Wordt een Pokémon Meester!

PokemonMeesterBanner

Nee, dit is geen 1 april grap! Google is namelijk op zoek naar de enige echte Pokémon Meester! Als jij die Pokémon Meester bent, krijg je een baan aangeboden bij Google.

Je kunt nu via Google Maps op je mobiel Pokémon vangen! Het werkt wel een beetje raar trouwens, ik werd namelijk naar Zuid-Frankrijk gestuurd om daar Pokémon te gaan vangen. In de eerste instantie dacht ik echt dat je naar plaatsen toe moest lopen om zo een Pokémon te kunnen vangen, maar dit is niet waar.

eevee_28931.nphd

Hoe werkt het nou precies?

Het is heel simpel; open Google Maps en start de update als hij daarom vraagt. Klaar met updaten? Mooi! Dan is het nu tijd om Pokémon te gaan vangen! Tik de zoekbalk aan en Google Maps zal automatisch een optie tevoorschijn toveren waarmee je Pokémon op de kaart kunt zien. Tik die aan en je wordt naar een random plaats over de hele wereld getransporteerd (nja, niet echt natuurlijk, was het maar zo’n feest, haha). Tenminste, ik werd naar Zuid-Frankrijk gestuurd. Ik weet niet hoe het zit als je een 3G verbinding hebt want die heb ik namelijk niet.

Als het goed is, zie je nu een aantal Pokémon icoontjes op random plaatsen. Je tikt de Pokémon aan, tikt op Catch en tadaa, de Pokémon is gevangen. Beetje jammer Google! Ik had wel een epische Pokémon battle verwacht.

Oké, oké, ik loog; het is toch wel een 1 april grap, haha! Maar goed, het werkt dus wel en wat Google er precies mee gaat doen is nog niet bekend.

Bekijk hieronder het promotie filmpje wat overigens echt super mooi gemaakt is!

Bron foto: 1

13 Comments

 • Esmee

  April 1, 2014 at 12:21 pm

  Echt super leuk! Ik heb er al 42 gevangen.

  1. Lieke

   April 1, 2014 at 4:14 pm

   Wow, hardcore, haha!

 • Wendy

  April 1, 2014 at 1:41 pm

  Ik vind het een grappige mini game. Heb me er vanmorgen wel even mee vermaakt en 32 verschillende pokemon gevangen. Ik begreep dat je het nog maar tot en met morgen kan spelen.

  1. Lieke

   April 1, 2014 at 4:14 pm

   Ohh dat wist ik niet D: Snel nog wat Pokémon vangen dan 😀

 • LifeOfBun

  April 1, 2014 at 2:26 pm

  Aaaaaaa so fun!!! 😀

 • Emmy

  April 1, 2014 at 3:12 pm

  Bij mij verschijnt de update niet 🙁

  1. Lieke

   April 1, 2014 at 4:17 pm

   Hmm, vreemd D:

 • diana

  April 1, 2014 at 3:22 pm

  ik zal er vanavond eens naar gaan kijken. 🙂 Klinkt erg leuk!!

 • Jeffrey Elderhorst

  April 2, 2014 at 10:23 am

  Ik heb ze alle 150 al gevangen xD en het blijkt dat als je alles hebt dat je dan een mew kan vangen maar deze gaat over de hele map…

 • Mike

  April 2, 2014 at 10:40 am

  Ik heb ze allemaal

 • Dennis

  April 2, 2014 at 1:43 pm

  Haha ja mn meissie was er ook al mee bezig.. En zag ook al veel op Twitter voorbij komen. Dacht ff wtf is hier gaande?! lol

 • Kimberly

  April 2, 2014 at 5:37 pm

  Ik had het gelezen op twitter maar kon het zelf helaas nergens vinden! Ik ga nog even zoeken nu haha. Helaas weer niet kunnen vinden 🙁 Ik wil ook Pokemons vangen!!

 • Nicky

  April 6, 2014 at 1:58 pm

  Ik had het ook all over Twitter gezien, maar het is me ook niet gelukt om te spelen 🙁 ik dacht helaas dat je eender waar kon zoeken, zo jammer. Hopelijk doen ze dit nog eens!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post