The Circle

Boekverfilmingen zijn populair en zo kon het ook niet anders dat de bestseller van Dave Eggers, The Circle, verfilmd zou worden. Het boek heb ik zelf overigens (nog) niet gelezen, maar dat ben ik zeker nog van plan! Een film en een boek met elkaar vergelijken vind ik altijd heerlijk om te doen. Met Emma Watson en Tom Hanks in de hoofdrol ging ik met hoge verwachtingen naar de bioscoop. Zat de film zo goed in elkaar dat ik het boek niet meer wil lezen, of waren er toch nog elementen die ietwat onduidelijk waren?

the_circle_02_make_it_personal

Mae Holland (Emma Watson) werkt bij een callcenter, tot op een dag – wanneer ze een telefoontje krijgt van haar vriendin Annie waarin ze meldt dat Mae aangenomen is bij The Circle. The Circle is het grootste internetbedrijf van de hele wereld waar alles met elkaar in verbinding staat. Mae kan haar geluk dan ook niet op wanneer ze te horen krijgt dat ze is aangenomen bij The Circle. Iedereen die bij het bedrijf werkt, ziet er zo gelukkig uit uit straalt positieve energie uit. Mae laat zich volledig meeslepen in de energie van het bedrijf en het wordt zeer op prijs gesteld dat ze meteen deelneemt aan groepsactiviteiten.

Bij The Circle zorgen ze ervoor dat iedereen maar één online identiteit heeft en de privacy van de mensen is ver te zoeken. Op een dag laat Mae zien dat ze niks te verbergen heeft en kunnen mensen haar online volgen in het dagelijks leven. Maar of dit nou zo’n slimme zet is..?

the_circle_03_make_it_personal

Na al die pure Fantasy films zoals Guardians of the Galaxy vol. 2 en King Arthur: Legend of the Sword, had ik ook wel een keer zin om iets anders te zien. De Trailer van The Circle zag er best interessant uit en Emma Watson en Tom Hanks waren onder andere ook een reden waarom ik deze film graag wilde zien. Ik wist vrijwel niks van het verhaal en toen ik eenmaal in de bioscoopzaal zat, liet ik het maar gewoon over me heenkomen.

Sharing is Caring is één van de belangrijkste doeleindes van het bedrijf The Circle – letterlijk. Ze zijn er mee bezig om overal ter wereld kleine camera’s te plaatsen die bijna niet te zien zijn met het blote oog. Ze zeggen dat ze het gebruiken voor doeleindes voor als er iets gebeurt in de wereld. Maar wat men niet weet, is dat ze bij The Circle alles en iedereen in de gaten kunnen houden. Aan de ene kant is dit best goed om al het kwaad in de wereld voor te zijn, maar aan de andere kan is het ook best wel creepy als je weet dat je constant in de gaten wordt gehouden.

the_circle_04_make_it_personal

De film zit best ver tegen het realistische aan. Voor mijn gevoel is het maar een kwestie van tijd voordat dit ook werkelijkheid gaat worden schat ik zo – en dat is best wel eng. Het verhaal daarentegen vond ik echt wel heel interessant en het was goed te volgen, het verliep mooi geleidelijk aan.

Het motto van The Circle is “Knowing is good, but knowing everything is better”. Maar ik heb nog zoveel vragen na het zien van de film?!

Tijdens de ontknoping van de film, had ik gedacht dat er nog een heel stuk achter zou komen – maar toen was het ineens voorbij! Nou ja zeg, ik werd gewoon achtergelaten met nog zoveel vragen. Na het zien van de film ben ik dan ook wel heel nieuwsgierig geworden naar het boek. Ik hoop namelijk dat het boek alle vragen die ik nog heb na het zien van de film kan beantwoorden. Ook hoop ik dat er niet zo’n open einde aan het boek zit als aan de film, want dat zou echt killing zijn.

Titel: The Circle | Regisseur: James Ponsoldt | Genre: Drama, Sci-Fi, Thriller | Met onder andere: Emma Watson, Tom Hanks en Karen Gillan | Speelduur: 110 min. | Jaar: 2017 | EAN: 2750078314391 | Waardering: ★★★☆☆

Reserveer bij bol.com

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5

4 Comments

 • Bianca Schrijft

  May 31, 2017 at 3:25 pm

  Het einde vond ik ook minder, heel erg open en met veel vraagtekens. Zelf vond ik het ook een beetje tegenstrijdig met de rest van de film. Ik wil wel het boek nog gaan lezen.

 • Sammie

  May 31, 2017 at 6:18 pm

  Oh klinkt goed. Ik zou er niet voor naar de bios gaan maar het is wel een film die ik wil zien.

 • Marcia

  June 1, 2017 at 10:14 am

  Ik wil deze film nog graag gaan kijken, ondanks het feit dat ik het boek niet fantastisch vond. De geschetste wereld is heel beangstigend en tof, maar het plot liet wat mij betreft toch wel te wensen over..

 • Ellis van der Miessen

  June 8, 2017 at 8:51 am

  Ik heb het boek op mijn ereader. MOET.EERST.LEZEN. xD

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post