fiat 500

Afscheid genomen van mijn Fiat 500

In het voorjaar van 2019 kocht ik mijn allereerste auto – een Fiat 500! Ik was er ontzettend trots op dat ik zo’n leuke auto voor de deur had staan. Aan het begin van dit jaar heb ik afscheid genomen van mijn Fiat 500!

Vaarwel Fiat 500!

Hoe blij ik ook was met mijn Fiat 500, toch zat ik al een tijdje zat te twijfelen om hem te verkopen. Ik reed er bijna niet meer in en hij stond alleen maar stof te vangen voor de deur. De verzekeringen liepen gewoon vrolijk door en de grote beurt stond ook weer om het hoekje te gluren. Dit waren kosten die ik eigenlijk niet meer wilde maken, omdat ik er toch nog amper in reed.

Met pijn in mijn hart heb ik de knoop dit jaar uiteindelijk toch doorgehakt en besloten om mijn Fiat 500 te verkopen. Ik was bang dat ik er spijt van zou krijgen maar niets is minder waar. Mijn vriend had ook nog een auto, een Ford Fiesta. Ook hij reed amper in zijn auto. We besloten daarom om beide auto’s te verkopen en te vervangen voor een nieuwe!

Twee auto’s inruilen voor een één auto

En zo begon de zoektocht naar een nieuwe occasion! EΓ©n van de eisen waar de nieuwe auto aan moest voldoen, was dat het een automaat was. Nadat ik in een automaat heb gereden, rijd ik niet graag meer in een handgeschakelde auto. Ik merk dat ik veel zelfverzekerder achter het stuur zit als het een automaat is. Met het oog op de toekomst, wilde we ook graag een maatje groter. Na veel research was ons oog gevallen op een Nissan Qashqai, een cross-over. Net iets kleiner dan een SUV, maar een stuk groter dan onze vorige auto’s!

Uiteindelijk hebben we onze beide auto’s in kunnen ruilen bij dezelfde garage. Volgens mij was de garage waar we de auto’s ingeruild hebben, oorspronkelijk een Honda garage. Maar ze verkochten eigenlijk een heleboel verschillende merken en deden helemaal niet moeilijk dus dat was fijn!

Veel veilige kilometers in de nieuwe auto

Het plan voor nu is om veel veilige kilometers in onze nieuwe auto te rijden. We zijn niet van plan om binnen nu en een paar jaar weer een nieuwe auto aan te schaffen. De Nissan Qashqai is zo’n grote upgrade ten opzichte van onze vorige auto’s qua technologie. De auto beschikt over verschillende camera’s, piepers en een uitgebreid dashboard scherm. Drie dingen die sowieso niet aanwezig waren in mijn Fiatje!

Heb jij weleens in een Fiat 500 gereden?

Dit vind je misschien ook leuk

2 Comments

 • Emmy

  May 17, 2022 at 9:30 am

  Mijn moeder had eerst ook een Fiat 500 en daar heb ik behoorlijk veel in gereden toen ik net mijn rijbewijs had gehaald.
  Nu hebben we een grote gezinsauto en soms mis ik het wel om altijd een auto voor de deur te hebben. Mijn man heeft hem nu doordeweeks mee naar zijn werk en als ik dan vrij ben met Lily, kan ik toch minder doen. Wie weet koop ik ooit wel een autootje. Een Fiat 500 is dan zeker een optie.

  1. Lieke

   May 17, 2022 at 4:08 pm

   Heel tof! Ze rijden ook wel echt heel fijn en je kunt er gemakkelijk mee inparkeren, haha!
   Wel balen dat hij iedere dag de auto mee heeft. Dat is bij ons gelukkig niet zo aangezien Dennis nu maar twee dagen naar kantoor hoeft en de rest van de dagen werkt hij thuis. Maar ik snap je struggles wel! Dat is ook de reden dat ik toen die Fiat had aangeschaft.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post