The Fault in Our Stars – John Green

I cannot tell you how thankful I am for our little infinity <3

Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel’s story is about to be completely rewritten.

IMG_3077_2

Dankzij een nieuw medicijn krijgt Hazel te horen dat ze nog voor onbekende tijd te leven heeft. Ze pakt haar studie weer op want ja, ze heeft er ook niks aan om dagenlang op bed te gaan liggen. Hazel voelt zich net een tijdbom, die ieder moment uit elkaar kan barsten en ze wilt hier niemand mee opzadelen. Maar dan ontmoet ze Augustus, een jongen die kanker heeft overleefd ten koste van één been. Ze kan haar ogen niet van hem afhouden en hij ook niet van haar.

Er is één boek dat heel belangrijk is voor Hazel, het boek heet An Imperial Affliction en is geschreven door Peter van Houten. Hazel laat Augustus kennismaken met het boek en hij is er ook helemaal weg van. Het boek eindigt met een onafgemaakte zin en Hazel heeft er al alles aan gedaan om in contact te komen met Peter van Houten, omdat ze zo graag wilt weten hoe het nou eigenlijk echt eindigt. Maar hij wil het hun alleen vertellen als ze persoonlijk naar hem toe komen. Zo gezegd, zo gedaan. Samen reizen Hazel en Augustus naar Amsterdam om de auteur op te zoeken. Maar niet is wat het lijkt.

En dan veranderd alles in hun leven voorgoed.

IMG_3082_2

Pff, oké waar te beginnen? Ik had zóveel goede recensies over dit boek gelezen, dat ik er gewoon niet onderuit kon; ik moest dit boek ook lezen. Punt. Dat was gewoon een feit. Ik wist dat het over een heftig onderwerp ging en in het begin van het boek dacht ik ook echt wel, wow dit is wel heel serieus. Naarmate ik verder ging lezen besefte ik dat het boek een glimlach op m’n gezicht toverde en dat ik op sommige momenten zelfs wel even zachtjes moest lachen.

En op een gegeven moment dacht ik van; hé, dit was toch eigenlijk zo’n zielig boek? Waarom maakt het me dan aan het lachen? En ik las verder en verder en daar was het dan; het eerste teken van de sadness. En op dat moment gingen er duizenden gedachtes door mijn hoofd en ik moest en zou weten hoe het boek ging eindigen. En ik kan je vertellen; het eindigde in tranen.

IMG_3083_2

Ik heb eigenlijk geen één moment gehad bij dit boek dat mijn gedachtes af dwaalden naar iets anders, geen één! Terwijl ik mezelf best wel vaak betrap hierop, dan moet ik bijvoorbeeld gewoon even de pagina herlezen. Dit boek is zo goed, echt, wauw! Well done, John Green, well done.

En of er een happy end aan dit boek vast zit? Dat hou ik lekker voor mezelf! Dat mogen jullie zelf uit gaan vinden, maar je zult er geen spijt van krijgen!

Goed nieuws! The Fault in Our Stars wordt verfilmd! Volgens IMDB wordt de Nederlandse release date 5 juni! Bekijk hieronder de trailer:

7 Comments

 • Sanne

  March 7, 2014 at 11:37 am

  Mooie foto’s heb je erbij gemaakt (en ook een mooie recensie heb je geschreven)! Ik heb het boek vorige maand gekocht en ga hem zeker lezen voor de film uitkomt!

 • Jenny

  March 7, 2014 at 12:17 pm

  Ik ben nu ook best wel benieuwd!

 • Audrey

  March 7, 2014 at 1:13 pm

  Ik kan me er erg in vinden! En inderdaad, prachtige foto’s (en ik vind je header ook supertof!) 🙂

  1. Lieke

   March 7, 2014 at 3:01 pm

   Bedankt! Ik ben op het moment bezig om een nieuwe header te maken met een Lente thema 😀

 • emma

  March 8, 2014 at 1:08 am

  Dit boek staat echt bovenaan mijn ‘wil ik supermegaontzettend graag lezen’ lijst. Nu alleen nog op de bibliotheek wachten, ik heb het idee dat ik niet de enige ben die het boek heeft gereserveerd, haha.

 • DQ

  March 8, 2014 at 2:06 am

  Dit boek ligt ook al klaar op mijn kast om gelezen te worden! Ik wil ‘m echt gelezen hebben voor de film en heb er ontzettend hoge verwachtingen van (wat misschien niet goed is…). Ben benieuwd. Fijne review! X

 • Anneke

  March 8, 2014 at 10:04 am

  Ik wilde ook al zeggen dat ik je foto’s echt mooi vind! En het boek is ook geweldig natuurlijk.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post