de genezer van zalindov

De Genezer van Zalindov – Lynette Noni

In de Genezer van Zalindov lees je het verhaal van de zeventienjarige Kiva. Terwijl ze het bericht kreeg, was het voor haar duidelijk. Hou haar in leven. We komen eraan. Kiva’s adem stokte in haar keel toen die laatste drie woorden keer op keer door haar hoofd galmden. We komen eraan. Het was geen vage belofte meer. Dit zou binnenkort gebeuren. Haar familie kwam eraan. Eindelijk, na zo lang wachten, kwamen ze eraan. Voor Kiva, maar ook voor Tilda. Ze kwamen de Rebellenkoningin halen.

Het verhaal van De Genezer van Zalindov

Na een heftige gebeurtenis zit de zeventienjarige Kiva Meridan al langer dan tien jaar opgesloten in de gevangenis van Zalindov. Ze vecht voor haar leven, maar ook voor het leven van haar medegevangen. Kiva is namelijk de enige genezer in het koude Zalindov. Op een dag krijgt ze een gecodeerd bericht van haar familie van buitenaf; We zijn veilig. Blijf in leven. We komen je halen. Aan die boodschap houdt ze zich stevig vast.

Maar dan wordt de zieke Rebellenkoningin binnengebracht. Van buitenaf krijgt ze een nieuw gecodeerd bericht; Hou haar in leven. We komen eraan. Kiva moet de Rebellenkoningin in leven houden zodat ze de Elementproeven kan voltooien. Dit is een toernooi van vier verschillende opdrachten. De Rebellenkoningin is buiten bewustzijn en niet in staat om de proeven te doorstaan. Kiva besluit haar eigen leven op het spel te zetten en de plaats van de Rebellenkoningin in te nemen. Alleen… Nooit iemand heeft de Elementproeven ooit overleefd…

Een magische wereld en boeiende personages

Eenmaal begonnen aan De Genezer van Zalindov was er geen weg meer terug. Vanaf de eerste pagina’s wilde ik niets liever dan meer over deze wereld te weten komen. Kiva is een ontzettend tof hoofdpersonage. Van jongs af aan moet ze haar eigen boontjes leren doppen in de koude, harde gevangenis. En dat is niet niks! Van de andere personages ben ik ook echt gaan houden. De vriendschappen die tussen de verschillende personages ontstaan is gewoon hartverwarmend.

Alhoewel het verhaal zich maar op één plaats afspeelt, blijft het boeiend van begin tot eind. Het verhaal zit vol spannende en magische gebeurtenissen. Er zitten plottwists in die ik niet altijd aan zag komen, wat een groot pluspunt is!

de genezer van zalindov

Prachtige Limited Edition van Uitgeverij Boekerij

Uitgeverij Boekerij brengt de laatste tijd prachtige Limited Editions uit. Zo werd bijvoorbeeld de Elfhame trilogie al eerder op de markt gebracht. Ook Het Onzichtbare Leven van Addie Larue en nog een aantal andere titels hebben ze als limited editions uitgebracht. Net als De Genezer van Zalindov!

De limited edition beschikt over een kaart en onder de dustjacket vind je een gouden opdruk van een drankje. Alhoewel ik de auteur helemaal niet kende, wilde ik het boek wel super graag in mijn collectie hebben. En van de aanschaf heb ik geen moment spijt gehad. Daarnaast werd het boek omhoog geprezen voor fans van Sarah J. Maas. Van haar Hof van Doorns en Rozen serie ben ik onwijs fan!

Conclusie

Lynette Noni heeft een ontzettend fijne schrijfstijl. Ik vind het zó knap dat een verhaal zo boeiend kan blijven ook al speelt het zich maar op één plek af. De personages zijn ontzettend interessant om over te lezen en je gaat echt om ze geven. De Genezer van Zalindov is spannend en zit boordevol plottwists. Het verhaal  is meeslepend tot het eind! Ik ben reuze blij dat ik deze maand van het vervolgdeel kan gaan genieten!

Heb jij De Genezer van Zalindov al gelezen?

Titel: De Genezer van Zalindov | Originele titel: The Prison Healer | Auteur: Lynette Noni | Nederlandse vertaling: De Vertaalzusjes | Uitgeverij: Boekerij | Genre: Fantasy, Young-Adult | Pagina’s: 384 | ISBN: 9789022593509 | Waardering: ★★★★½

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post