The Hunger Games: Catching Fire

Begin januari was het zo ver; ik ging eindelijk naar Kinepolis in Antwerpen om The Hunger Games; Catching Fire te bewonderen! Ik had erg hoge verwachtingen na het zien van de trailer en de film heeft me dan ook niet teleurgesteld! De film is trouwens pas verschenen op DVD en Blu-Ray!

katniss_hunger_games_catching_fire-wide

Katniss en Peeta zijn opgelucht, ze hebben namelijk de 74ste Hunger Games overleefd. Ze zijn veilig. Of toch niet? Er gaan namelijk geruchten in de rondte over een opstand tegen het Captiool, waar Katniss en Peeta een handje aan mee hebben geholpen. Ze zullen met z’n tweeën alle andere districten moeten overtuigen van hun liefde voor elkaar. Dat dat de rede was voor hun gedrag.

Het Capitool kondigt kort daarna aan dat er een nieuwe Hunger Games zal plaatsvinden; de 75ste editie. Omdat dit de 75ste Hunger Games heeft, heeft deze ronde nieuwe regels. Iedereen die de Hunger Games al eerder gewonnen heeft, heeft kans om terug in de ring gegooid te worden. Van ieder district kiezen ze een man en een vrouw. De overlevende van District 12 zijn Katniss, Peeta en Haymitch.

Zal Katniss de 75ste editie van de Hunger Games overleven? En wie zal er aan haar zijde staan; Peeta of Haymitch?

2013_the_hunger_games_catching_fire-wide

Het was alweer een hele tijd geleden dat ik het gelijknamige boek had gelezen, dus ik wist niet meer precies hoe het verhaal ging. Daarom wilde ik eigenlijk ook eerst de boeken herlezen maar goed, dat is er een beetje bij ingeschoten. Maar toch wil ik ze dit jaar nog gaan herlezen. Wanneer? Geen idee, haha.

Anyway, The Hunger Games: Catching Fire vond ik echt geweldig! Het begon echt heel zielig wanneer Katniss te horen krijgt dat ze opnieuw in de arena komt te staan, dus op dat moment had ik wel even een brok in mijn keel en moest ik mezelf inhouden om geen traantje te laten vallen, haha!

The-Hunger-Games-Catching-Fire-Banner

Ik vind The Hunger Games: Catching Fire een ijzersterk vervolg op The Hunger Games. Deze film vond ik zelfs beter dan het eerste deel. Er zat naar mijn gevoel meer spanning en actie in. Alhoewel ik het eerste boek wel beter vond dan het tweede deel. Raar, maar waar!

Bekijk hier de trailer:

Koop The Hunger Games: Catching Fire op DVD of Blu-Ray bij Bol.com;

 

Ook kun je een speciale uitgave kopen op Bol.com, hierbij krijg je een T-Shirt!

Bron foto’s: 1, 2, 3

P.s: Geen Snapshot post deze week, sorry! Ik had namelijk echt maar één foto gemaakt. Ik moet echt mijn telefoon vaker bij de hand houden, haha ^^”

2 Comments

 • Zwartraafje

  March 31, 2014 at 5:31 pm

  Ik kijk er zo naar uit om ‘Catching Fire’ te zien. Tot nu toe is het er nog niet van gekomen, maar hij ligt ondertussen wel al klaar om bekeken te worden. Nu nog voldoende tijd vinden. 🙂

 • Vanilles

  April 4, 2014 at 9:50 pm

  Ik ben echt fan van the hunger games ! Ik wil zo graag het laatste deel in de bioscoop zien ! xx Lisa
  vanilles-x.blogspot.nl

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post