Ik ga naar Rome!

Binnenkort is het zover, dan vertrek ik naar Rome! Ik ga samen met Dennis en we hebben een citytrip geboekt voor een aantal dagen. Ik heb er onwijs veel zin in, maar we moeten nog wel wat dingen regelen, maar dat komt vast goed. In Rome is het natuurlijk wel wat warmer dan in Nederland op het moment, dus ik weet eigenlijk niet zo heel goed wat ik aan moet trekken. Nadat ik in mijn kledingkast ben gedoken, heb ik ook nog wat inspiratie op kunnen doen op internet!

Volgens mij is het in Rome op het moment zo’n 20 á 25 graden wat een hele fijne temperatuur is vind ik persoonlijk. Warm genoeg om in een T-shirtje rond te lopen in ieder geval en dat vind ik fijn! Hopelijk is het ook wel warm genoeg om in een korte broek rond te lopen, dan kunnen mijn melkflesjes misschien nog een kleurtje krijgen, haha!

Nu ben ik van plan om heel veel Italiaans ijs (gelato!) te gaan eten en op de website van Esprit ben ik echt het perfecte T-shirt tegengekomen voor in Rome: een T-shirt met ijsjes! Hoe tof is dit?

esprit_tshirts_make_it_personal

Een ander T-shirt wat me heel erg aansprak was degene met een cactusje erop. Zo cute! Ik weet niet wat het is maar for some reason zien van die kleine cactusjes er altijd zo schattig uit. De T-shirts zien er zo lekker luchtig uit en dat is altijd fijn als het zo warm is.

Verder ben ik ook iemand die van shorts houdt. Ik heb er een aantal, en ik moet zeggen dat ze wel heel kort zijn. Zo te zien worden ze dit jaar wel iets langer, en daar voel ik me toch wel iets comfortabeler bij. Shorts mogen er van mij wel lekker destroyed uit zien. Ook heb ik erg witte benen (eigenlijk ben ik overall gewoon heel bleek), dus steken die donkere shorts best wel af. Qua shorts vind ik een lichtere kleur dan ook wel beter bij mijn huidskleur passen. Terwijl ik een lange spijkerbroek het liefst zo donker mogelijk heb!

esprit_shorts_01_make_it_personal

Jurkjes zijn niet echt mijn ding, alhoewel ik wel een heel leuk jurkje van Harry Potter heb dus die gaat ook zeker mee! Skater rokjes vind ik dan wel weer heel erg leuk! Vooral in combinatie met een leuk, geeky T-shirt.

Omdat we uitgebreid gaan winkelen en verschillende bezienswaardigheden (zoals het colosseum!) gaan bezoeken, kunnen een paar comfortabele schoenen natuurlijk niet ontbreken! Ik ben dan ook van plan om mijn afgetrapte All Stars aan te doen en mijn Vans gaan ook mee in m’n koffer. Lekker comfortabel als ik uiteindelijk zoveel ga wandelen!

Bron foto Colosseum: 1

Ben jij wel eens in Rome geweest? Zo ja; heb je misschien nog tips voor mij?

4 Comments

 • Anneke

  May 9, 2017 at 1:32 pm

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het lijkt me vooral een overdaad aan heel veel moois haha. Veel plezier!

 • Audrey

  May 9, 2017 at 8:35 pm

  Ik ben er een aantal weken geleden geweest! Het was echt een leuke stad… 😉 Eén grote tip die je echt moet doen: verken Rome ‘s nachts ook eens! De drukte is dan weg en alle mooie Romeinse gebouwen zijn dan verlicht. Echt de moeite om dan eens een avondwandeling te doen en een leuk terrasje uit te zoeken.

  1. Lieke

   May 10, 2017 at 11:58 am

   Super bedankt voor je tip! Daar had ik zelf nog niet aan gedacht 😀

 • Romy

  May 19, 2017 at 8:25 pm

  Wat gaaf dat je naar Rome gaat! Het is echt zo’n geweldige stad. Ik zou er graag nog een keer naartoe willen. Wij hebben toen vooral de toeristische trekpleisters bekeken en dat vond ik stuk voor stuk aanraders: de Trevifontein, het Colosseum, het Pantheon, het Forum Romanum, de Spaanse trappen, alle winkeltjes…echt geweldig allemaal! Alleen het Circus Maximus viel een beetje tegen en was niet meer dan een soort ruïne 😉

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Previous Post Next Post