Zac & Mia – A.J. Betts

De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de ‘echte’ wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt tot een briefje – en ten slotte tot een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen.

IMG_3209_2

Zac, een rustige jongen krijgt te maken met de nare ziekte kanker. Hij spendeert een aantal weken in het ziekenhuis want hij krijgt namelijk nieuw beenmerg. Zac is erg van de cijfertjes en heeft uitgerekend hoeveel procent hij kans heeft om te overleven. Zijn overlevingskans is 55% na de beenmergtransplantatie. Niet al te hoog, maar je hoort Zac niet klagen.

Dan verschijnt er een nieuwe patiënt in de kamer naast die van hem. Zac komt erachter dat het een meisje van zijn leeftijd is, genaamd Mia. Zac heeft in de eerste instantie al een hekel aan haar als zij keiharde muziek van Lady Gaga opzet. Hetzelfde liedje opnieuw en opnieuw. “I wanna take a ride on you discostick”. Het irriteert Zac enorm maar toch wordt hij nieuwsgierig naar haar. Hij wil graag meer over haar te weten komen, want in dit saaie ziekenhuis heeft hij toch niks te doen.

Zac en Mia krijgen langzamerhand contact met elkaar en er ontstaat een vriendschap waarvan ze nooit hadden durven dromen!

IMG_3207_2

Voordat ik Zac & Mia had gelezen, deed de samenvatting me een beetje denken aan The Fault In Our Stars van John Green. Maar daar ben ik snel van teruggekrabbeld. Want dit boek kan eigenlijk helemaal niet vergeleken worden met The Fault In Our Stars . Het verhaal is gewoon totaal anders en de schrijfstijl ook, ze zijn beide echt uniek.

Het boek wordt verteld vanuit het perspectief van twee verschillende jongeren, namelijk, je raad het waarschijnlijk al; Zac en Mia. Het boek is namelijk verdeeld in drie delen, deel 1; Zac, deel 2; & en deel 3; Mia. Ik vind dit erg goed en leuk gedaan! Zo leer je de personages namelijk beide goed kennen.

IMG_3212_2

Ik vind het erg knap van auteur A.J. Betts dat ze twee hele verschillende personages heeft weggezet! Zac wil juist behandeld worden en beter worden en Mia is zo eigenwijs als wat en wil het liefste zo snel mogelijk het ziekenhuis weer uit en dan het liefst onbehandeld want ze wil namelijk nergens littekens aan overhouden.

Zac & Mia is een echte pageturner, ondanks dat er niet echt veel spannende dingen in gebeuren. Ook omdat ze met deze heftige ziekte moeten leven, was ik erg benieuwd hoe het zou aflopen, dus wilde ik door en doorlezen!

Ik beloon Zac & Mia dan ook met 4 sterren op GoodReads. Het was een erg goed verhaal en ik heb erg van genoten van de personages en hun emoties maar ik miste gewoon wat spanning en avontuur.

IMG_3197_2

Graag wil ik BlossomBooks nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Koop Zac & Mia op Bol.com;

4 Comments

 • Anneke

  March 13, 2014 at 10:08 am

  Ik hoor veel positieve verhalen over dit boek, het lijkt me ook zeker een mooi boek. 🙂 Twijfel alleen nog steeds wat ik nu van de cover moet vinden…

 • Annelieke

  March 13, 2014 at 11:34 am

  Lijkt me een mooi boek. Eerst nog The fault in our stars lezen maar deze komt ook op mijn tbr-lijstje.

 • Sanne

  March 14, 2014 at 8:35 am

  Nog een positieve recensie van dit boek! Ik ga ook eerst TFIOS lezen 🙂

 • Laura

  March 14, 2014 at 9:34 pm

  Ben het helemaal met je eens! Ben nu op het einde van het boek.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post