Ik ga een cursus volgen!

Via het STAP-budget van de overheid is het nu mogelijk om een cursus of opleiding te volgen. De overheid vergoedt namelijk een bedrag tot 1000 euro. Na enige twijfels besloot ik toch om hier gebruik van te gaan maken. Je bent immers nooit te oud om iets nieuws te leren!

Een cursus volgen via het STAP-Budget

Via het STAP-budget van de overheid is het nu mogelijk om een cursus of opleiding te volgen. Werkenden en werkzoekenden tussen de 18 en 65 jaar kunnen nu maximaal 1000 euro subsidie per jaar aanvragen. Je kunt je bijvoorbeeld laten omscholen of extra bijleren over jouw vakgebied. Let er wel op dat je je cursus of opleiding goed moet afronden anders mag je het natuurlijk zelf gaan betalen! De overheid betaald enkel een voorschot.

Op 2 mei was er weer een aanmeldronde. Ik stond dan ook om stipt 10 uur braaf in de wachtrij op de website van het UWV. Het duurde wel even voordat ik aan de beurt was, maar twee en een half uur later was mijn aanvraag ingediend! Een paar dagen later kreeg ik een brief via de post, met daarin de aankondiging dat mijn aanvraag goedgekeurd was – yes! Het STAP-budget voor deze ronde is helaas alweer op, maar op vrijdag 1 juli 2022 gaat er een nieuwe aanvraagperiode van start.

Cursus Allround Copywriter

Zelf wilde ik me graag laten omscholen tot Copywriter. Door de jaren heen, merk ik toch dat ik het leuk blijf vinden om teksten te schrijven. Ik zou graag meer te weten willen komen over de Nederlandse taal. Daarnaast komt er bij de cursus Allround Copywriter ook SEO-copywriting aan te pas. En dat komt super goed van pas voor dit blog en natuurlijk mijn webshop!

Ook heb ik al een aantal keren gesolliciteerd op een baan als Copywriter. Helaas werd ik elke keer weer afgewezen. Ik weet zelf ook wel dat ik weinig tot geen ervaring heb in dit vakgebied. Mijn blog is mijn ervaring, en dat is vaak niet genoeg!

Ik ben weer een student!

Op 10 juni gaat de opleiding van start en ik heb er zin in! Het is een zeer praktijkgerichte opleiding en dat is alleen maar fijn. Ik leer zelf het beste door het gewoonweg te doen. Het doel is ook dat je meteen een portfolio opbouwt door de opdrachten die je moet voltooien.

Met mijn unieke studentenummer voel ik me weer helemaal een student! Het is voor mij al jΓ‘ren geleden dat ik afstudeerde. Ik ben heel benieuwd wat voor soort opdrachten ik voor mijn kiezen ga krijgen. Ik hoop vooral om voornamelijk veel ervaring op te doen!

Zie jij het zitten om weer een cursus/opleiding te gaan volgen?

Dit vind je misschien ook leuk

2 Comments

 • Emmy

  May 20, 2022 at 9:34 am

  Aan de ene kant denk ik: neeeee, je hebt vorig jaar een intensieve opleiding gedaan en bent nu ook met iets bezig. Maar aan de andere kant blijft het toch een beetje roepen…

  1. Lieke

   May 20, 2022 at 3:02 pm

   Haha, ja het is heel verleidelijk he! Misschien kun je voor een korte cursus kiezen van een maand of 2-3 die je even tussendoor kunt doen?

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post