Pindakaas en Sushi 3 – Roderick Leeuwenhart

Let op: deze recensie bevat spoilers als je Pindakaas en Sushi 1 & 2 niet hebt gelezen!

De vriendschap is verbroken. Na de vakantie in Japan is Marles relatie met Flo over en kan beste vriendin Joyce haar bloed wel drinken. Terug in Nederland moet ze bovendien het loodzware eerste jaar Japanstudies zien te overleven. Maar Marle heeft een plan om de wereld op zijn kop te zetten – de vraag is alleen of haar dat niet alles zal kosten waarvoor ze heeft geknokt.

pindakaas_en_sushi_3_02_make_it_personal

Marle is weer terug in Nederland na haar vakantie in Japan, wat niet echt een geslaagde vakantie was. Ze studeert nu Japanstudies op de Universiteit van Leiden en moet haar haar uiterste best doen om het jaar te gaan halen. Haar beste vriendin Joyce wil niks meer met Marle te maken hebben en haar relatie met Flo is over. In de tussentijd heeft Marle wel een nieuw vriendje gekregen waar ze gelukkig mee is. Toch? Toch voelt ze zich eenzaam nu op op kamers woont en ook krap bij kas zit.

Gelukkig is daar SaBBat, die haar een steuntje in haar rug geeft. Hij vindt het heel vervelend dat Marle en Joyce ruzie hebben. Toch moet Marle kosten wat het kost, de vriendschap van Joyce terugwinnen. En of dat nou zo gemakkelijk is..?

pindakaas_en_sushi_3_03_make_it_personal

Elke keer als ik weer in een nieuw deel van Pindakaas & Sushi begon, moest ik even in het verhaal komen. Dat was ook weer het geval bij dit verhaal. Roderick Leeuwenhart heeft een aparte schrijfstijl en daar moet ik altijd een beetje aan wennen. Maar als je er eenmaal in zit, is het wel heel mooi! Waar Marle in het eerste deel van de Pindakaas & Sushi boekenreeks voor het eerst een anime conventie bezocht, ging ze in het tweede deel naar Japan. In het slotdeel, Pindakaas en Sushi 3, is Marle weer terug in Nederland en studeert ze Japanstudies aan de Universiteit van Leiden.

Ze worstelt een beetje met wie ze nou eigenlijk is en wat ze precies wil. Ik vind haar persoonlijk wel leuk, maar af en toe dacht ik ook van meid, waar ben je mee bezig – get your &*$% together girl! Marle is namelijk een sterk personage, alleen weet ze dat zelf nog niet zo goed. Naarmate het verhaal vordert, merk je toch wel dat ze zich verder ontwikkelt.

pindakaas_en_sushi_3_04_make_it_personal

Aangezien de serie heel sterk begon en er velen avonturen beleefd werden in Japan, had ik ook een sterk slotdeel verwacht. Persoonlijk vond ik dit het minste deel van de serie en daardoor ook niet een hele sterke afsluiter van een leuke, aparte serie – jammer! Ik miste gewoon wat spektakel ten opzichte van de voorgaande delen, al zitten hier wat meer fantasy elementen in – denk maar aan de Yokai (legendarische wezens uit Japan) – en daar ga ik verder niks over verklappen! Wel vond ik het het tof dat er elementen van de voorgaande verhalen in dit deel zaten verwerkt. Dit maakt alles een mooi geheel.

Pindakaas en Sushi 3 is iets minder spectaculair dan de voorgaande delen maar dankzij de terugkerende elementen, is het een mooie afsluiter van een leuke, geeky serie!

Ik ben heel benieuwd naar Roderick’s volgende serie! Wanneer je het verhaal van Pindakaas en Sushi 3 uit hebt gelezen, krijg je nog een kort verhaal van een 30-tal pagina’s wat een link legt tussen Pindakaas en Sushi en de nieuwe serie – het maakt me heel nieuwsgierig kan ik je vertellen!

pindakaas_en_sushi_3_05_make_it_personal

Graag wil ik Uitgeverij Leeuwenhart nogmaals bedanken voor dit recensie exemplaar!

Titel: Pindakaas en Sushi 3 | Auteur: Roderick Leeuwenhart | Uitgeverij: Leeuwenhart | Genre: Young-Adult, contemporary, geek | Pagina’s: 254 | ISBN: 9789082220520 | Waardering:★★★☆☆

Koop bij bol.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post