Eleanor & Park – Rainbow Rowell

Eleanor&ParkBanner

Twee buitenbeentjes. Een buitengewone liefde.

Eleanor… Rood haar, verkeerde kleren. Staat achter hem totdat hij zich omdraait. Ligt naast hem totdat hij wakker wordt. Vergeleken bij haar is ieder ander saai en kleurloos en nooit goed genoeg… Eleanor.

Park… Hij weet dat ze van een liedje houdt nog voordat hij het haar laat horen. Hij lacht om haar grapjes nog voordat ze de clou verteld heeft. Er is een plekje op zijn borst, net onder zijn keel, dat maakt dat ze haar beloftes wil houden… Park

IMG_4232_2

Een bus vol luidruchtige mensen, het buitenbeetje Park en de nieuwe, genaamd Eleanor. Vanaf het moment dat Eleanor de bus in stapt, had Park nooit gedacht dat hij ooit een woord tegen haar zou zeggen. Eleanor loopt onhandig door de bus en niemand maakt een plekje vrij voor haar. Totdat Park er op een gegeven moment genoeg van heeft en zegt dat ze naast hem moet gaan zitten. Eleanor doet wat de aziatische jongen zegt en neemt plaats naast de jongen die haast nooit zijn koptelefoon af doet.

Iedere dag weer zitten ze naast elkaar in de bus – want iedereen heeft zowat een vaste plek. En iedere dag zeggen de twee buitenbeentjes geen woord tegen elkaar. Op een dag zit Park een comic book te lezen in de bus en Eleanor kan het niet helpen – ze leest stiekem mee. Park merkt het op en tot zijn grote verbazing vind hij het niet eens erg, integendeel – hij slaat de bladzijdes juist extra langzaam om zodat hij zeker weet dat Eleanor ook alles gelezen heeft.

En vanaf dat moment veranderd alles in het leven van Park… Maar ook in dat van Eleanor.

IMG_4230_2

Tot in de late uurtjes heb ik Eleanor & Park zitten lezen. Ik moest en zou weten hoe het het boek af zou lopen. Rustig las ik verder. Ik sloeg bladzijde, na bladzijde om, totdat er ineens geen bladzijdes meer waren om om te slaan. Verbaasd keek ik naar het boek en dacht; ‘Waar is de rest ._. ? Dit kan het einde toch niet zijn?!’ Ik legde het boek naast me neer en met mijn nachtlampje nog aan, ging ik liggen en staarde ik naar het plafond. Ik moest het allemaal even laten bezinken… Totdat ik op mijn mobiel keek en zag dat het al 2 uur ‘s nachts was – tijd om te gaan slapen ^^”

Ja, dit is precies wat er gebeurde toen ik Eleanor & Park uit had gelezen. Dat einde is gewoon… gewoon zó frustrerend! Aan de ene kant stelde het me een beetje teleur, maar aan de andere kant is het wel een heel apart einde, wat je niet vaak terug ziet komen in andere boeken. Het zet je ook echt aan het denken. Ik zal het verhaal van Eleanor en Park zeker niet snel vergeten.

IMG_4235_2

Genoeg over dat frustrerende einde – laten we het hebben over de rest van het verhaal! Het duurde niet lang of ik zat al helemaal in het verhaal. Ik wilde door en door lezen, want ik wilde Eleanor en Park zo graag beter leren kennen! De relatie tussen Eleanor en Park is dan ook echt super goed omschreven. Je weet precies waar ze allemaal aan denken en wat er in hun hoofd omgaat. Ik hou ervan hoe ze elkaar steeds een beetje beter leren kennen, zonder ook maar een woord tegen elkaar te zeggen. Je ziet ze ook precies voor je en je gaat echt van deze twee personages houden.

