De Test – Joelle Charbonneau

Tijd kent geen genade…

De jonge, ambitieuze Cia Vale is tot haar vreugde een van de uitverkorenen om deel te nemen aan de Test: een jaarlijks terugkerend evenement waarvoor alleen de allerbeste studenten uit de koloniën van het Verenigd Gemenebest geselecteerd worden. Zij die slagen hebben de wereld aan hun voeten liggen en zullen klaargestoomd worden tot toekomstige leiders van hun land.

IMG_3042_2

Malencia Vale mag samen met een paar anderen hun kolonie genaamd Vijf Meren vertegenwoordigen tijdens De Test. De Test is een terugkomend evenement en Vijf Meren heeft al een aantal jaren niet meegedaan. Zij die slagen voor De Test mogen naar de universiteit, waar ze worden klaargemaakt om toekomstige leiders van het Verenigde Gemenebest te worden. Een hele eer dus! Of toch niet..?

Gewaarschuwd door haar vader, vertrekt Cia naar de hoofdstad waar De Test zal plaatsvinden. Haar vader was namelijk ook een kandidaat van De Test zo’n vijfentwintig jaar geleden, maar hij herinnerd zich er niet veel van; hij heeft er alleen al heel zijn leven nachtmerries over.

Ze testen de kandidaten niet alleen geestelijk, maar ook fysiek. En dit gaat er harder aan toe dan dat de kandidaten op het eerste gezicht dachten…

IMG_3037_2

Wauw! Nadat ik dit boek uit had, was ik gewoon een beetje depressief, haha. Wat een rot einde zeg! Maar laat ik het eerst maar eens hebben over de inhoud van het boek.

Ik snap nu waarom De Test zoveel wordt vergeleken met De Hongerspelen, er komen namelijk veel dingen in voor die erg herkenbaar zijn. Zelf vond ik dit eigenlijk helemaal niet erg want ik was namelijk juist op zoek naar een boekenreeks die veel weg heeft van De Hongerspelen. Ook in dit boek worden er een hoop jonge mensen getest op hun skills.

IMG_3040_2

Verder vind ik dit boek erg vlot geschreven. Soms irriteerde ik me een beetje aan de korte zinnetjes, maar goed, dat zie ik maar even door de vingers voor zo’n geweldig en spannend verhaal! Na ieder hoofdstuk wil je gewoon door en door lezen.

Ik raad dit boek onwijs aan want hij is echt zo goed! Ondertussen ben ik ook al in deel 2 begonnen, genaamd De Studie. Ik moet gewoon weten wat er nog meer gaan gebeuren en hoe dit alles eindigt! Helaas is deel 3 nog niet uit, dus kan ik ze niet alle drie achter elkaar lezen.

6 Comments

 • Emmy

  February 21, 2014 at 5:40 pm

  Ik vind moeten wachte op deel 3 echt zwaar frustrerend.

  1. Manon van Keulen

   February 21, 2014 at 6:11 pm

   En daar kan ik me helemaal bij aansluiten.

 • DQ

  February 21, 2014 at 11:28 pm

  Ik heb deze al meerdere keren in mijn handen gehad, maar nog niet gekocht. Wel leuk om te lezen dat je zo enthousiast bent, want hoor veel gemixte reviews. X

 • Anneke

  February 22, 2014 at 10:46 am

  Dit is echt mijn nieuwe favoriete serie. 😀

 • Ellis

  February 22, 2014 at 12:01 pm

  Wat maak je mooie foto’s!

 • Annelieke

  February 23, 2014 at 1:56 pm

  Ik blijf nieuwsgierig. De ene keer besluit ik het boek even links te laten liggen maar na een positieve review ga ik toch weer twijfelen of ik het toch niet zal gaan lezen 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post