boeken

Een aantal persoonlijke boekentips!

Vandaag wil ik een aantal persoonlijke boekentips met jullie delen. Als kind was ik al gek op lezen. Iedere week ging ik naar de bibliotheek om weer een nieuwe stapel boeken mee naar huis te nemen. Ik kon er geen genoeg van krijgen! Door de jaren heen heb ik heel wat boeken verslonden. Maar uit welk genre haal ik eigenlijk het meeste plezier?

Het meeste plezier haal ik uit het lezen van High Fantasy verhalen in het genre Young-Adult/New-Adult. Een interessante worldbuilding in combinatie met spanning en romantiek is echt mijn ding. Af en toe vind ik het wel lastig om een nieuw boek uit te kiezen waar ik echt helemaal in op kan gaan. Ik wil jou wel een beetje op weg helpen. Als High Fantasy ook echt jouw ding is, probeer dan zeker één van de volgende boeken te lezen!

From Blood and Ash – Jennifer L. Armentrout

From Blood and Ash is het laatste boek wat ik gelezen heb. Na het lezen van het eerste hoofdstuk was ik al hooked. Het gebeurd namelijk niet heel vaak dat ik echt meegesleept word door een verhaal. In From Blood and Ash volg je Poppy. Poppy heeft geen zeggenschap over haar eigen leven. Zij is namelijk de Maiden. Als Maiden mag ze niet aangeraakt worden en er mag niet tegen haar gepraat worden. Er mag niet eens naar haar gekeken worden! Maar op een dag slaat haar hart op hol als ze een wel héél leuk iemand ontmoet. Iets wat niet helemaal de bedoeling is.

A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas

In A Court of Thorns and Roses volg je de negentienjarige Feyre. Feyre trekt er iedere dag op uit om te jagen zodat er eten op tafel komt voor haar gezin. Op een dag staat ze oog in oog met een reusachtige wolf, die ze vervolgens met haar pijl en boog doodschiet – maar niet zonder gevolgen. Een reusachtig beest komt haar later halen omdat Feyre een faerie heeft vermoord. Hij dwingt haar om mee te gaan naar zijn land. Maar haar ontvoerder draagt een groot geheim met zich mee…

De Genezer van Zalindov – Lynette Noni

De Genezer van Zalindov was een erg goede start van mijn Reading Challenge voor dit jaar. Het was namelijk het eerste boek wat ik dit jaar las. Het verhaal gaat over de zeventienjarige Kiva Meridan. Ze zit al langer dan tien jaar opgesloten in de gevangenis van Zalindov. Op een dag wordt de Rebellenkoningin binnengebracht die ze in leven moet houden. Zij moet namelijk de Elementproeven voltooien. De Rebellenkoningin is echter buiten bewustzijn. Kiva neemt de taak op zich om de Elementproeven te doorstaan. Echter heeft niemand de Elementproeven ooit overleefd…

Boekentips van Dewey

Ik kan nog úrenlang doorpraten over alle boekentips die ik voor jullie heb. Overigens heeft niet iedereen dezelfde smaak natuurlijk, dus dan kan het lastig zijn om een boek aan te raden. Maar laatst ontdekte ik Dewey. Dewey is een robot die aan de hand van jouw profiel, boekentips kan geven over boeken die jij wellicht ook interessant zou vinden. Dewey houd wel van een uitdaging en probeert niet de standaard boekentips te geven die je wellicht al kent!

Wat ook leuk is, is dat je binnen jouw eigen profiel ook subprofielen kunt aanmaken. Mijn beste vriendin leest bijvoorbeeld net als ik ook graag Fantasy. Maar Fantasy verhalen in het genre Young-Adult heeft ze nu wel gezien. Ze houd naast Fantasy boeken ook van boeken over Mythologie, een onderwerp waar ik zelf niet heel veel vanaf weet. Ik zou haar graag een goed boek over Mythologie willen aanraden, maar ik weet niet welke! Daarbij komen de boekentips van Dewey goed van pas. Aan de hand van haar gelezen boeken over Mythologie, kan Dewey voor mij het perfecte boek voor haar uitzoeken! Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk Dewey zelf!

Heb jij nog boekentips voor mij voor High Fantasy verhalen?

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post