Wat ik iets minder vond – en daarom krijgt dit boek ook 4 en geen 5 sterren van mij – is het moment dat je het einde nadert. Gedurende het boek is alles zo uitgebreid omschreven en dan nadert het einde en ineens is het pats boem – voorbij. En ik vind het heel frustrerend dat ik er niet over kan praten, want ik wil hier geen dikke spoilers vertellen ^^”

Al met al is dit het perfecte boek voor iedereen die een romantisch verhaal wilt lezen tussen twee buitenbeentjes! En die houden van ijzersterke personages – want dat zijn ze echt wel ;D

IMG_4236_2

Titel: Eleanor & Park | Auteur: Rainbow Rowell | Uitgeverij: Uitgeverij Uniboek | Het Spectrum | Genre: Young-Adult, Fiction, Romance, Contemporary | Pagina’s: 335 | ISBN: 9789000342631 | Waardering:★★★★&#9734

Graag wil ik Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Koop bij bol.com

15 Comments

 • Emmy

  December 3, 2014 at 9:23 am

  Ik ben verliefd op dit verhaal en ik kan niet wachten het te herlezen.

  1. Lieke

   December 4, 2014 at 12:33 pm

   Oohh, snel doen ja! Ik zag op Instagram dat je de Nederlandse uitgave nu ook hebt 😀

 • Lisa

  December 3, 2014 at 10:08 am

  Dat einde is inderdaad zó frustrerend (al heeft ‘t ook wel weer wat). Maar het is wel een heel mooi verhaal!

  1. Lieke

   December 4, 2014 at 12:32 pm

   Helemaal mee eens 😀

 • sam

  December 3, 2014 at 12:09 pm

  Deze moet ik dan maar niet gaan lezen want frustrerende eindes aan boeken vind ik niet zo leuk 🙂

  1. Lieke

   December 4, 2014 at 12:32 pm

   Hmm, nee dan denk ik dat je deze beter over kunt slaan!

 • niesca

  December 3, 2014 at 6:22 pm

  ik ken het niet maar het lijkt me wel een leuk verhaal! alleen het einde als die frusterend is…hmm

  1. Lieke

   December 4, 2014 at 12:32 pm

   Ja, het is wel erg leuk ^^ Alleen dat einde, tja.. Daar zul je mee moeten leren leven denk ik :p

 • Katja

  December 3, 2014 at 6:40 pm

  Na jouw recensie kan ik gewoon niet wachten om het boek in handen te hebben! Nu alleen eerst wachten totdat de dure feestmaand voorbij is. 😉

  1. Lieke

   December 4, 2014 at 12:31 pm

   Wie weet brengt de kerstman hem wel voor je mee ;D

 • Graham

  December 4, 2014 at 12:06 am

  Als ik op de omslag af zou gaan zou ik dit boek nooit pakken, maar nu ik jouw recensie heb gelezen klinkt het echt onwijs leg en leuk! Deze gaat op m’n to read stapel!

  1. Lieke

   December 4, 2014 at 12:30 pm

   Ik vind de omslag juist erg gaaf! Maar zeker doen hoor; hij is de moeite waard c:

 • Anneke

  December 4, 2014 at 12:04 pm

  Aaaaaaaah Lieke jouw foto’s, zo mooi. <3 Wat voor camera/lens gebruik je? Pwetty. Haha, ik heb meer op de foto's gelet dan je recensie eigenlijk (oeps).

  Grappig hoe mensen een boek zo anders kunnen ervaren. Ik begon ook heel enthousiast en vol liefde aan dit boek, maar halverwege was ik echt afgehaakt. Ik heb het wel uitgelezen, maar het was totaal niks voor mij gek genoeg.

  1. Lieke

   December 4, 2014 at 12:30 pm

   Aahw, dankjewel! Ik gebruik een Canon EOS 550D met een gewone, standaard lens die erbij zat :p Ik denk dat het een 18-55mm lens is? Oh en ik gebruik ook zo’n fotostudio die je bij Xenos kunt kopen, maar wel met een extra daglichtlamp erbij voor extra licht.

   En ja ik had toen in je recensie nog gelezen dat je er niet veel aan vond D: Wel jammer, maar goed dat je hem nog uitgelezen hebt c:

 • Inge

  December 4, 2014 at 3:11 pm

  Ik heb hem op mijn Kindle maar eerlijk gezegd kon ik maar moeilijk inkomen.. ik weet niet waarom. Misschien moet ik even doorlezen, heb veel goede verhalen gehoord!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post