Ik mis mijn beste maatje

Tot op de dag van vandaag, mis ik nog steeds mijn beste maatje. Het verliezen van een huisdier voelt rot en het is niet eerlijk, ze doen geen vlieg kwaad en zijn vrijwel altijd vrolijk. Helaas kan ouderdom niet vermeden worden en moet je afscheid nemen van vele huisdieren die komen en gaan.

Zo heb ik in mijn leven ook al afscheid moeten nemen van verschillende huisdieren. Van konijnen, cavia’s, hamsters maar ook van honden. Ze staan bekend als de beste vriend die een mens maar kan wensen. En eerlijk gezegd ben ik het daar ook mee eens. Beertje was mijn maatje, mijn beste vriendinnetje. Ik ben opgegroeid met deze Labrador Retriever die een mooie, chocoladebruine vacht had. Haar oortjes waren onwijs zacht en ze was vrijwel altijd vrolijk. Ze kwam in mijn leven toen ik negen jaar oud was. We gingen samen in het opblaasbare zwembad wat in de tuin stond en ze hielp me door mijn tienerjaren heen als ik weer eens een rotdag had.

uitvaart_unique_beertje_in_bank_make_it_personal

De dag dat ze overleed (10 december 2011) kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren. Ik was die dag bij Dennis thuis en werd midden in de nacht gebeld door mijn moeder. Ik wist meteen dat er iets aan de hand was want mijn moeder moest huilen. Ik kan me niet herinneren dat ik mijn moeder daarvoor ooit heb zien of horen huilen, dus dat voelde extra rot. Ze kon ook niet goed hardop zeggen wat er aan de hand was dus mijn vader kwam aan de telefoon. Ik hoorde aan zijn stem dat hij het er ook heel erg moeilijk mee had om het te vertellen. Beertje was overleden. Ik voelde mezelf echt door de grond zakken en barstte meteen in huilen uit. Telkens als ik terug denk aan dat moment, heb ik er nog steeds moeite mee. Zelfs op het moment van schrijven ben ik weer aan het snotteren. Beertje was niet ziek, gelukkig niet. Wel had ze een rug hernia, maar verder was ze kerngezond. Haar hart stopte er plots gewoon mee, dus voor zover ik weet heeft ze verder geen pijn gehad en is ze in haar slaap overleden.

Mijn vader kwam me midden in de nacht ophalen, zodat ik nog afscheid kon nemen van mijn maatje. ‘s Ochtends vroeg heeft hij Beertje begraven in de tuin, waar ze altijd lekker kon rondrennen en spelen. Natuurlijk was er ook een optie om haar te laten cremeren, maar dat voelde toch niet goed. Persoonlijk vind ik het toch altijd een creepy sfeertje geven als je zo’n urn ergens in huis hebt staan. Alhoewel je tegenwoordig echt hele mooie urnen hebt, zoals de urnen bij UitvaartUniq.nl. Ook de katten urnen bij UitvaartUniq zijn een plaatje om te zien. Zo kun je je beste maatje voor altijd dicht bij je in de buurt houden.

uitvaart_unique_beertje_en_saartje_make_it_personal

Saartje, onze zwarte Newfoundlander, komt ook al aardig op leeftijd. Ze wordt aan het einde van het jaar alweer dertien, dat is ook alweer een hele leeftijd voor zo’n grote hond! Ik wil er het liefst niet aan denken, maar er zal ook een tijd komen dat ze er niet meer is. Als het moment daar is, denk ik dat mijn ouders haar ook in de tuin willen begraven, naast Beertje. Al zal dat wel wat lastiger worden met zo’n grote hond. Als je zelf een grote hond hebt, dan kun je altijd overwegen om een urn voor je hond bij UitvaartUniq.nl aan te schaffen.

Alle mooie momenten met Beertje zal ik zeker nooit vergeten. Ik kan me nog goed herinneren dat wanneer mijn moeder me uit school kwam halen, Beertje altijd mee kwam en dat ze al zat te kwispelen toen ik aan kwam lopen. En dat ze op de heen -en terugweg altijd stil bleef staan bij een geel paaltje, waar ik altijd een brokje op legde ;D

Heb jij ook al wel eens afscheid moeten nemen van een huisdier?

3 Comments

 • Robin Valentine

  May 22, 2017 at 10:50 am

  het lijkt mij zo pijnlijk πŸ™ ik heb het zelf nog nooit meegemaakt (ja bij hamsters en gerbils..) maar je maatje verliezen is verschrikkelijk =( hopelijk word je andere hondje heeel oud!

 • Arendien

  May 22, 2017 at 1:26 pm

  Ja van hamsters, cavia en van onze hond Boomer …hij is gestorven in een kennel tijdens onze vakantie in Spanje …wat een verdriet wat een drama ..geen afscheid van kunnen nemen deed zo zeer πŸ™
  nu hebben we Spyk maar denk nog regelmatig aan die dag in Spanje toen we gebeld werden ..

 • Mariska

  May 22, 2017 at 2:27 pm

  Wij hebben altijd honden gehad.. en degene die we verloren hebben mis ik ook nog steeds elke dag!! Heel herkenbaar je verhaal!! Krijg er een brok van in mijn keel als ik het lees!!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post