Ik wil alles tegelijk…

Ken je dat gevoel dat je alles tegelijk wil doen? *zucht* Mijn hoofd is echt een chaos. Ik wil zóveel doen en het liefst ook allemaal nog tegelijkertijd. Ik heb teveel hobby’s en teveel creatieve ideeën dat ik door de bomen het bos niet meer kan zien. Sorry als dit misschien dat dit een beetje een (lang) klaag blogje wordt, maar het wordt eens een keertje tijd om alles op een rijtje te zetten!

Hobby’s

Games, lezen, films/series kijken, bloggen, cosplay, muziek maken, tekenen… ik wil het allemaal – en het liefst allemaal tegelijk. Ik kan met 100% zekerheid zeggen dat ik gewoon teveel hobby’s heb. De meeste games die ik speel zijn vaak minimaal 40 uur. En dan te bedenken dat er nog heel veel in de kast staan die ik nog niet gespeeld heb én dat er nog heel veel op mijn wishlist staan.

Aan mijn To Be Read stapel komt ook geen einde en er komen alleen maar boeken bij. Boeken kopen vind ik namelijk één van de leukste dingen om te doen (vooral als ze mooie prijsjes hebben!) Sommige boeken staan al langer dan vijf jaar ongelezen in mijn kast. Ook heb ik nog een aantal recensie exemplaren staan waar ik nog steeds niet aan toegekomen ben, en ik schaam me er een beetje voor om na zo’n lange periode nog een recensie naar een uitgeverij te sturen… Maar toch kijk ik er oprecht wel naar uit om deze boeken te lezen!

ik_wil_alles_tegelijk_02_make_it_personal

Het kijken van films heb ik wel een beetje in bedwang. Ik ga naar alle nieuwe films die uitkomen die ik heel graag wil zien. Ik heb namelijk vorig jaar op mijn verjaardag een Pathé pas aangeschaft. Dat houdt in dat je onbeperkt naar de film kunt voor €19,- per maand! Dan laten we alle oudere films maar even achter wegen voor nu…

De lijst met series die Netflix mij aanbeveelt blijft ook maar groeien en groeien. Heel veel series die ik al gezien heb, wil ik ook weer opnieuw kijken. Deels omdat ik weet dat ik het een leuke serie vond en niet graag teleurgesteld wil worden door een nieuwe serie die ik nog helemaal niet ken. Op het moment ben ik Supernatural opnieuw aan het kijken en ben ik weer bijna bij seizoen 7. Hier lijkt trouwens ook niet echt een einde aan te komen omdat ik niet met regelmaat kijk.

Bloggen met regelmaat is echt een project op zich. In sommige periodes plaats ik braaf om de dag (of minimaal drie keer per week) een blogje online en in andere periodes laat ik niks van mezelf horen. Als ik vooruit heb gewerkt, voelt dit zó ontzettend goed – waarom laat ik het dan soms zo versloffen? Aan de inspiratie ligt het in ieder geval niet, want dat heb ik genoeg.

ik_wil_alles_tegelijk_03_make_it_personal

Ik zou zó graag aan een groot cosplay project willen beginnen – maar dan zal ik eerst moeten leren om met een naaimachine om te gaan (die ik nog niet eens heb!). Er gaat zoveel werk, tijd en geld in een cosplay zitten, dat is echt onvoorstelbaar. Ik word er ook blij van om op een conventie rond te lopen in cosplay! En als er dan iemand vraagt of hij/zij met mij op de foto mag, dan is dat altijd extra leuk!

In mijn tienerjaren heb ik nog een aantal jaren op keyboard -en gitaarles gezeten. Het keyboard spelen heb ik zo laten versloffen dat ik hier onwijs veel spijt van heb. Als ik nu een akkoord moet spelen, dan zou ik hem eerst moeten opzoeken, terwijl ik er altijd heel veel uit m’n hoofd wist. Met gitaarspelen is dit eigenlijk een beetje hetzelfde. Ik weet wel hoe ik de meeste basis akkoorden moet spelen, maar nummers die ik altijd volledig kon spelen, kan ik nu niet meer. Ugh…

Ook heb ik er ontzettend veel spijt van dat ik mijn tekenkunsten zo heb laten versloffen. Ik baal hier echt ontzettend van. En waarom heb ik dit gedaan? Tja, dat weet ik zelf niet eens.

