barbecue

Hiermee krijgen barbecue gerechten een unieke smaak!

Met dit heerlijke, zomerse weer is het weer tijd om lekker buiten te gaan barbecuen. Een hamburgertje hier, een vegetarisch gerechtje daar, wat sausjes erbij en klaar! Dit is natuurlijk één manier van barbecuen. Maar wil je écht uitpakken en je gasten laten zien wat je in je mars hebt, maak dan gebruik van een flambadou. Want hiermee krijgen je barbecue gerechten een unieke smaak!

Unieke smaak aan je gerecht met een flambadou

Wil jij jouw gasten verrassen met een spectaculaire barbecue show? En ze daarna ook nog heerlijke gerechten voorschotelen? Dan is een flambadou wel iets voor jou! Deze gietijzeren ketel wordt gebruikt om boter en vet op te warmen. De flambadou is bedoeld om gloeiend heet te worden. Vervolgens stop je er bijvoorbeeld een stuk spek in en besprenkel je het gerecht met dit vet. Dit levert niet alleen een heerlijke smaak op, maar er komen ook flinke vlammen vanaf. En dat ziet er natuurlijk spectaculair uit!

Als je vegetarisch eet kun je ervoor kiezen om de vegetarische gerechten te besprenkelen met boter. Vegetarische gerechten kunnen soms ietwat droog zijn dus ik kan met voorstellen dat wat extra boter wonderen kan verrichten!

Het onderhouden van je barbecue

Het onderhouden van je barbecue is niet het allerleukste karweitje wat je je maar kan bedenken. Nadat je lekker gegeten hebt, wil je het liefst gewoon lekker uitbuiken. Maar helaas, je barbecue rooster kan wel een schoonmaakbeurt gebruiken nadat je flink aan de slag bent geweest met de flambadou. Deze gietijzeren kegel heb je natuurlijk niet alleen gebruikt om je gerechten te voorzien van meer smaak, maar ook om indruk te maken op je gasten. Na het barbecueën blijven er vaak vlees en vetresten op het rooster achter.

Het grillrooster met een sopje afwassen is eigenlijk not done in barbecueland. De beste manier om het rooster schoon te krijgen is om hem te reinigen met een bbq borstel. Dit werkt het makkelijkste als de barbecue nog heet is. Je schraapt eenvoudig alle etensresten van het rooster af want deze borstel is voorzien van een schraper. Met de roestvrijstalen borstelharen verwijder je eenvoudig de restjes. Een kind kan de was doen!

Pizzasteen voor op de barbecue

Laatst had mijn vriend een pizzasteen meegenomen die je speciaal op de barbecue kunt gebruiken. De pizzasteen zorgt ervoor dat je een heerlijke, knapperige pizzabodem krijgt. Door een pizza op de barbecue te bakken, krijgt de pizza die heerlijke smaak zoals je gewend bent van een verse pizza uit een echte steenoven. Net een pizza uit een Italiaans restaurant! Het voordeel van het bakken van een pizza op de barbecue is ook dat je het grillrooster niet zo grondig hoeft te reinigen!

Heb jij al heerlijk gebarbecued dit jaar?

You may also like

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post