Rome dag 2: Colosseum, rozen -en sinaasappeltuin en meer!

Tijdens de tweede dag in Rome bezochten Dennis en ik onder ander het Colosseum, de rozen -en sinaasappeltuin en nog meer! Het was een erg vermoeiende dag maar Rome kun je toch echt het beste te voet beleven.

Rond een uur of negen kregen we een geheel verzorgd ontbijt door onze gastvrouw. Het was niet heel fancy, maar het was een prima ontbijtje. Geef mij iedere dag maar toast, cake en taartjes als ontbijt – nom! Nadat we klaar waren met eten, gingen we op weg naar onze eerste stop – het Colosseum!

rome_dag_2_02_make_it_personal

Niet kort nadat we de deur uit waren, zagen we al een mooie kerk. De entree was gratis dus ik wilde wel even binnen gaan kijken. Voor de veiligheid moesten eerst alle tassen gecontroleerd worden. Dat was trouwens ook wel iets waar ik echt aan moest wennen – bijna bij alle grote gebouwen etcetera, zag je militairen staan en als je ergens naar binnen wilde gaan, moest je tas gecontroleerd worden. Achja, veiligheid voor alles!

Eenmaal binnen keek ik echt m’n ogen uit – wat was het groot en mooi! We waren ook net op tijd eigenlijk want ze gingen net starten met een soort van mis. Heel apart om te zien, maar in Italië zijn de mensen wel heel gelovig. We hebben nog even staan kijken, maar daarna hebben we onze weg weer snel vervolgd richting het Colosseum!

rome_dag_2_03_make_it_personal

We liepen door een parkje, waar ik als eerst mijn panty uitgedaan heb (ik had mijn Harry Potter jurkje aan!) want booh – het was zó warm. Dat voelde wel een stuk luchtiger, haha! Nadat we ons goed ingesmeerd hadden met zonnebrand, liepen we weer verder. Het was trouwens echt een heel mooi parkje waar mensen ook hun honden uitlieten of gewoon lekker zaten te chillen. Je zag ook echt nog oude elementen terugkomen overal, zoals oude muurtjes. Na deze korte stop liepen we weer verder – het Colosseum werd langzaam maar zeker zichtbaar in de verte!

Ik was zo ontzettend blij dat we van te voren al kaartjes hadden gekocht voor het Colosseum – de wachtrij om een kaartje te kopen was namelijk drie (!) uur en mensen die een ‘skip the line’ ticket hadden gekocht, mochten ook nog eens anderhalf uur wachten. Wij hadden een ‘reserved ticket’ online gekocht, dus we konden gewoon meteen doorlopen – pfew!

rome_dag_2_04_make_it_personal

Het Colosseum was trouwens echt mega groot! Ik wist wel dat het groot was, maar zó groot? Nee. Vanbinnen was het ook echt huge. Het was echt super mooi om te zien allemaal, en het was ook best druk binnen, maar je kon gelukkig nog wel fatsoenlijk lopen. Je kon wel zien dat ze sommige dingen nog gerestaureerd hadden, maar dat ook heel veel overblijfselen intact waren gebleven. Ik vind het nog steeds een gek idee dat mensen hier vroeger gevochten hebben.

Het liefst wilde ik niet weg, maar er stonden nog meer dingen op de planning! Maar eerst nog snel even naar de souvenier shop, waar ik een super derpy tasje kocht en een magneet. Dennis nam nog een boek mee waar mooie foto’s en informatie over het Colosseum in stond.

rome_dag_2_05_make_it_personal

Tegenover het Colosseum zat het Roman Forum en Palatine Hill. Met onze combi tickets konden we daar ook gewoon naar binnen. Ik wist niet precies wat wat allemaal was, maar het was in ieder geval prachtig om te zien! Het was een hele klim, alle paden liepen namelijk ook allemaal ongelijk. En het was ook nog eens bloedje heet (zo’n 27-29 graden), dus het was een hele opgave om alles te bewonderen, want ook dit was heel groot!

rome_dag_2_06_make_it_personal

Nadat we genoeg gezien hadden (het was haast onmogelijk om alles te zien), liepen we verder richting het zuiden, richting de rozentuin en de sinaasappeltuin. Het was nog best een eindje lopen, maar we zijn een paar keer gestopt onderweg om even wat water te drinken en uit te rusten.

rome_dag_2_07_make_it_personal

De rozentuin was niet alleen een plaatje om te zien, het rook er ook nog eens een keer super lekker! Er stonden echt mega veel rozen, en ook veel verschillende. Ik denk dat ik de rozenbogen nog wel het mooiste vond. We zijn hier niet super lang gebleven (we hebben langer in de wachtrij van de wc gestaan dan wat anders), want we waren best moe en wilde ook nog naar de sinaasappeltuin en het sleutelgat.

rome_dag_2_08_make_it_personal

Gelukkig konden we in de sinaasappeltuin lekker op een bankje wat uitrusten (en ondertussen snoep eten). Ik had ook even m’n schoenen uit gedaan en dat voelde zo goed, haha! Op de één of andere manier vond ik de sinaasappelbomen heel mooi om te zien. Op het moment dat wij daar waren, was een stel ook trouwfoto’s aan het schieten, en daar was het wel een hele geschikte locatie voor!

rome_dag_2_09_make_it_personal

Nadat we weer wat uitgerust waren, liepen we nog naar het bekende sleutelgat van Rome, waar je uitkijk hebt op de Sint-Pieter kerk. Helaas stond daar een hele lang rij voor (midden in de brandende zon), dus dat hebben we maar overgeslagen. Langzaam maar zeker zijn we terug naar onze Bed & Breakfast gewandeld, door het mooie parkje waar we op de heenweg ook doorheen gelopen zijn.

rome_dag_2_10_make_it_personal

In de avond hebben we nog een lekkere pasta gegeten bij een restaurantje want tja, hoe graag ik ook pizza wilde – de pasta moesten we natuurlijk ook wel geprobeerd hebben! Mijn pasta had kaas op kaas op kaas op kaas – misschien was dit iets teveel van het goede, haha! Het was erg zwaar, maar wel heel lekker. Die avond ging ik vroeg slapen, want ik was helemaal kapot.

Binnenkort komt Rome dag 3 online! Op de derde dag gingen we onder andere wat winkelen, naar de Spaanse trappen, de Trevi fontein en nog veel meer!

2 Comments

 • NerdyGeekyGanboy

  May 26, 2017 at 3:54 pm

  Haha, toen ik met mijn zusje en vader in Rome was vonden zij Forum Romanum echt verschrikkelijk, volgens mijn pa was het allemaal oude zooi terwijl ik die geschiedenis geweldig vond om te zien xD Lekker dagje Lieke!

  1. Lieke

   May 26, 2017 at 4:33 pm

   Hahah xD Ik vond het ook echt heel tof om te zien!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post