En of dit alles nog niet genoeg is, zou ik ook heel graag willen leren haken, piano spelen en ga zo nog maar even door…

Werk en een eigen bedrijfje beginnen

Ik heb het heel erg naar mijn zin op mijn werk! Ik werk op het moment parttime en dat vind ik persoonlijk wel heel fijn. Zo kan ik als ik thuis ben het huishouden bijhouden en tijd besteden aan mijn hobby’s en mijn cursus. De cursus die ik volg heet Illustreren voor ZZP’ers en die volg ik bij de LOI. Ik begon aan de cursus met heel veel plezier, maar dat is nu een beetje afgezakt omdat het een beetje saai wordt. Er komt veel van hetzelfde in voor en ik ben klaar om het ZZP gedeelte achter me te laten en te beginnen met illustreren. Het idee wat ik in mijn hoofd had, voelt minder haalbaar nu ik over auteursrecht en dergelijke gelezen heb. En ik denk dat daardoor mijn motivatie ook wat weggezakt is.

ik_wil_alles_tegelijk_04_make_it_personal

Ik ga niet beschrijven wat ik precies in gedachte heb om te gaan doen, omdat ik het nog wel voor mezelf wil houden. Maar ik wil onder andere een webshop opzetten waarin ik fandom prints ga verkopen van bestaande personages, maar dan in mijn eigen stijl getekend. Ook silhouetten van aquarel maken lijkt me heel tof. Ik zie hier zoveel van op Etsy en op conventies waar ik naar toe ga, maar als ik er dan informatie over ga opzoeken, dan valt dit onder auteursrechten en mag je dit helemaal niet verkopen? Tenminste, dat is wat ik denk, want het is een beetje wazig allemaal.

Het liefst wil ik hier dus mee gaan beginnen nadat ik mijn cursus gehaald heb. Al heb ik ook echt sterk de neiging om er nu al mee te beginnen, maar dan ben ik bang dat ik mijn cursus links ga laten liggen en dat wil ik ook weer niet.

Ruimte

Het liefst wil ik ook meer ruimte hebben in huis. Ik wil gewoon een aparte hobbykamer waar ik kan knutselen en waar ik rommel kan maken. Jammer genoeg hebben Dennis en ik nu geen extra kamer dus ik kan niet even de deur achter me dichtrekken zodat je de rommel niet meer kan zien. Nee, ik moet telkens alles op gaan ruimen omdat je anders geen stap meer door het appartement kunt zetten. Vervelend dit, en de motivatie om telkens allerlei spullen klaar te zetten, is dan ook ver te zoeken. Om maar een voorbeeld te noemen; als ik iets wil schilderen, moet dit wel een paar dagen blijven liggen, omdat dit tijd nodig heeft om te drogen en dat neemt gewoon veel plek in beslag.

Het staat nu ook best wel vol binnen. Aan de ene kant wil ik wel wat meer rust creëren in huis, maar aan de andere kant ook niet omdat ik het gezellig vind als er een hoop prulletjes binnen staan – keuzes! Maar als je ze op een gegeven moment niet meer kwijt kunt, moet je toch wat weg doen (of in een doos stoppen), waar ik op het moment mee bezig ben.

Sport

Iedere keer zeg ik het weer – “Volgende week begin ik weer met Blogilates”, “Na het weekend ga ik weer met Blogilates beginnen”, “Ik begin morgen wel want vandaag heb ik écht geen zin” – en zo komen er nog veel meer smoesjes uit mijn mond. Ik heb dit een jaar of twee geleden zó goed volgehouden, dat ik dat weer wil. Ik voelde me sterk en gezond. Nu voel ik me slapjes en futloos en kan ik ‘s ochtend m’n bed ook amper uit.

Ik heb ook nog eens een keer last van mijn arm wat nog steeds niet over is. Het doet geen zeer of zo, hij voelt gewoon heel slapjes aan, vooral als ik te lang stil zit of na een nachtrust. En als ik dan weer gesport heb, voel ik het weer extra goed. Misschien moet ik gewoon weer een keer terug naar de dokter, ook al ben ik al een paar keer geweest.

ik_wil_alles_tegelijk_05_make_it_personal

Pfoe! Het voelt wel fijn om even alles op een rijtje te hebben gezet. Nu moet ik alleen nog uitvogelen hoe ik dit alles kan gaan combineren. Ik verwacht niet dat jullie me hierbij kunnen of moeten helpen natuurlijk, want dit is echt mijn pakkie-an. Wel wil ik jullie vragen of jullie misschien nog enkele tips voor mij hebben! Ik wil er alvast bij vermelden dat ik dingen per tijd en uur plannen altijd heel erg lastig vind. Maar als jullie vinden dat een planning echt kan helpen, dan wil ik dit zeker wel eens proberen! Ik sta voor heel veel opties open. To do lijstjes wegwerken vind ik ook altijd een heerlijk gevoel, dus wellicht dat zoiets kan helpen.

