Hard Candy

Hayley (Ellen Page) is ervan overtuigd dat Jeff (Patrick Wilson), die ze heeft leren kennen via een chatbox, een pedofiel is. Maar hoe kan ze het bewijzen? Voor Hayley zit er maar één manier op en dat is; afspreken met Jeff. Maar of dit nou zo’n slimme zet is?

HardCandy01

Hayley, een veertien jarig meisje leert de tweeëndertig jarige Jeff kennen via een chatbox. Jeff, die beter zou moeten weten, gaat in op Hayley’s verzoek om ergens af te spreken. Ze ontmoeten elkaar in een café en Hayley dringt aan om met Jeff mee naar zijn appartement te gaan. Jeff wilt het spelletje niet zo 1, 2, 3 meespelen en wil het verzoek dan ook eerst weigeren. Maar toch laat hij Hayley meekomen naar zijn appartement. Daar aangekomen, blijkt zijn appartement vol te hangen met foto’s van jonge meisjes. Hij verteld Hayley dat hij een fotograaf is. Maar Hayley trapt niet in deze onzin.

Ze heeft hem in een mum van tijd, onvrijwillig verdoofd. Daarna heeft ze hem vastgebonden en is het tijd voor een vragenvuurtje. Er komt bijna geen woord uit zijn mond en Hayley pakt het daarom anders aan; ze doorzoekt heel zijn appartement. Als ze een aantal foto’s vind, wist ze dat ze het bij het rechte eind had…

HardCandy03

Deze film stond al een hele lange tijd bij ons thuis in de kast. Telkens pakte ik hem weer op in de hoop hem te gaan kijken, maar het was er nooit van gekomen. Tot afgelopen weekend. En wat heb ik een spijt dat ik deze film niet eerder heb gekeken! Na het kijken van Hard Candy besloot ik daarom ook om een Ellen Page Movie Challenge te houden voor mezelf.

In de eerste instantie dacht ik dat Hard Candy saai zou zijn, omdat ik wist dat het eigenlijk alleen maar in Jeff’s appartement afspeelt. Maar integendeel! Wat Hayley allemaal doet om deze man te ontmaskeren is best wel ziek, maar wel heel krachtig.

HardCandy02

Ik kan er niet teveel over vertellen want dan zou ik het verhaal spoilen en dat wil ik niet! Deze film gaat best wel diep en de manier waarop Hayley antwoorden uit Jeff probeert te krijgen is gewoon heel sterk gedaan. Ik vind deze film echt een aanrader!

Bekijk hieronder de trailer;

Koop Hard Candy op Bol.com;

Bron foto’s: 1, 2, 3

1 Comments

  • Jenny

    March 15, 2014 at 12:26 pm

    klinkt cool

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post