Boekpresentatie ‘Hof van Doorns en Rozen’ @ Kasteel de Haar!

Door Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum was ik uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie van het nieuwe Best of YA boek Hof van Doorns en Rozen! Het event zou gehouden worden in een heus kasteel – het vond namelijk plaats in kasteel de Haar. Ik was daar nog nooit geweest en natuurlijk kon ik deze kans niet aan me voorbij laten gaan. Heel enthousiast mailde ik terug dat ik heel graag aanwezig zou willen zijn en afgelopen zaterdag was het zover!

IMG_7827_2

IMG_7828_2

Ik ben altijd wel een beetje zenuwachtig als ik naar zo’n soort event ga. Maar dit zijn goede zenuwen. Aan de ene kant vind ik het altijd heel spannend maar aan de andere kant heb ik er ook altijd onwijs veel zin in. Om half 8 stond ik op en dit was heel vroeg voor mijn doen, maar om 7 uur was ik eigenlijk al klaarwakker. Op vrijdagavond had ik alles wat ik mee wilde nemen en wat ik aan zou doen (rood/zwarte kleding!) al klaargelegd – dus dat scheelde weer wat tijd! Om 10 over 9 zat ik in de trein richting ‘s-Hertogenbosch, waar ik samen met Emmy de overvolle trein pakte richting Utrecht Centraal. Eenmaal in Utrecht Centraal aangekomen, kwamen we daar Katja tegen, die al op de trein stond te wachten richting Vleuten.

IMG_7830_2

IMG_7831_2

Wij kwamen extra vroeg bij Kasteel de Haar aan en daar was het even wachten op de andere bloggers. Gelukkig mochten we al wel aan tafel aanschuiven waar erg toffe goodiebags voor iedereen klaar stonden! Niet veel later kwam ook Jessica bij ons drietjes zitten en daarna schoven alle anderen zich bij ons aan. We kregen een erg lekker lunch voor ons neus met verschillende broodjes, vers geperst sinaasappelsap en lekkere warme tomaten-pompoensoep die we heel fancypantsy uit een wijnglas dronken! Daarna kregen we nog een lekker warm drankje (latte machiatto ♥) en moesten we met spoed vertrekken naar het kasteel want daar kregen we om half 2 een rondleiding!

IMG_7834_2

IMG_7837_2

Helaas mochten er geen camera’s mee naar binnen (waar iedereen wel een beetje van baalde, haha!) maar het was wel super tof om te zien hoe het kasteel er nou van binnen uit zag. De mevrouw die ons rondleidde vertelde een hoop over de geschiedenis van de verschillende kamers. Ik snapte daarna ook wel waarom er geen camera’s mee naar binnen mochten ;3

IMG_7838_2

_2

Daarna was het tijd om nog over het terrein te lopen en een aantal prachtige foto’s te schieten. Als eerste werden er een aantal groepsfoto’s gemaakt met de mooie roze, glitter maskertjes die in de goodiebags zaten. Bij mij bleef hij natuurlijk weer niet goed zitten o/ Maar ach – de foto’s zijn wel super leuk geworden! Ondanks dat ze zon scheen, was het toch nog best wel koud. Maar ik was allang blij dat het niet regende. Toen iedereen zo’n beetje uitgekeken was, vertrokken we met een groepje richting de bus. Eenmaal weer in Utrecht aangekomen, pakte ik de trein richting Maastricht samen met Lisanne. In ‘s-Hertogenbosch zijn we overgestapt in de richting van Roosendaal en in Breda hopte ik weer uit de trein.

IMG_7842_2

IMG_7857_2

Eenmaal thuis aangekomen, ben ik op de bank geploft en ben ik er ook niet meer vanaf gekomen. Het was een zeer geslaagde dag en ik wil uitgeverij Unieboek | Het Spectrum heel erg bedanken voor de uitnodiging! En nu ga ik snel beginnen met het lezen van Hof van Doorns en Rozen!

5 Comments

 • Silvy

  March 1, 2016 at 11:42 am

  Aahh wat super gaaf, maar jammer dat je geen foto’s mocht maken in het kasteel! En die foodpics… <3 _ <3

 • zwartraafje

  March 1, 2016 at 8:59 pm

  Leuk verslag Lieke! Het lijkt me echt wel een prachtig domein Γ©n die lunch ziet er heerlijk uit.

 • Martine

  March 3, 2016 at 11:01 am

  ziet er uit als een super leuke dag!
  en die luunncchhh!!! nomm

 • Emmy

  March 4, 2016 at 11:11 pm

  Wat zijn je foto’s mooi <3

 • Judith

  March 5, 2016 at 3:01 pm

  Wauw, wat een prachtige foto’s heb je gemaakt! Echt een bijzondere locatie voor een boekpresentatie. πŸ™‚

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post