Maak jij tijd voor al jouw hobby’s? Of heb je er een aantal moeten schrappen omdat je er ook teveel had?

9 Comments

 • Emmy

  June 14, 2017 at 9:19 am

  Herkenbaar hoor! Ik wil ook altijd veel te veel, waardoor mijn weken veel te vol zijn en ik amper rust neem.

  1. Lieke

   June 14, 2017 at 9:01 pm

   Wel je rust nemen hoor!

 • NerdyGeekyGanboy

  June 14, 2017 at 10:03 am

  Ik heb dit ook zeker! Sinds ik mijn bullet journal heb en wekelijkse doelen neerzet, heb ik wel het idee dat ik meer doe dan voorheen. Zo wil ik elke week een aantal bladzijdes lezen, een aantal uur aan series/films kijken etc. Zo kan ik telkens doelen afstrepen en doe ik toch iets meer dan verwacht!

  1. Lieke

   June 14, 2017 at 9:02 pm

   Een aantal doelen stellen is niet eens zo’n gek idee! Dat afstrepen geeft altijd zo’n heerlijk gevoel, haha. Ik denk dat ik ook maar vanaf nu een wekelijkse planning ga maken. Ik deed dit altijd maandelijks maar dan heb ik toch het gevoel alsof ik niet alles ga doen wat ik wil doen.

 • zwartraafje

  June 14, 2017 at 10:50 am

  Ja hoor, dit is echt ontzettend herkenbaar. Ik heb vrij veel hobby’s en ook al heb ik doordat ik niet kan gaan werken vrij veel tijd toch krijg ik nooit alles gedaan wat ik zou willen doen. Bovendien zorgt mijn gezondheid én het gebrek aan energie er meestal voor dat ik heel veel inspiratie en plannen heb maar niet de fut om er aan te beginnen. Deze middag heb ik een knutselmiddag met vriendinnen en dan lukt het me hopelijk nog eens om iets in elkaar te flansen maar nadien duurt het waarschijnlijk weer een maand voordat ik er aan toekom. Vandaar dat er ook al zolang geen DIY-project op de blog is verschenen.

  Lezen lukt ook minder goed dus recensies zijn ook al opmerkelijk geminderd op de blog. Maar ach, de meeste van die dingen lopen niet weg (ik hoop toch alleszins dat mijn ongelezen boeken niet plots voetjes gaan krijgen) dus ik blijf uitkijken naar het moment waarop ik er wel aan toe zal komen.

  Een functionerede timeturner blijft echter één van mijn grootste dromen. Het zou zo ontzettend handig zijn om wel al die leuke dingen te kunnen doen. Mocht ik dan ook nog kunnen verdwijnselen dan zou ik ook wat vaker met mede-bloggers kunnen bijpraten.

  1. Lieke

   June 14, 2017 at 9:04 pm

   Een knutselmiddag lijkt me wel heel leuk en productief! Ook omdat je elkaar weer een beetje kan motiveren. En gelukkig maar dat boeken niet opeens voetjes kunnen krijgen!

 • Marcia

  June 14, 2017 at 12:26 pm

  Heel herkenbaar dit! Ik werk 40 uur per week en breng ook dagelijks 3 uur door in het openbaar vervoer, dus ik heb gewoon niet de tijd om al mijn hobby’s uit te voeren. Want ik heb gewoon te veel hobby’s haha! Ik zou ontzettend graag weer vaker video’s maken voor YouTube, meer bloggen en andere toffe creatieve dingen doen, maar tegelijkertijd vind ik een sociaal leven toch ook heel belangrijk. Dus de laatste tijd krijgen mijn vrienden meestal voorrang op het online gedeelte.. Sporten wil ik ook heel graag, maar ik heb besloten om na de zomer te beginnen (al voelt dat soms stiekem ook als een smoesje). Maar ik heb al aan héél de wereld verteld dat ik vanaf september met Kung Fu ga beginnen, dus nu MOET ik wel. Dat is mijn stok achter de deur 😉 en ik kijk er ook enorm naar uit!

  1. Lieke

   June 14, 2017 at 9:05 pm

   Het lijkt me zo lastig om naast een 40-urige werkweek ook nog eens al je hobby’s te doen! Een sociaal leven is ook wel heel belangrijk en ik zou ook willen dat ik vaker tijd kon doorbrengen met vriendinnen. Heel tof trouwens dat je Kung Fu gaat doen!

 • Regina

  July 29, 2022 at 10:29 pm

  Oh zo herkenbaar en de lijst wordt steeds langer. Maar dat maakt mij ook besluiteloos. Dus de komende jaren 1 hobby en werk. De rest zie ik wel.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post