woonkamer

Beetje bij beetje ons huis aan het opknappen

Beetje bij beetje zijn wij ons huis aan het opknappen. Ons huis is gebouwd in 1993 en een aantal dingen hebben sinds de bouw geen upgrade meer gekregen. Zo hebben wij afgelopen week nog de ventilator box op zolder laten vervangen. De vorige ventilator box die er nog hing was volgens de monteur al wel bijna 30 (!) jaar oud!

Nieuwbouwhuis vs. bestaande bouw

Als je een nieuwbouwhuis koopt, kun je vaak alles naar eigen smaak inrichten. Denk hierbij aan het uitkiezen van tegels voor in de badkamer tot het uitkiezen van keukenkastjes met bepaalde handgrepen. Je hoort vaak dat de keuken en de badkamer als eerste worden aangepakt na het kopen van een koopwoning. Iedereen heeft immers een eigen smaak, en dat is maar goed ook! Maar dit zijn natuurlijk ook twee ruimtes die optimaal benut worden. Het kan zo zijn dat deze ruimtes na verloop van tijd een beetje smoezelig worden.

Bij bestaande bouw kun je ervoor kiezen om meteen het hele huis onder handen te nemen. Dit hebben wij echter niet gedaan. We wilden graag eerst in het huis gaan wonen en na verloop van tijd kijken waar we ons als eerste aan gingen storen. Het enige wat wij in het begin wel echt gedaan hebben, is het verven van de muren.

Wat ga je als eerste opknappen?

Het is lastig om te bepalen wat je als eerste wilt opknappen. Uit ervaring kan ik je vertellen dat je je na verloop van tijd echt wel gaat irriteren aan kleine dingen. Wij hadden bijvoorbeeld witte vouwgordijnen in de woonkamer hangen. De vouwgordijnen konden alleen maar open of dicht – er was geen tussenweg. Ik heb er persoonlijk echt een hekel aan als iedereen vanaf de straat zo binnen kan koekeloeren. Maar met de gordijnen dicht zitten doe ik dan ook weer niet.

Nu hebben we mooie zwarte, houten jaloezieën hangen. Het zijn weliswaar echte stofnesten, maar ik ben er nog steeds ontzettend blij mee! Ik kan lekker naar buiten kijken en mensen kunnen niet naar binnen spieken – ideaal!

Het lekke raam in de computerkamer

Boven bij ons op de computerkamer hebben wij een lek raam. Dit is al zo vanaf de dag dat we het huis gekocht hebben. Het was dan ook zeker geen verborgen gebrek en het is ook goed te zien. Om heel eerlijk te zijn ziet het er eigenlijk niet uit en moeten we het raam binnenkort écht een keer laten vervangen. Indien we het zelf willen zetten, kunnen we gemakkelijk online glas bestellen. Dit scheelt weer in de kosten!

We zitten te twijfelen om voor dubbel glas of triple glas te gaan. Maar ik denk dat al onze kozijnen voorzien zijn van dubbel glas. Ik weet ook niet zeker of triple glas wel past in ons huidige kozijn. Triple glas wordt voornamelijk gebruikt in nieuwe(re) kozijnen of in nieuwbouwwoningen. Maar het geeft wel extra warmte-isolatie zodat we weer op de stookkosten kunnen besparen!

Heeft jouw huis nog een opknapbeurt nodig?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post