkelijk maar ach… De volledige recensie kun je hier vinden!

4. Wonder – R.J. Palacio
Dit boek behoord sowieso in mijn top 5 favoriete boeken. Ik vond het zo ontroerend en mooi maar er zat ook humor in het boek. Wonder zette me ook echt aan het denken; hoe zou ik in godsnaam reageren als ik iemand als Auggie tegen zou komen? Of wat zou ik zelf doen als ik er zo uit zag als Auggie? Recensie!

5. Eleanor & Park – Rainbow Rowell
Ik vloog door de pagina’s van het boek heen, maar was ik een beetje teleurgesteld door het einde? Ik weet het eigenlijk nog steeds niet. Het einde is echt heel erg frustrerend en het kan nog alle kanten uit gaan. Voor mijn volledige recensie; klik!

6. De Belevenissen van een Muurbloem – Steven Chbosky
Een heeeele lange tijd terug alweer, heb ik dit boek gelezen. Het verhaal kan ik me nog erg goed herinneren en zal ik ook niet zo snel vergeten. Mijn recensie is daarom ook een beetje verouderd. Als je hem alsnog wilt lezen, kun je hier klikken!

7. Me and Earl and the Dying Girl – Jesse Andrews
Dit boek is zΓ³ grappig! Ik denk dat je dit boek Γ³f heel erg goed vind, Γ³f heel erg slecht. Ik herinner me nu pas dat ik er nooit meer een recensie over geschreven heb D: Ik wilde en stop motion filmpje maken, maar dat is er eigenlijk niet echt meer van gekomen. Misschien ooit nog, in de toekomst…

8. Thirteen Reasons Why – Jay Asher
Ook dit boek zet je aan het denken want je weet eigenlijk nooit precies hoe iemand zich van binnen voelt. De persoon in kwestie kan zichzelf nog zo vrolijk uiten, maar misschien is hij of zij wel helemaal niet zo vrolijk? Voor een hele oude recensie (die echt bagger is :D) kan je hier terecht.

9. Before I Fall – Lauren Oliver
Ik kon hier geen recensie van vinden, dus ik weet niet of ik dit boek al had gelezen voordat ik ging bloggen. Waarschijnlijk wel. Het verhaal ben ik ook wel een beetje vergeten. Ik herinner met hier en daar nog wel wat stukjes. Ik weet sowieso dat ik het heel leuk vond πŸ˜€

10. Als ik Blijf – Gayle Forman
Ik heb Als ik Blijf en Wacht op Mij in één boek een keer gekocht. Het eerste deel, Als ik Blijf, vond ik echt een stuk beter dan het vervolgdeel. Terwijl er niet eens zoveel in gebeurd. Voor (weer een oude) recensie; klik!

Tik me even op m’n vingers als één van deze boeken geen Contemporary is trouwens D:

Wat is jouw favoriete Contemporary boek?

4 Comments

 • Rowan

  July 30, 2015 at 1:29 pm

  Misschien een hele domme vraag, maar wat betekent de term ‘contemporary’ eigenlijk in de boekenwereld?

  1. Lieke

   July 30, 2015 at 4:01 pm

   Het zijn zeg maar fictie verhalen die wel in het echt zouden kunnen gebeuren en ze spelen zich af in deze tijd :3

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  July 31, 2015 at 8:53 pm

  Ik ken alleen Before I Fall nog niet, de rest is inderdaad geweldig πŸ˜€ Mooie lijst!

 • diana

  August 3, 2015 at 1:11 pm

  Ik had oik geen flauw idee wat deze TTT in hield. En als ik nu jou lijst zie dan kon ik geen tien boeken vindem. Want ik lees dit soirt boeken niet… πŸ™‚
  geef me de zon ben ik in begonnen, maar tja… niet mijn ding. Helaas

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post