a court of wings and ruin

A Court of Wings and Ruin – Sarah J. Maas

Feyre has returned to the Spring Court in A Court of Wings and Ruin, determined to gather information on Tamlin’s manoeuvrings and the invading king threatening to bring Prythian to its knees. But to do so she must play a deadly game of deceit – and one slip may spell doom not only for Feyre, but for her world as well.

As war bears down upon them all, Feyre must decide who to trust amongst the dazzling and lethal High Lords – and hunt for allies in unexpected places.

Het verhaal van A Court of Wings and Ruin

Feyre is teruggekeert naar the Spring Court, waar zij in het begin samen met Tamlin verbleef. Ze speelt een gevaarlijk spel van bedrog door terug te keren, aangezien ze gebonden is aan Rhysand, haar mate. Tamlin mag er niet achterkomen dat Feyre daar undercover is. Maar Feyre is vastbesloten om meer informatie op te pikken over de dreigende invasie van de King of Hybern. Wie van de High Lords kan ze nu eigenlijk écht te vertrouwen?

Een enorme dikke pil

Het fijne aan A Court of Wings and Ruin is dat het verhaal meteen verder gaat daar waar A Court of Mist and Fury is geëindigd. Er wordt al gespeculeerd over een oorlog en daar werk je gedurende het verhaal vordert ook naartoe. De aanloop naar het gevecht toe vond ik wel ontzettend lang duren moet ik eerlijk bekennen. Voor mijn gevoel had het boek ook de helft korter kunnen zijn. Wat dan wel weer een voordeel is, is dat Maas’ schrijfstijl ontzettend lekker wegleest!

Het gevecht in dit boek was zeker episch, maar er waren wel een hoop andere dingen waar ik me aan stoorde. De personages waren op en top perfect zonder enige gebreken en ik miste ook meer magische wezens in dit verhaal. Begrijp me niet verkeerd, deze komen er zeker in voor maar ik had er gewoon wat meer van verwacht. Voornamelijk omdat ik A Court of Thorns and Roses en A Court of Mist and Fury echt GE-WEL-DIG vond! Wat ik dan wel weer een pluspunt vond, is dat er in dit deel weer meer plaats wordt gemaakt om dieper in te gaan op de andere personages zoals bijvoorbeeld Nesta ♥ Ook de High Lords van de andere Courts komen in dit deel beter naar voren. Had ik al verteld dat ik Nesta echt badass vind?!

Conclusie

Al met al had ik dus wat meer verwacht van A Court of Wings and Ruin. Het verhaal komt langzaam op gang en daardoor heb ik het boek ook al twee keer eerder aan de kant geschoven. Het is namelijk een enorme dikke pil en als je er niet helemaal lekker inkomt, kan dat best intimiderend zijn! Een beetje teleurgesteld dus door dit laatste deel in de originele trilogie. Ik vond het een leuk boek om te lezen en ook om meer te lezen over de andere personages. Het einde was oké maar niet geweldig. Ik ben wel heel erg benieuwd naar A Court of Silver Flames!

Titel: A Court of Wings and Ruin | Auteur: Sarah J. Maas | Uitgeverij: Bloomsbury| Genre: Fantasy, Romance, New-Adult | Pagina’s: 699| ISBN: 9781619634480 | Waardering: ★★★½

Dit vind je misschien ook leuk

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post