King Arthur: Legend of the Sword

In de loop van de jaren zijn er al vele verfilmingen van het beroemde verhaal van King Arthur en het legendarische zwaard Excalibur verschenen. Op een gegeven moment is het wel genoeg geweest, maar nu is er pas geleden weer een nieuwe King Arthur film op het witte doek te bewonderen. De trailer zag er in ieder geval al veelbelovend uit, maar was het nou echt veel vernieuwender dan de films die we al kennen?

king_arthur_legend_of_the_sword_02_make_it_personal

Na een verschrikkelijke gebeurtenis, kwam Arthur als klein jongetje terecht in een dorpje waar hij is opgegroeid in een bordeel. Hij handelde in verschillende criminele taken en zo verdiende hij zijn geld wat hij veilig bewaarde in verschillende kistjes. Jaren later is zijn oom, King Vortigern, op zoek naar de verloren zoon van zijn broer. Hij verzamelt verschillende mannen van dezelfde leeftijd bij elkaar die stuk voor stuk moeten proberen om het zwaard Excalibur uit de steen te trekken. Op onverklaarbare wijze, trekt Arthur het zwaard uit de steen en komt hij achter zijn ware identiteit.

Zijn doel is nu om zijn oom van de troon te stoten, maar eerst moet hij de kracht van het zwaard leren hanteren. Het is een zware taak, maar wel een taak die volbracht moet worden. Of hij nu wil of niet…

king_arthur_legend_of_the_sword_03_make_it_personal

Natuurlijk komt ieder King Arthur film een beetje op hetzelfde neer – de broer van de koning heeft de troon overgenomen en het is aan Arthur de taak om zijn gemene oom van de troon te stoten en het heft in eigen handen te nemen. En wat is een King Arthur film nou zonder actie? Juist, daarom begint de film ook meteen met vol op actie, met reuze olifanten die bestuurd worden door magiërs die het koninkrijk aan komen vallen. King Uther maakt snel korte metten met ze met het zwaard van Excalibur. Maar de oorlog is niet zomaar voorbij.

De actie blijft ook komen en gaan en voor mij was er geen één moment wat ik echt saai vond. Op sommige moment wist ik niet eens waar ik moest kijken, omdat er zoveel gebeurde en het af en toe ook heel apart gefilmd was – wat echt vet was trouwens! Ik ben ook blij dat ik de film niet in 3D heb gezien, want ik denk dat ik dan met hoofdpijn de bioscoopzaal uitgestrompeld was.

king_arthur_legend_of_the_sword_04_make_it_personal

De gehele film doet overigens wel een beetje grauwig aan, er is namelijk niet veel kleur te bekennen. Maar dat vind ik persoonlijk ook goed bij het verhaal passen. Het is nu eenmaal geen vrolijk verhaal, al zit er wel veel droge, Engelse humor in, wat ik natuurlijk altijd goed kan waarderen! Een actie film zonder humor, is voor mij gewoon niet compleet.

King Arthur is geen vrolijk verhaal, maar de droge, Engelse humor die erin voorkomt, kan ik natuurlijk heel goed waarderen!

Al met al vond ik King Arthur: Legend of the Sword echt een hele toffe film! Ik kan met zekerheid zeggen dat dit mijn favoriete King Arthur verfilming is. Al was het natuurlijk wel een beetje voorspelbaar ;D

Titel: King Arthur: Legend of the Sword | Regisseur: Guy Ritchie | Genre: Action, Adventure, Fantasy | Met onder andere: Charlie Hunnam, Astrid Bergès-Frisbey en Jude Law | Speelduur: 126 min. | Jaar: 2017 | EAN: 2750076253647 | Waardering: ★★★★½

Reserveer bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post