TTT: Top 10 Boeken met een blauwe kaft

Top10BlauweKaft

I’m blue da ba dee da ba die da ba dee da ba die… Oké, ik stop al.

Jaaa, Top Ten Thursday tijd! Ik vind het altijd zo leuk om in te vullen. Vaak zonder foto’s, dat wel, maar daar heb ik dit keer even verandering in gebracht! Ik moet natuurlijk wel kunnen bewijzen dat ik echt boeken uitgekozen heb met een blauwe kaft. Ook dit keer heb ik mijn lijstje weer opgedeeld in twee delen, namelijk; Top 5 Blauwe boeken die (in mijn ogen) iedereen gelezen moet hebben en Top 5 Blauwe boeken waar ik mega nieuwsgierig naar ben. Let’s gooo!

Top 5 Blauwe boeken die (in mijn ogen) iedereen gelezen moet hebben

IMG_4764_2

You can’t blend in when you were born to stand out.

My name is August.
I won’t describe what I look like.
Whatever you’re thinking, it’s probably worse.

Recensie van Wonder

IMG_4772_2

I cannot tell you how thankful I am for our little infinity <3

Despite the tumor-shrinking medical miracle that has bought her a few years, Hazel has never been anything but terminal, her final chapter inscribed upon diagnosis. But when a gorgeous plot twist named Augustus Waters suddenly appears at Cancer Kid Support Group, Hazel’s story is about to be completely rewritten.

Recensie van The Fault in Our Stars

IMG_4783_2

Tijd kent geen genade…

De jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan de Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land.

Recensie van De Test

IMG_4776_2

De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de ‘echte’ wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt tot een briefje – en ten slotte tot een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen.

Recensie van Zac & Mia

IMG_4782_2

Katniss Everdeen survived the Hunger Games. Now the capitol wants revenge.

Against all odds, Katniss Everdeen has won the Hunger Games. She and fellow District 12 tribute Peeta Mellark are miraculously still alive. Katniss should be relieved, happy even. After all, she has returned to her family and her longtime friend, Gale. Yet nothing is the way Katniss wishes it to be. Gale holds her at an icy distance. Peeta has turned his back on her completely. And there are whispers of a rebellion against the Capitol — a rebellion that Katniss and Peeta may have helped create.

Film recensie van Catching Fire

Top 5 Blauwe boeken waar ik mega nieuwsgierig naar ben

IMG_4751_2

Theodore Finch is fascinated by death, and he constantly thinks of ways he might kill himself. But each time, something good, no matter how small, stops him.

Violet Markey lives for the future, counting the days until graduation, when she can escape her Indiana town and her aching grief in the wake of her sister’s recent death.

When Finch and Violet meet on the ledge of the bell tower at school, it’s unclear who saves whom. And when they pair up on a project to discover the “natural wonders” of their state, both Finch and Violet make more important discoveries: It’s only with Violet that Finch can be himself—a weird, funny, live-out-loud guy who’s not such a freak after all. And it’s only with Finch that Violet can forget to count away the days and start living them. But as Violet’s world grows, Finch’s begins to shrink.

Goodreads; All the Bright Places

IMG_4762_2

In Beatrice Prior’s dystopian Chicago world, society is divided into five factions, each dedicated to the cultivation of a particular virtue–Candor (the honest), Abnegation (the selfless), Dauntless (the brave), Amity (the peaceful), and Erudite (the intelligent). On an appointed day of every year, all sixteen-year-olds must select the faction to which they will devote the rest of their lives. For Beatrice, the decision is between staying with her family and being who she really is–she can’t have both. So she makes a choice that surprises everyone, including herself.

Goodreads; Divergent

IMG_4757_2

*Sorry, hiervoor geen tekstje D: Het is namelijk deel 3 uit The Maze Runner serie en ik ben bang voor spoilers <3* Maar wel even een snelle link naar Goodreads; The Death Cure

IMG_4774_2

Clary Fray zou willen dat haar leven weer zoals vroeger was. Maar wat is normaal wanneer je een Schaduwjager bent en je plotseling wezens zoals weerwolven, elfjes en vampieren kunt zien? Clary zou dolgraag meer tijd doorbrengen met haar beste vriend, Simon, maar de Schaduwjagers willen haar niet laten gaan. Vooral haar knappe, maar vervelende broer Jace niet. Clary’s enige kans om haar verdwenen moeder te vinden is om de ontspoorde en kwaadaardige Schaduwjager Valentine te pakken te krijgen…

Goodreads; Stad van Vuur

IMG_4760_2

*Ook geen tekstje voor The Titan’s Curse i.v.m. spoilers!*

Goodreads; The Titan’s Curse

Ik kwam er alleen achter dat ik The Selection van Kiera Cass helemaal vergeten ben in mijn rijtje te zetten, shit :c

Wat is jouw favoriet ‘Blauwe kaft’ boek?

10 Comments

 • Joost (NerdyGeekyFanboy)

  February 26, 2015 at 11:09 am

  Ik heb al je boeken gelezen die je aanraadt en ik vind ze ook heel tof! All the birght places en the death cure zou ik ook graag willen lezen, en de andere drie boeken heb ik gelezen en vond ik heel goed! 🙂

 • Ruby

  February 26, 2015 at 12:17 pm

  Wauw! Echt allemaal blauw haha.
  leuk artikel meis! Groetjes

 • diana

  February 26, 2015 at 12:36 pm

  Yey… ik heb wel geteld 1 boek gelezen. De Test!! ♡ ♥♡
  Ik heb stad van Vuur wel in de kaststaan.En hij staat zelfs op mijn TBR voor Maart. 😉
  Wat heeft iedereen toch mey Wonder en TFIOS … die boeken lijken me echt niets aan. MAAR dat zei ik natuurlijk ook van Harry Potter (a)
  Leuke fotos heb je erbij gedaan!!!

 • Anneke

  February 26, 2015 at 1:57 pm

  All the Bright Places had ik nog niet toen ik de TTT maakte, maar ben er wel erg nieuwsgierig naar.
  Mooie foto’s (weer). 😀

 • Annabel

  February 26, 2015 at 2:53 pm

  The Fault in our stars heb ik dus helemaal niet aan gedacht haha

 • Zwartraafje

  February 26, 2015 at 5:39 pm

  Ik vond je gezongen inleiding erg grappig, vermits ik bij elke TTT blogpost van deze week dat liedje in mijn achterhoofd hoor. 🙂

 • Jessica

  February 26, 2015 at 8:01 pm

  Leuke foto’s! 😀

  All the Bright Places heb ik besteld bij The Book Depository ^^

 • Elisa

  February 26, 2015 at 9:02 pm

  jeej ik ben dus niet de enige die door deze TTT heel de tijd met dat liedje der hoofd zit

 • Ilse

  February 26, 2015 at 9:32 pm

  Omg, het omslag van All The Bright Places is zo mooi… Ik hoop dat ze ‘m vertalen. En dan het omslag behouden. <3

 • liefs daphne

  February 28, 2015 at 12:42 am

  Leuk artikel! Ik ben zelf nog steeds ontroerd van the fault in our stars dat is dan ook het enige boek wat ik gelezen heb uit dit artikel (oeps). Ik denk dat ik wonder binnenkort maar eens moet gaan lezen! Liefs Daphne

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post