Rome dag 1: Vertraging, dit begint al goed…

Op 13 mei was ik weer vroeg uit de veren want die ochtend gingen Dennis en ik naar Rome! Om half 12 zou het vliegtuig vertrekken en we waren al ruim van te voren aangekomen op Schiphol, want ja, beter te vroeg dan te laat. Al snel kwamen we erachter dat onze vlucht vertraagd was. Eerst maar een uurtje, daarna was het opgelopen tot twee uur en drie kwartier… Zou de vlucht weer geannuleerd worden net zoals toen we naar Londen vlogen?

In de eerste instantie baalde ik natuurlijk als een stekker en kwamen de flashbacks van de Londen vlucht weer allemaal terug. Ik verveelde me ook nog eens dood op het vliegveld want er was niet veel te doen en ik kon me ook nergens toe zetten omdat ik er zo’n slecht gevoel over had. We gingen eerst nog bij wat winkeltjes kijken, maar dat hadden we al snel gezien. Samen met Dennis heb ik me toch nog wel kunnen vermaken door wat potjes Hearthstone te spelen op zijn telefoon – altijd leuk.

Het vliegtuig van Alitalia zou vertrekken om kwart over twee, dus iets daarvoor was het tijd om het vliegtuig te boarden. Ja jongens, hij vloog nog wel gewoon *pfew*. Ook tijdens het boarden liep er nog enige vertraging op, dus uiteindelijk vlogen we pas rond drie uur weg uit Nederland. Ik zat bij het raam en het uitzicht was echt prachtig! Op een gegeven moment vlogen we ook over de bergen en zoiets had ik nog nooit in m’n hele leven gezien. Tussen de bergen lagen ook nog kleine dorpjes, dus ik kreeg een beetje het gevoel alsof ik een game zat te spelen waarin je vaak kleine dorpjes tussen de bergen kunt vinden, haha!

rome_dag_1_02_make_it_personal

Rond een uur of vijf waren we geland op Rome Fiumicino Airport, waar we de op de trein (de Leonardo Express) stapte en binnen een half uurtje in het centrum van Rome arriveerden. Ons Bed & Breakfast was letterlijk maar vijf minuten lopen – ideaal! Het zag er mooi netjes en verzorgd uit dus dat was heel fijn. Ik heb zelf nog nooit eerder overnacht in een Bed & Breakfast en het was wel een tikkeltje anders dan in een hotel. We konden bijvoorbeeld gewoon gratis flesjes drinken pakken uit de koelkast en die meenemen voor onderweg – nice!

Omdat we rond etenstijd aankwamen bij onze bestemming, hadden we best wel honger gekregen. Er werd ons verteld dat er om de hoek een restaurantje zat waar ze erg lekkere pizza’s serveerden, dus daar gingen we maar meteen naartoe! Ik heb nog nooit in mijn hele leven zo’n lekkere pizza gegeten. Normaal gesproken ben ik geen fan van de korst van een pizza, maar deze was heerlijk krokant en de kaas ♥ – omg dit was zo lekker!

rome_dag_1_03_make_it_personal

Na nog een kort rondje te hebben gelopen, en een supermarkt te hebben bezocht, liepen we langzaamaan weer terug naar onze Bed & Breakfast. Ik heb zelf nog even snel gedoucht en daarna nog de finale van het Eurovisie Songfestival gekeken. Noorwegen was mijn persoonlijke favoriet, en daarna Bulgarije. Helaas hebben deze geen van beide gewonnen :c

Nadat het Songfestival afgelopen was, ben ik maar snel gaan slapen zodat ik er de volgende dag weer vroeg uit kon. We hadden namelijk een hele drukke dag voor de boeg!

Binnenkort komt Rome dag 2 online! Op de tweede dag gingen Dennis en ik onder andere naar het Colosseum, bezochten we een rozen -en sinaasappeltuin en meer!

1 Comments

  • Arendien

    May 20, 2017 at 12:01 pm

    woww prachtige foto’s genomen vanuit het vliegtuig ! heeel scherp terwijl er een raampje tussen zat 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post