tuinoverkapping

In het voorjaar heerlijk de tuin in!

Het voorjaar gaat alweer bijna van start. Op zondag 20 maart is het namelijk officieel lente! Wat gaat de tijd toch hard. Maar dat betekent dat we in het voorjaar weer heerlijk de tuin in kunnen! Vorige week heb ik al even van het voorjaarsweer genoten. Ik heb namelijk voor de allereerste keer dit jaar met een boek buiten in het zonnetje gezeten zónder jas aan – heerlijk!

Vaste planten en bloemen in het voorjaar

Ook heb ik vorige week meteen alle vaste planten die ik in de tuin heb staan gesnoeid. Nu het niet meer vriest is het daar de ideale periode voor. Het ziet er altijd een beetje kaal uit, maar er komen nu alweer knoppen in alle planten en bloemen. En alhoewel ik echt een herfst/winter type ben, kan ik echt niet wachten totdat alles weer in bloei gaat staan.

Als hier in de wijk de bomen eenmaal beginnen uit te schieten, zijn ze in een hele korte tijd weer mooi groen. En als ik met onze hond Jaina aan het wandelen ben dan zie ik de buurt altijd langzaamaan veranderen. Daar geniet ik altijd onwijs van!

tuinoverkapping

Heerlijk de tuin in!

Ik vind het altijd heerlijk om in het voorjaar de tuin in te gaan. Niet alleen om de boel allemaal op orde te maken zoals het snoeien van vaste planten, het verwijderen van onkruid en het schoonmaken van de tuinset. Maar ook om gewoon een boek erbij te pakken en lekker buiten te gaan zitten lezen. Toch kan het weer in het voorjaar nogal onvoorspelbaar zijn. De gezegdes ‘maart roert met zijn staart’ en ‘april doet wat hij wil’ bestaan daarom niet voor niets!

Een tuinoverkapping

Het voordeel is wel dat als er een fikse regenbui valt in het voorjaar, het niet meteen koud hoeft te zijn. Een overkapping voor in de tuin is daarom ook echt ideaal! Je kunt heerlijk buiten zijn en toch zit je nog steeds lekker droog, mits het niet te hard waait natuurlijk.

Bij Verasol hebben ze een ruim assortiment aan tuinoverkappingen. Er is altijd wel een tuin overkapping die aansluit bij jouw huis en tuin! Je kunt namelijk uit verschillende opties, stijlen en kleuren kiezen. Zij kunnen het voor jou monteren als je niet zo van het klussen bent. Maar ze verkopen ook do it yourself pakketten! Deze pakketten zijn ideaal voor de doe-het-zelver. En als je kiest voor een polycarbonaat of glazen overkapping die vast zit aan je huis, kun je deze later nog uitbreiden naar een heuse tuinkamer. Zo kun je het hele jaar door van jouw tuin genieten!

Heb jij ook zo’n zin om in het voorjaar weer heerlijk buiten te zitten?


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post